7 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre unghiile tehnice

Te lovești în fiecare zi de lucruri pe care nu le cunoști despre nail art, tehnici și produse pentru crearea unghiilor tehnice, și este normal. Industria este în continuă dezvoltare, tehnicile se schimbă sau apar altele noi, de asemenea și produsele specifice.


Asculți și citești părerile tuturor, dar nu ai mereu la îndemână sfatul specialiștilor. După mai multe cercetări în domeniu, m-am hotărât să te pun la curent cu niște aspecte foarte importante despre unghiile naturale si despre cele tehnice.

Mâinile sunt cartea de vizită ale oricărei femei iar manichiura tehnica poate fi un real beneficiu daca ai unghii moi, roase sau care se exfoliază. Aceasta poate ascunde ușor anumite defecte și imperfecțiuni ale unghiilor naturale, ajutând la repararea unghiilor rupte, sau scurte.

O să îți prezint cele 7 lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști despre unghiile pe care le porți în fiecare zi.

 

1. Diferența dintre oja semipermanentă și gel.

Manichiura semipermanentă beneficiază de un timp de aplicare mai scurt decât în cazul manichiurii cu gel. Pașii necesari pregătirii sunt aceiași atât pentru oja semipermanentă, cât și pentru gel. Oja semi este o combinație între oja clasică și gelul UV ce garantează o manichiură strălucitoare și foarte elegantă, cu aspect natural. La fel ca și gelul UV, oja semipermanentă se usucă în lampă, conferind unghiilor un strat de protecție, nu atât de dur precum gelul, dar suficient pentru o rezistență de până la 3 săptămâni, perioadă după care se recomandă întreținerea.

 

2. Este indicată spălarea pe mâini atât înainte cât și după aplicarea gelului.

Aplicarea gelului se face pe o suprafață curată, fără grăsimi. Spălatul pe mâini înainte de aplicarea soluțiilor sau dezinfectarea cu un produs special, și după aplicarea gelului, pentru curățarea produselor utilizate ce au ajuns pe piele (praful rezultat în urma pilirii), este chiar indicat.

 

3. Pregătirea unghiei înainte de aplicarea soluțiilor, instrumente necesare.

Pilește marginea liberă a unghiei pentru lungime și formă, împinge cuticula cu instrumentul pentru cuticule (pusher) după care poți curăța cu ajutorul capetelor de freză și/sau a forfecuței. Utilizând o pilă de granulație 180 (fină), îndepărtați cu grijă luciul unghiei naturale.

 

4. De ce se folosește primer.

După mătuirea și deprăfuirea unghiei se aplică primerul fără acid ce ajută la aderența bazei pe toată suprafața unghiei. Acesta nu se usucă în lampă.

 

5. Unghiile nu respiră.

Unghiile nu “respiră” deloc . Oxigenul necesar unghiei vine în proporție de 100% prin matricea unghială, din circulația sangvină și deci 0% din sursă externă, așadar demontarea unghiilor pentru a face pauza nu este necesară.

 

6. Și graviduțele pot purta unghii cu gel/oja semipermanentă.

Este adevărat că femeile însărcinate au nevoie de atenție specială în ceea ce privește manichiura și realizarea acesteia, datorită schimbărilor hormonale prin care trec. Se tot vorbește despre conținutul de substanțe dăunătoare pe care le pot conține produsele pentru unghii, însă trebuie să ști că producătorii de materiale profesionale au exclus din compoziția produselor substanțele toxice de ani buni, ceea ce înseamnă că, respectând măsurile de siguranță și igienă, procedura nu va avea efecte negative.

 

7. Întreținerea unghiilor.

Trebuie să știi că atunci când trece prea mult timp între perioadele de întreținere, unghiile false se deteriorează, la fel și unghiile naturale, deci îți pui în pericol sănătatea dacă nu efectuezi întreținerea atunci când este nevoie, la maxim 3-4 săptămâni. Pentru un aspect sănătos al unghiilor între procesele de întreținere, îți recomand utilizarea uleiului pentru hidratarea cuticulelor.

Ține cont de toate aspectele atunci când îți alegi manichiurista pentru a putea profita de versatilitatea unei manichiuri cu gel/oja semipermanentă realizate corespunzător și vei avea la dispoziție o mulțime de forme, modele și culori din care să alegi, astfel că nu te vei plictisi niciodată!

Until next time,

Echipa Procosmetic