Cum faci ca sa n-ai un par ars?

Sursa foto: Pixabay

 

Uscatorul de par, placa de par si ondulatorul fac parte din arsenalul care te ajuta sa ai un par mereu aranjat. Daca le folosesti gresit sau nu sunt de calitate, firele tale de par ar putea fi arse. Este necesar sa stii bunele practici pentru ca parul tau sa nu isi piarda stralucirea si elasticitatea. Vopseaua de par, factorii externi (soarele puternic de vara, frigul si vantul iernii, poluarea) afecteaza si ele firul de par.

Pentru ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, cateva sfaturi prezentate in randurile de mai jos iti vor fi mai mult decat utile.

Alege aparate profesioniste de ingrijire a parului

Este important sa nu faci rabat la calitate cand vine vorba de un produs pe care il folosesti aproape zilnic pentru parul tau. Asa cum acorzi atentie speciala achizitiei unei creme de fata (o alegi pe cea adecvata tipului tau de ten, citesti eticheta), la fel ar trebui sa se intample cand iti iei o placa de par. Un criteriu important este prezenta unei temperaturi reglabile a placii de par (170°C – 210 °C – 230°C). Atunci cand selectezi nivelul de temperatura (placa, ondulator) ia in considerare si grosmiea firului de par. Daca il ai foarte fin, atunci opteaza pentru temperatura cea mai scazuta.

Un uscator de par profesional are un jet de aer rece mai mare. De asemenea, duza care se ataseaza permite o echilibrare a fluxului de aer, iar un difuzor ajuta la distribuirea echilibrata a caldurii.

De fapt, atunci cand investesti in aparatura profesionala de ingrijire a parului economisesti bani, pentru ca nu va trebui ca peste ani sa iti cumperi o serie de produse pentru a iti readuce parul la viata. Inainte de toate investesti in sanatatea parului tau.

Opteaza pentru produse de ingrijire si styling potrivite parului tau

Este un lucru stiut ca un par vopsit, un par care este coafat in mod frecvent cu placa are nevoie de o ingrijire atenta. Solutiile sunt diverse, produsele de ingrijire a parului au evoluat, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji ca iti vei arde parul. Samponul pentru par vopsit va proteja culoarea, iar firul de par va fi mult mai hidratat, in toata profunzimea sa. Dedicate fiecarui tip de par, sampoanele si balsamurile profesionale sunt create sa vina in ajutorul tau, indiferent ca ai un par uscat sau care necesita reparare.

Astazi daca stii ce vopsea sa alegi, nu doar ca nu iti va afecta deloc parul, dar il va ingriji, ii va oferi netezire si stralucire asemenea unui tratament de par. Opteaza asadar pentru o vopsea de par fara amoniac, una profesionala.

Mastile si tratamentele de par sunt si ele un ajutor pentru ca parul sa primeasca ingrijirea cuvenita in urma folosirii placii de par, a ondulatorului, dar nu numai. Factorii externi pot afecta si ei firul de par, soarele puternic de vara, poluarea.

Uleiul de par este de asemenea recomandat pentru firele despicate. Daca esti o iubitoare a parului indreptat cu placa, este bine sa ai in vizor un spray cu protectie termica, al carui rezultat va fi un par neted si stralucitor. Acest tip de spray hraneste parul si ii ofera protectie termica de pana la 220°C.

Consulta sfatul specialistului

Asa cum ai aflat, gama de produse pentru ingrijire a parului este cat se poate de variata. Daca nu stii sa pui un diagnostic al parului tau, nu iti dai seama daca este usor ars, daca ai fir gros sau moale, este bine sa te sfatuiesti cu un hairstylist. In cele din urma, un tuns de intretinere este mai mult decat binevenit, este o tactica pentru a iti intretine parul, pentru a il avea sanatos. Asadar, rezerva-ti timp pentru tine si alege sa mergi la un salon de top pentru un spalat, tratament, tuns si coafat. Profita de tot acest timp si discuta cu hairstylist-ul despre cum sa iti ingrijesti parul, despre cum sa previi arderea lui. Saloanele bune au la dispozitie produse profesionale de ingrijire a parului, inclusiv pentru vanzare. Cere sfaturi si roaga-l sa iti spuna ce produse sa folosesti. Daca ai mai mult timp de cand mergi la acelasi hairstylist, cu atat mai mult cunoaste comportamentul parului tau.

Procosmetic este magazinul online care iti pune la dispozitie cosmetice profesionale de inalta calitate. Faci cunostinta cu game noi de produse si primesti raspunsurile la intrebari de la consilieri specializati in tehnicile de frumesete (ingrijire par, cosmetica, machiaj). Informeaza-te, alege si foloseste produse profesionale pentru un par de care sa fii mereu multumita!