Epilarea in functie de zona corpului: Ghid complet pentru o piele neteda
Obtinerea unei pieli netede si fara par nedorit este o dorinta comuna a multor femei si barbati.

Indiferent daca preferi o epilare permanenta sau temporara, este important sa alegi metoda potrivita pentru fiecare zona a corpului. In acest blog post, vom explora diferitele metode de epilare disponibile si vom oferi sfaturi specifice pentru fiecare zona a corpului, de la zonele delicate la cele mai extinse.

Metode de epilare:

Exista o varietate de metode de epilare disponibile, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Iata o prezentare generala a celor mai populare optiuni:

 • Lama de ras: O metoda rapida, convenabila si ieftina, dar necesita o repetare frecventa si poate provoca iritatii ale pielii.

 • Crema depilatoare: Dizolva firul de par la suprafata pielii, oferind rezultate netede pentru cateva zile. Poate provoca iritatii ale pielii si este important sa se efectueze un test alergic inainte de utilizare.

 • Ceara: Elimina parul de la radacina, oferind rezultate durabile de pana la 4 saptamani. Poate fi dureroasa si necesita o anumita indemanare pentru a fi utilizata corect.

 • Epilare electrica: Utilizeaza pensete minuscule pentru a smulge parul de la radacina. Poate fi dureroasa, dar ofera rezultate durabile de pana la 6 saptamani.

 • Epilare cu laser: O metoda permanenta de epilare care utilizeaza un fascicul de lumina pentru a distruge foliculii pilosi. Este o procedura costisitoare, dar poate fi o optiune excelenta pentru cei care doresc rezultate pe termen lung.

 • Epilare cu lumina intensa pulsata (IPL): O metoda semi-permanenta de epilare care utilizeaza impulsuri de lumina pentru a slabi foliculii pilosi. Este mai putin costisitoare decat epilarea cu laser, dar poate necesita mai multe sedinte pentru a obtine rezultate optime.

Epilarea in functie de zona corpului:

 • Picioare: Lama de ras, crema depilatoare, ceara, epilarea electrica si IPL sunt toate optiuni populare pentru epilarea picioarelor. Alegerea metodei potrivite depinde de preferintele individuale si de sensibilitatea pielii.

Italwax Ceara film fierbinte de epilat cu levantica Nirvana Aromatic Spa Lavender 800ml

 • Axile: Lama de ras, crema depilatoare, ceara si epilarea electrica sunt cele mai frecvent utilizate metode pentru epilarea axilelor. Este important sa se evite metodele care pot provoca iritatii ale pielii sensibile din aceasta zona.

Italwax Hot Film White Chocolate - Ceara profesionala de epilat elastica granule 500g

 • Zona inghinala: Ceara, epilarea electrica si IPL sunt cele mai populare optiuni pentru epilarea zonei inghinale. Este important sa se utilizeze o metoda delicata care sa minimizeze riscul de iritatii si fire incarnate.

Italwax Hot Film Natural - Ceara profesionala de epilat elastica granule 1kg

 • Fata: Epilarea cu firul, pensetele, ceara, epilarea electrica si IPL sunt utilizate pentru a epila fata. Alegerea metodei potrivite depinde de zona specifica a fetei si de grosimea parului.

Italwax Glowax Cherry Pink - Ceara profesionala de epilat granule 400g

 • Spate: Ceara, epilarea electrica si IPL sunt cele mai frecvent utilizate metode pentru epilarea spatelui. Poate fi necesara asistenta unei alte persoane pentru a ajunge la anumite zone.

Italwax Honey - Ceara profesionala de epilat la cutie 800ml

 • Brate: Lama de ras, crema depilatoare, ceara, epilarea electrica si IPL pot fi utilizate pentru epilarea bratelor. Alegerea metodei potrivite depinde de preferintele individuale si de sensibilitatea pielii.

Ceara pentru barbati

Ceara epilatoare elastica pentru barbati pentru corp

Italwax Hot Film Pour Homme - Ceara profesionala de epilat elastica granule 1kg

Ceara epilatoare elastica pentru barbati pentru barba si fata

Italwax Ceara epilatoare elastica pentru barbati pentru barba si fata Pour Homme Barber Edition 500g

Sfaturi suplimentare:

 • Exfoliaza regulat pielea: Exfolierea ajuta la prevenirea firelor incarnate prin indepartarea celulelor moarte ale pielii care pot bloca foliculii pilosi.

 • Hidrateaza pielea: Hidratarea pielii dupa epilare ajuta la calmarea iritatiilor si la mentinerea pielii moi si suple.

 • Evitati expunerea la soare imediat dupa epilare: Pielea epilata este mai sensibila la soare, deci este important sa evitati expunerea la soare.

 • Alegeti metoda potrivita pentru tipul dumneavoastra de piele: Persoanele cu pielea sensibila ar trebui sa evite metodele care pot provoca iritatii, cum ar fi ceara si epilarea electrica.

 • Fiti rabdatori: Rezultatele epilarii pot varia in functie de metoda utilizata si de tipul de par. Poate fi necesar sa experimentezi cu diferite metode pentru a gasi cea mai potrivita pentru tine.

 • Consulta un dermatolog: Daca ai o afectiune a pielii, cum ar fi acnee sau eczema, este important sa consulti un dermatolog inainte de a te epila.

Exista o varietate de metode de epilare disponibile, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Alegerea metodei potrivite depinde de zona corpului pe care o epilezi, de preferintele individuale si de sensibilitatea pielii. Cu o ingrijire adecvata, te poti bucura de o piele neteda si fara par nedorit timp de cateva saptamani sau chiar luni de zile.