Exfolierea tenului este extrem de importanta in rutina de ingrijire a tenului, insa trebuie sa stiti ca acest proces se realizeaza periodic si nu zilnic. Exfolierea tenului se realizeaza in functie de tipul tenului. Aceasta poate fi mai agresiva in cazul unui ten gras sau mixt, insa atunci cand vorbim de un ten sensibil, exfoloierea trebuie facuta cu un produs delicat. Exfolierea tenului este procesul prin care stimulezi circulatia sanguina la nivelul pielii, ajuta in minimizarea porilor si indepartarea celulelelor moarte. Acest proces reda pielii stralucirea, facandu-o catifelata.
De ce este importanta exfolierea?
Fara aceasta tenul pare obosit, tern si lipsit de stralucire si luminozitate.
Pielea se deshidrateaza din cauza faptului ca in piele nu vor mai patrunde cremele hidratante
Se inchid porii, ceea ce duce la aparita punctelor negre.
Prin indepartarea celulelor moarte de la nivelul pielii, marimea porilor este diminuata, se indeparteaza impurtiatile de pe fata, pielea se regenereaza, iar produsele din rutina de ingrijire a tenului zilnica isi vor mari gradul de absorbtie. Cremele si serumurile vor patrunde mai bine in piele, ducand la diminuarea ridurilor si redarea aspectului unei pieli sanatoase, stralucitoare si frumoase,
Scrubul este cel mai cunoscut si cel mai folosit produs pentru realizarea exfolierii pielii. Insa exfolierea nu se face zilnic, ci periodic in functie de tipul de ten:
- Tenul normal are nevoie de exfoliere o data pe saptamana
- Tenul uscat necesita exfoliere o data pe luna pentru a nu-l usca si mai mult decat este.
- Tenul gras/ mixt se poate realiza exfolierea mai des: o data sau de 2 ori pe saptamana pentru a indeparta excesul de sebum
Cand realizezi exfolierea ai grija sa eviti zona ochilor si a buzelor. Pentru buze exista un exfoliant special creat, iar zona ochilor este mult mai sensibila decat restul tenului, de aceea trebuie evitata acea zona.
Pe www.procosmetic.ro poti alege dintre exfoliant fata, gomaj fata, scrub fata, gel exfoliant fata, peeling fata, gomaj pentru fata de la diferite branduri profesionale, la preturi excelente.