Cum sa iti alegi corect crema in functie de tenul tau?

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Cu toate ne dorim un ten perfect la orice varsta. Pentru a materializa aceasta dorinta este foarte important sa ne concepem o rutina zilnica de ingrijire a tenului. Si pentru acest lucru trebuie sa stim ce tip de ten avem? Raspunsul la aceasta intrebare este esential pentru a avea o ingrijire corecta a tenului. Toate produsele pe care le folosesti trebuie sa fie in concordanta cu tipul si nevoile tenului tau. Altfel… ii poti face mai mult rau. Hai sa descoperim impreuna care este tipul tau de ten!

Fiecare tip de ten are nevoie de o ingrijire si de o atentie diferita. In functie de cantitatea de sebum din piele si de capacitatea pielii de a retine apa se diferentiaza 5 tipuri de ten, toate cu prorpriile caracteristici: ten normal, ten mixt, ten uscat, ten gras si ten sensibil. Descopera care sunt cele mai potrivite produse pentru tipul tau de ten!

Pentru ca tot am vorbit despre cele 5 tipologii ale tenului, hai sa aflam cate ceva despre fiecare in parte…

Tenul normal

Daca tenul tau este normal esti o norocosa! Acest tip de ten este perfect echilibrat, remarcandu-se printr-o cantitate potrivita de apa. Tot ce trebuie sa faci este sa il hidratezi si sa il feresti de razele soarelui, utilizand produse cu protectie impotriva razelor UV. Am si cateva sugestii de produse pentru tine. Incearca Solanie crema de zi hidratanta cu celule stem de argan. Crema de zi hidratanta cu celule stem de argan ofera protectie perfecta pe tot parcursul zilei. Este o excelenta crema hidratanta, perfecta pentru tenul normal, care datorita continutului de celule stem de Argan protejeaza si revitalizeaza celulele stem situate in derm. Reduce ridurile, mareste densitatea pielii, netezeste suprafata pielii si ajuta functionarea normala a sistemului celular.

Tenul mixt

Foarte des intalnit in randul femeilor, are tendinta de ingrasare in zona T (frunte, nas, barbie) si portiuni uscate pe celelalte zone. Pentru acest tip de ten iti recomand Solanie Gold Line crema de zi hidratanta cu aur. Este foarte potrivita pentru tenul seboreic, deshidratat, impiedicand aparitia ridurilor. Pentru rezultate uimitoare, foloseste in paralel Solanie Gold Line crema de noapte cu aur si ulei de argan. Solanie Gold Line crema de noapte cu aur si ulei de argan accelereaza intensiv functiile fiziologice, regenerarea si recrearea celulelor. Este un excelent fermizant, hidratant, reduce ridurile, umplandu-le.

Tenul uscat

Tenul uscat se caracterizeaza prin pori aproape invizibili, este mat, aspru, iar pielea nu este elastica pentru ca nu retine apa. Alege cu delicatete produsele cele mai potrivite pentru acest tip de ten. Sugestia mea pentru tine este crema de zi nutritiva cu caviar. Crema de zi nutritiva cu caviar are efect nutritiv, energizant, antioxidant, detoxifiant si regenerator. Crema de zi imbogatita cu extracte de caviar este recomandata pentru tenul uscat si lipsit de energie. Imbunatateste fermitatea tenului, netezind spectaculos ridurile.

Tenul gras

Daca ai tenul gras este important sa utilizezi produse concepute special pentru acest tip de ten. Este un ten lucios, gros, cu pori dilatati pe frunte, nas si barbie. Adesea se confrunta cu diferite problem precum aparitia punctelor negre, a cosurilor sau alte imperfectiuni. Incearca si tu Crema catifea pentru ten gras. Prin utilizarea regulata se poate obtine o piele mata, hidratata corespunzator, cu atingere catifelata. Acidul boric antimicrobian si extractele din plante (brusture, gentiana, ienupera, cimbru, lamaie) cu efect de normalizare a secretiei de sebum au un efect sinergent, de calmare a pielii.

Tenul sensibil

In mod cert, daca ai un ten sensibil acesta trebuie sa beneficieze de toata atentia ta! Tenul sensibil se particularizeaza prin senzatie de piele intinsa, descuamare fina, mancarimi si chiar roseata. Recomandarea mea este Solanie Special Line fitomasca multifruit. Solanie Special Line fitomasca multifruit are efect tonifiant, hidratant si de regenerare a epidermei. Continutul bogat de vitamine vitalizeaza tenul, iar acizii de fructe au efect tonifiant, hidratant si de regenerare a epidermei

Urmeaza sfaturile de mai sus si alege-ti crema corect, in functie de tipologia tenului tau!

Articole similare

Rutina de ingrijire a tenului acneic
Rutina de ingrijire a tenului acneic
Tenul acneic este cel mai problematic tip de ten si cel mai greu de ingrijit. Acneea este boala cea mai des intalnita ce apare de obicei pe fondul unui ten mixt / gras. Din pacate tipul de ten nu il...