Cum sa realizezi acasa manichiura perfecta cu oja semipermanenta

Oja semipermanenta a devenit îndrăgită de tot mai multe doamne si domnișoare, deoarece modul de aplicare al acesteia este unul foarte simplu și rapid și are o rezistență îndelungată. Aceasta poate rezista până la 4 săptămâni pe unghie, menținându-și luciul la fel ca în prima zi. Are aceeași strălucire ca și gelul, însă oja semipermanentă nu încarcă unghia și nu o afectează precum acrilul.


O manichiură perfectă este un lucru dorit de toată lumea, însă există momente când poate nu avem timpul necesar să trecem pe la un salon sau nu avem mijloacele financiare pentru acest lucru. Tocmai de aceea, astăzi venim în ajutorul tău și îți oferim un mic ghid ce conține pașii pe care să îi urmezi pentru a obține o manichiură impecabilă, chiar în confortul casei tale. Chiar dacă nu va fi perfectă de la prima încercare, nu te descuraja deoarece realizarea unei manichiuri perfecte necesită îndemânare și exercițiu.

Pasul 1: Pregătește instrumentele esențiale

  • Acetonă sau dizolvant și dischete pentru îndepărtarea ojei de pe unghii;
  • Pilă de unghii;
  • Buffer;
  • Forfecuță și unghieră, bețișoare de portocal;
  • Primer (bonder);
  • Base Coat;
  • Ojă de diferite culori;
  • Top Coat;
  • Lampă UV sau LED;
  • Dezinfectant / degresant.

Pasul 2: Îndepărtează orice urmă de lac aplicat anterior

Dacă ai avut aplicată ojă normală, îndepărtează oja cu ajutorul acetonei sau a unui dizolvant. Unghia trebuie să fie curată pentru a putea începe procesul de aplicare al ojei semipermanente. Recomandăm folosirea dizolvantului fără acetonă de la Cupio care este delicat cu unghia și nu o usucă.

Pasul 3: Pregătirea unghiei

Cu ajutorul unei unghiere, pile sau forfecuțe oferă unghiilor tale forma pe care ți-o dorești. Folosește produse profesionale și calitative atunci când selectezi instrumentele, deoarece unghiera și forfecuța trebuie să aibă o tăiere precisă. Unghiera mare T250 3 inch de la Kiepe, forfecuța Kiepe Chrono 2032 și pila de unghii profesională lavabilă Super Lasting 100/150 de la Cupio sunt instrumentele ce îți ușurează foarte mult munca și care te ajută să dai unghiilor forma perfectă. Ca și inspirație îți oferim poza de mai jos de unde poți opta pentru alegerea formei potrivită unghiilor tale. Pilierea (aici recomandăm folosirea buffer-ului professional de la Cupio) se realizează pe întreaga suprafață a unghiei. Atenție însă la acest proces. Pilirea nu se va face în profunzime, ci doar cât să mătuiești unghiile, pentru a lua luciul de la suprafață. Procesul de piliere crește gradul de aderență al ojei semipermanente. După ce ai pilit unghia, următorul pas este curățarea cuticulelor. Dacă nu dorești să tai cuticulele, le poți împinge cu un bețișor de portocal. Îndepărtează praful rămas de la pilire cu ajutorul unei perii de unghii.

Pasul 4: Degresare

Degresează și dezinfectează unghiile cu ajutorul unui primer, cum ar fi primerul cu acid de la Cupio. Acesta se aplică pe unghia curată și se usucă fără lampă, doar la contactul cu aerul. Acum unghia este pregătită pentru a trece la pașii următori.

Cupio Solutie de pregatire Primer cu acid 10ml


Pasul 5: Aplicarea bazei

Aplicarea base coatului se va face în strat subțire, iar uscarea acestuia se va face cu ajutorul unei lămpi. Ține mâinile în lampă timp de 2 minute pentru a se usca baza și a putea trece la pasul următor. În cazul base coat-ului, puteți folosi Cupio to go Base, un gel transparent ce se usucă în 30 de secunde la lampa LED sau 2 minute la lampa UV.

Pasul 6: Aplicarea culorii

Următorul pas este alegerea culorii pe care dorești să o aplici. După fiecare strat aplicat, ține la lampă aproximativ 2 minute dacă folosești o lampă UV. Poți aplica oja în 2 sau 3 straturi, în funcție de opacitatea acesteia. Dacă dorești să aplici accesorii pe unghii, acum este momentul. Acestea se aplică pe unghie înainte de aplicarea Top Coatului.

Pasul 7: Top coat

Ultimul pas ce necesită folosirea lămpii este Top Coatul. Acesta se aplică în strat subțire și are rolul de a fixa culoarea și de a da strălucire unghiei. Puteți opta pentru Top Coat Gel de la Cupio ce are o rezistență garantată de până la 4 săptămâni, cu un luciu puternic ce nu se estompează în timp.

Pasul 8: Aplică ulei de cuticule

La sfârșit, după ce ai introdus în lampă de minim 2 ori și când manichiura este gata, aplică ulei de cuticule și masează pielea din jurul unghiei pentru ca uleiul să pătrundă și să încetinească creșterea cuticulelor până data viitoare când vei reface manichiura.

Dacă ai urmat pașii de mai sus, atunci ai reușit să obții o manichiură frumoasă de care te vei bucura aproximativ 3-4 săptămâni, vei scuti vizitele la salon, dar vei face și economii. Chiar dacă există foarte multe mituri pe acest subiect, folosind ojă semipermanentă sau orice fel de ojă, unghia nu respiră și nu absoarbe. Așadar, fluxul de oxigen și substanțe nutritive ce mențin unghiile hidratate și rezistente nu vor fi întrerupte.

Tu mergi la salon sau îți faci unghiile acasă?

Until next time,

Echipa Procosmetic.