5 trucuri pentru un par frumos si sanatos

Cu totii ne dorim sa avem o podoaba capilara demna de invidiat, insa nu foarte multe persoane au noroc sa detina un par frumos si sanatos fara putin ajutor. De aceea, astazi vom discuta despre acest subiect si iti oferim 5 tips & tricks pentru a te bucura de un par sanatos si frumos. Pentru a avea un par frumos, nu este necesar sa treci pragul unui salon de infrumusetare saptamanal. Probabil ca multe dintre doamne si domnisoare nici macar nu au timpul necesar pentru acest lucru, de aceea in articolul de astazi iti prezentam 5 trucuri ce te vor ajuta sa obtii un par de invidiat chiar in confortul casei tale. Iata cele mai importante reguli si sfaturi pentru a mentine sanatatea si frumusetea parului:

  1. Spala-ti parul regulat. In primul rand ai grija sa iti speli parul ori de câte ori este nevoie în functie de tipul tau de par si de sanatatea scalpului tau. Samponul ajuta la mentinerea scalpului curat, elimina sebumul si impuritatile din par, de aceea o igiena corespunzatoare a parului este un must.
  2. Alege produsele potrivite tipului tau de păr. Fiecare par si fiecare scalp este unic, de aceea alegerea corecta a produselor de ingrijire a parului, nu numai ca va ofera un par frumos, dar si un scalp sanatos. Printre tipurile de par cunoscute, amintim urmatoarele tipuri de par despre care vom vorbi pe larg intr-un viitor articol:
  • Par vopsit
  • Par uscat
  • Par lipsit de volum
  • Par care cade
  • Par gras
  • Par deteriorat
  1. Foloseste sampoane par, balsam, masca si tratament. Este important ca pe langa o igiena a parului corespunzatoare, sa aplici si mici ajutoare ce dau parului stralucire, il fac mai matasos si implicit mai usor de descurcat si mai fin la atingere. Ca si in cazul samponului, foloseste produse potrivite tipului tau de par si preferabil ar fi ca produsele folosite sa fie din aceeasi gama. De exemplu in cazul parului lipsit de volum, fin recomandam folosirea gamei Lakme Teknia Body Maker.
  • Samponul Teknia Body Maker are o formula cu microproteine vegane din soia si orez. Acesta curata delicat, confera volum si fortifica fibra capilara, ingrosand parul in mod natural.

Lakme Sampon pentru par fin lipsit de volum Teknia Body Maker 300ml

  • Balsamul Teknia Body Maker vine in completarea samponului, deoarece asa cum spuneam mai sus este indicat sa folosim produse din aceeasi gama. Balsamul Teknia Body Maker hidrateaza si fortifica structura firului de par din interior, facand parul mai rezistent la uscare si la styling.

Lakme Balsam pentru volum Teknia Body Maker 1000ml

  • Spray-ul Lakme Teknia Body Maker este unul fara clatire, ce asigura parului o tinuta naturala, lejera, dar si ajuta la mentinerea coafurii mai mult timp. In cazul in care ai nevoie de alte produse pentru a stiliza părul sau pentru a-l coafa într-un anume fel, îți recomandăm gama K.Style, tot de la Lakme.

Lakme Lotiune spray fara clatire pentru volum Teknia Body Maker Mist 300ml

  • Lakme K.Style Power Xtreme Mousse este o spuma volumizanta cu o fixare puternica, ce are o rezistenta ridicata la umiditate si ofera o fixare pe termen lung. Lakme K.Style Hard Xtreme Hold Spray are un nivel ridicat de fixare, nu incarca si nu lipeste firele de par. Lakme K.Style, spuma si fixativul sunt create special pentru parul fin, lipsit de volum.
  1. Evita excesul de caldura asupra parului deoarece acesta duce la ruperea firului de par si deteriorarea acestuia. Ideal ar fi ca parul sa se usuce natural, insa daca apelezi la feon, usuca parul de la spate catre fata. Pieptana parul cat este umed pentru a nu rupe firul de par. Dacă folosesti placa de indreptat parul sau un ondulator, aplica protectie termica pentru a nu arde parul si pentru a-l proteja. Iti recomandam spray-ul Schwarzkopf Professional Osis+ Flatliner ser pentru protectie termica, special conceput pentru a proteja si a spori starea de sanatate a parului indreptat cu regularitate. Ofera un control puternic, facand parul matasos si stralucitor in acelasi timp. Se pulverizeaza pe parul umed si se usuca complet, apoi poti folosi placa sau ondulatorul.
  2. Tunde varfurile regulat. Chiar daca nu doresti sa tai din lungimea parului, deoarece iti doresti un par cat mai lung, este necesar ca macar o data la 6 luni sa tunzi varfurile. Parul va creste mai repede si va avea un aspect mai ingrijit si mai sanatos.

Acestea au fost trucurile pentru a te bucura de un par frumos si sanatos si iti dam intalnire tot aici pe blog pentru a descoperi impreuna alte secrete si trucuri in materie de beauty si haircare.

Until next time,

Echipa Procosmetic