In ultimii ani, parul blond este mai mult decat un trend, acesta a devenit un must. Obtinerea parului blond poate aduce multe provocari si poate ridica destul de multe probleme daca procesul de decolorare nu este realizat in mod corect. Decolorarea este acel proces chimic prin care pigmentul parului, natural sau artificial este indepartat. Atunci cand culoarea dorita este mai deschisa decat culoarea actuala, aici intervire procesul de decolorare al parului. In anii precedenti exista o preconceptie si o teama de decolorare, insa produsele profesionale si metodele de decolorare ale parului de astazi au evoluat, acestea fiind mai blande cu parul. In functie de nuanta de blond dorita, dar si de culoarea existenta la momentul decolorarii, exista mai multe tipuri de oxidanti pe care ii poti folosi: oxidant de 3%, 6%, 9% sau 12% pentru cea mai deschisa nuanta de blond. Oxidantul este produsul ce se amesteca cu pudra decoloranta pentru a incepe procesul de decolorare al parului.
Decolorantul de par se foloseste atunci cand ne dorim sa indepartam pigmentul si sa obtinem o baza potrivita pentru aplicarea vopselei de par ce va oferi culoarea mult visata.
Tipuri de decolorant:
- Pudra decoloranta fara amoniac
- Pudra decoloranta
- Crema decoloranta
Este important sa urmati pasii si instructiunile afisate pe fiecare produs si sa tineti cont de timpul de actionare al pudrei. Pe www.procosmetic.ro puteti alege diverse branduri pentru pudra de decolorare profesionala, dar si diverse sortimente. Puteti opta fie pentru pudra de decolorare clasica, fie pentru o pudra fara amoniac sau poate preferati crema decoloranta.