Trucuri pentru femeile ocupate - cum sa ai o manichiura perfecta?

Foto: pixabay.com

 

Unghiile unei femei sunt vizibile si fac o impresie buna in orice context. De aceea, orice femeie este constienta de importanta unei manichiuri impecabile, dar si de faptul ca forma si culoarea unghiilor reprezinta imaginea unei persoane. Si tot despre culoare se spune ca aceasta tradeaza o mare parte din personalitatea unei femei.


Cu siguranta iti doresti sa ai o manichiura perfecta, astfel ca ajungi des in saloanele de cosmetica, incercand sa le intretii. Si daca nu ai timp pentru astfel de programari vei incerca sa le faci acasa, insa oja obisnuita rezista mai putin decat ti-ai dori. Vei avea nevoie de timp pentru refacerea manichiurii tale, astfel ca mai mult ca sigur te vei simti stresata si nefericita stiind ca o sa o iei mereu si mereu de la capat.

Oja semipermanenta poate fi solutia

Si atunci cand iti doresti unghii perfecte, cu o culoare care sa nu dispara in prima zi dupa aplicare, ai putea incerca oja semipermanenta, aceasta fiind o combinatie intre oja obisnuita si gelul de unghii. Ca atare, atunci cand vom vorbi despre oja semipermanenta vom lua in considerare ca este un hibrid, ce rezista mult mai mult decat oja obisnuita si are nevoie de uscare cu lampa UV sau lampa cu LED.

Avantajele ojei semipermanente

Dintre avantajele ojei semipermanente am putea remarca ca aceasta rezista mai mult decat cea normala, cu pana la 2-3 saptamani de la aplicare. Spre deosebire de lacul obisnuit care rezista doar 7 zile de la aplicare, oja semipermanenta este mult mai rezistenta.

De asemenea, oja semipermanenta are nevoie de pilire doar foarte putin, cu un buffer fin, astfel ca rezistenta unghiilor nu va fi deloc afectata.

Am putea preciza ca prin aplicarea ojei semipermanente, starea unghiilor va fi mai buna, aceasta continand vitamina A, prevenind casarea unghiilor, precum si exfolierea lor.

Nu exagerati cu aplicarea

Cu toate acestea, este indicat sa nu abuzati de aplicarea acestei oje semipermanente si din cand in cand sa mai faceti si cate o pauza. Ca orice lucru folosit permanent ar putea prezenta si anumite dezavantaje, astfel ca dupa 10 aplicari este bine sa faceti o pauza asa incat unghiile sa inceapa sa se regenereze.

De asemenea, un dezavantaj al ojei semipermanente comparativ cu gelul este ca nu puteti lucra la lungime, asa ca se va aplica oja doar pe dimensiunea unghiei obisnuite.

Cum se aplica?

Desi ar putea parea complicat, aplicarea ojei semipermanente este cat se poate de simpla. Mai inainte de toate veti avea nevoie de curatarea unghiei, impingerea cuticulelor cu ajutorul chiuretei. Abia dupa ce unghiile sunt curatate perfect, se va trece la realizarea unei forme dorite. Se va folosi mai apoi un buffer cu ajutorul careia se va pili luciul unghiei. Se va aplica primerul lasandu-se sa se usuce cateva minute la aer. Dupa aceasta operatiune se va trece la aplicarea bazei ce necesita uscare la lampa cu LED sau lampa UV, circa 2-3 minute. Atunci cand baza este perfect uscata se va aplica oja semipermanenta, in nuanta dorita. Este posibil sa aplicati mai multe straturi de oja asa incat sa ajungeti la nuanta pe care v-o doriti. La final se va aplica un ultim strat de sigilare, care are nevoie de uscare atenta.

Tendinte in manichiura semipermanenta

Oja semipermanenta reprezinta o tendinta atunci cand vorbim despre manichiura, avand numeroase avantaje, mai ales atunci cand facem comparatie cu unghiile cu gel. Ca atare, daca va doriti sa fiti mereu in pas cu ceea ce se poarta ati putea incerca pentru aceasta iarna unghiile sobre, in nuante mate, dar si pe cele cu aplicatii sau cu anumite accente metalice, acestea din urma numarandu-se printre preferate.