Totul despre manichiura clasica

Manichiura si pedichiura sunt cartea de vizita a fiecarei persoane, indiferent de varsta sau sex. Unghiile trebuie sa fie mereu ingrijite. Pentru ca mainile ne sunt expuse tot timpul este imperativ ca acestea sa aiba mereu un aspect placut si curat! De aceea, alegerea unei manichiuri clasice niciodata nu poate da gres.


Pentru a avea manichiura si pedichiura perfecte, ai nevoie de ustensilele potrivite. Fie ca este vorba de un salon, fie ca este vorba de uz personal, instrumentele sunt indispensabile atunci cand vine vorba de manichiura si pedichiura. Primul pas in realizarea unghiilor perfecte consta in curatarea acestora si obtinerea unei forme potrivite. Curatarea si forma unghiilor se obtine cu ajutorul instrumentelor profesionale pentru manichiura-pedichiura precum: forfecuta de unghii si cuticule, unghiera, pila, cleste de unghii sau instrumente pentru cuticule. Pentru a da culoare unghiilor, folosim oja sau lac de unghii. Oja sau lacul de unghii sunt produsele cosmetice folosite de femei pentru ingrijirea si infrumusetarea unghiilor. Lacul de unghii este folosit de toate femeile pentru a obtine atat o manichiura, cat si o pedichiura perfecta. Spre deosebire de gelurile UV sau oja semipermanenta, lacurile de unghii au o rezistenta scazuta. De cele mai multe ori, acest lucru nu reprezinta un dezavantaj, ci un avantaj deoarece iti ofera posibilitatea sa alternezi culori si modele.

Lacurile de unghii din prezent au ingrediente din ce in ce mai putin daunatoare unghiei, dar si o diversitate larga de culori. Fie ca apreciezi culorile stralucitoare, seducatoare sau culorile nude, cat mai naturale, poti selecta orice model iti doresti pentru unghiile tale in functie de starea de spirit, sezon, culoare pielii, sarbatori, eveniment sau preferinte.

Si chiar daca in ultimul timp, trendul este dat de unghiile realizate cu oja semipermanenta sau cu gel, manichiura clasica are multe avantaje si beneficii.

Avantajele manichiurii clasice:

  • aspect natural
  • posibilitatea de a schimba culoarea foarte des
  • se aplica si se indeparteaza usor
  • nu este nevoie de o lampa UV pentru uscarea acesteia. Oja normala se usuca la contactul cu aerul.
  • timp de uscare foarte mic
  • se poate realiza atat la salon, cat si acasa

Cum se aplica si cum se indeparteaza lacul de unghii?

Lacul de unghii si oja sunt optiunea cea mai la indemana deoarece se aplica extrem de usor si se usuca la simplul contact cu aerul. Este nevoie doar sa dai forma dorita unghiei, iar apoi se aplica lacul de unghii in cate straturi doresti, in functie de intensitatea culorii. Se lasa unghia sa se usuce in mod natural, fara ajutorul lampii UV.

Indepartarea lacului de unghii se realizeaza cu ajutorul unei acetone sau dizolvant. Atat aplicarea, cat si indepartarea lacului de unghii este un proces foarte simplu si rapid.

Care sunt pasii realizarii manichiurii clasice?

Pasii in realizarea unei manichiuri clasice sunt destul de simpli si nu ai nevoie de multe ustensile, ci doar de putina indemanare. Asa cum spuneam mai sus, nu ai nevoie de o lampa UV sau LED deoarece oja clasica se usuca la contactul cu aerul. Daca iti lipseste indemanarea la realizarea manichiurii, poti opta oricand pentru serviciile unui salon ce cu siguranta te va ajuta sa obtii manichiura perfecta. Daca preferi totusi sa iti faci unghiile acasa, atunci trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

Pasul 1: Indepartarea stratului vechi de oja. Indeparteaza resturile de oja sau lacul de pe unghii cu ajutorul unei dischete si al unei acetone. Niciodata nu aplica un strat nou de oja peste unul vechi deoarece acesta nu va avea un aspect finisat, ci mai graba unul neingrijit. Alege un dizolvant fara acetona daca ai unghiile fragile si predispuse la exfoliere.

Daca lacul de unghii vechi refuza sa parasesca unghia, atunci alege un dizolvant pe baza de acetona ce te va ajuta sa cureti unghia si sa indepartezi resturile de oja vechi.

Cupio Acetona pura 500ml

Pasul 2: Taie unghiile in forma dorita cu ajutorul unui cleste special, unghiere sau forfecute.

Truc: Dezinfecteaza si sterilizeaza periodic ustensilele folosite pentru a evita aparitia infectiilor sau a ciupercilor.

Cupio Cleste unghii 12cm

Pasul 3: Cu ajutorul unei pile da unghiilor forma dorita: ovala, patrata, alungita. Foloseste o pila delicata, de buna calitate ce te va ajuta sa finisezi unghia si sa ii oferi forma dorita.

Cupio Pila profesionala pentru unghii 120/180

Pasul 4: Ingrijeste cuticulele. Taie-le sau impinge-le cu ajutorul unei ustensile speciale. Te poti ajuta de un betisor de bambus ce te va ajuta sa impingi cuticula spre baza unghiei, in caz ca nu vrei sa le tai. Tot la acest pas poti taia si pielitele.

Cupio Instrument din inox pentru cuticule CP5

Pasul 6: Dezinfecteaza mainile si unghiile. Unghiile lungi aduna sub ele multe bacterii si murdarie. De aceea este nevoie ori de cate ori iti faci manichiura, sa dezinfectezi mainile si unghiile. Ai nevoie de un bol cu apa calduta in care poti pune cateva picaturi de sapun lichid sau un amestesc de cateva picaturi de zeama de lamaie si un praf de sare. Tine mainile in bol cateva minute, iar apoi scoate-le si usca-le prin usoara tamponare cu un prosop de bumbac.

Pasul 7: Aplica oja preferata. Alege culoarea preferata si aplica-o de la jumatatea unghiei catre laterale. Pentru o culoare mai intensa si o rezistenta mai mare, aplica oja in strat dublu. Aplica oja cu atentie, pentru a nu depasi unghia si a nu murdari pielea. In caz ca se intampla acest lucru, ajuta-te de o discheta demachianta sau de un betisor de urechi pe care aplici acetona sau dizolvant pentru a indeparta oja de pe piele.

Truc: Daca vrei ca oja sa reziste mai mult, aplica un top coat special pentru oja normala. In acest fel, unghia va avea un luciu mai intens, dar si oja va rezista mai mult timp pe unghie.

Seche Vite Top Coat cu uscare foarte rapida 14ml

Pasul 8: Aplica un ulei pentru cuticule si maseaza usor pielea din jurul unghiei. Produsele speciale pentru ingrijirea cuticulelor, au rolul de a le inmoia, a le hidrata si de a incetini cresterea acestora. O singura picatura de ulei pentru fiecare unghie este suficienta deoarece acesta este concentrat si foarte hidratant. Maseaza uleiul pana cand acesta intra in piele si lasa-l sa actioneze 5 minute, apoi spala mainile cu apa calduta. Daca aplici ulei pentru cuticule in mod regulat, unghiile vor deveni mai puternice, mai flexibile si nu se vor mai rupe usor si nici exfolia.

Cupio Ulei cuticule cu pipeta capsuni 15ml

Cu putina indemanare si cu ustensilele potrivite, poti realiza o manichiura perfecta chiar la tine acasa!

Until next time,

Echipa Procosmetic