Majoritatea femeilor aleg sa isi schimbe culoarea naturala a parului, vopsindu-l. Oxidantul are un rol foarte important in procesul de vopsire al parului. Daca alegi gresit produsele te poti alege cu o nuanta nepotrivita, dar si cu parul distrus, insa daca alegi nuanta potrivita de vopsea, acorzi atentie timpului necesar vopsirii si alegerii oxidantului, atunci rezultatul va fi cel dorit. Atunci cand achizitionati o vopsea din comert aceasta va avea oxidantul in cutie, insa in cazul vopselei profesionale trebuie sa selectezi oxidantul potrivit, in functie de nuanta pe care vrei sa o obtii. Diferenta dintre vopseaua profesionala si cea pe care o gasiti in comert, este faptul ca cea profesionala nu are oxidantul inclus in cutie. In momentul in care alegi sa decolorezi parul, acesta are de suferit si este indicat sa folosesti produse profesionale pentru a preveni deteriorarea, caderea sau ruperea firului de par. Oxidantii profesionali au o formula speciala, imbogatita cu elemente nutritive ce protejeaza firul de par.
Care sunt tipurile de oxidanti?
Oxidantii pot contine de la 1,5 la 12 procente peroxide de hidrogen, insa cele mai folosite concentratii de oxidant sunt 3%,6%, 9% si 12%.
Oxidant concentratie 1,5-3% este recomandat in cazul unui par moale si fin si atunci cand doresti sa deschizi culoarea parului cu un ton sau ton pe ton.
Oxidantul cu concentratie 6% este indicat in cazul deschiderii cu pana la 2 nuante ale parului.
Oxidant concentratie 9% se foloseste in cazul unei decolorari intense. Deschide pana la 2-3 nuante parul.
Oxidant concentratie 12%. Acest tip de oxidant este recomandat in cazul parului des si aspru. Nu este recomandata folosirea acasa.
Fiecare gama de vopsea profesionala, fie ea demi-permanenta sau permanenta vine insotita de oxidanti special creati pentru tipul de vopsea ales. Oxidantii pentru vopseaua demipermanta sunt cei cu putere scazuta ce deschid nuanta naturala cu pana la o treapta sau coloreaza ton pe ton pentru o culoare de durata.
Intra pe www.procosmetic.ro si alege oxidantul de par potrivit de la diverse branduri cunoscute, in diverse gramaje, in functie de nevoile tale.