Aromaterapia reprezinta o terapie ce consta in utilizarea plantelor pentru imbuntatirea starii de sanatate atat fizice, cat si mentale. Prin aromaterapie poti trata si imbunatati considerabil simptomele in cazul stresului, insomniilor, anxietate. Aromaterapia a fost utilizata doar ca metoda de improspatare a aerului din camera, insa specialistii au demonstrat faptul ca aceasta ne ajuta si ne influenteaza in mod constant starea emotionala, psihica si fizica, ajutand la obtinerea bunei dispozitii, dar si la ameliorarea anumitor dureri.
Care sunt cele mai folosite uleiuri esentiale?
Ulei esential de scortisoara este utilizat in sustinerea sistemului imunitar si pentru a combate virusii si bacteriile.
Ulei esential de lamaie are efecte benefice asupra corpului si da o stare de bine generala, dar si improspateaza placut aerul din camera si il purifica.
Uleiul esential de portocala este un excelent antidepresiv si este folositor pentru a avea un somn odihnitor si linistit.
Uleiul esential de lavanda este excelent pentru relaxare înainte de ora culcării, însă are și proprietăți echilibrante care sunt perfecte pentru asigurarea unor efecte energizante și revigorante. Lavanda este apreciată foarte mult pentru efectele sale benefice pentru piele și frumusețe.
Uleiul esential de eucalipt are proprietati cicatrizante si antisepctice si este folosit ca adjuvant in raceli si viroze.
Pe www.procosmetic.ro iti punem la dispozitie atat uleiuri esentiale pentru salonul tau si pentru confortul casei tale, dar si difuzoare cu si fara ultrasunete.