Demachierea este unul dintre cei mai importanti pasi intr-o rutina zilnica de ingrijire a tenului. Este acel proces ce ne scapa tenul de machiaj si de murdaria acumulata in timpul zilei. Oricat de obosita esti, nu rata niciodata etapa de demachiere. Demachierea este perceputa gresit ca fiind doar prcoedul prin care indepartezi machiajul. De fapt, indiferent daca porti machiaj pe timpul zilei sau nu, demachierea este pasul ce nu trebuie omis din rutina de seara. Demachierea presupune indepartarea excesului de sebum acumulat in timpul zilei, dar si a impuritatilor si a murdariei de pe ten. Pentru a evita aparitia punctelor negre si pentru a mentine tenul luminos si sanatos, nu trebuie sa omiteti niciodata demachierea tenului. Pielea are nevoie sa respire pe timpul noptii, iar daca demachierea nu este realizata acest lucru nu este posibil, ceea ce va duce la aparitia ridurilor, punctelor negre, dar si a petelor.
Demachierea poate fi realizata cu diverse produse care pot fi sub forma de:
Emulsie
Crema demachianta
Lapte demachiant
Ulei demachiant
Apa micelara
Servetele demachiante
Lotiune demachianta
Spuma demachianta
O demachiere corecta se realizeaza cu ajutorul unor dischete demachiante, prin miscari circulare si ascendente.
In alegerea celui mai bun demachiant, trebuie sa tii cont de tipul de ten daca este un ten mixt, uscat, sensibil sau predispus la acnee, demachiantul trebuie ales in functie de necesitatile acestuia.
Demachierea pregateste tenul pentru pasii urmatori ai rutinei de ingrijire a tenului. Intra pe www.procosmetic.ro si descopera demachiantul potrivit tipului tau de ten si alege dintre multitudinea de game de produse pentru demachiere.