Cum sa ai grija de aspectul tau chiar daca ai un program foarte aglomerat?

Sursa foto: Pexels.com

 

Cu totii stim cat de important este aspectul fizic. Indiferent unde te duci, pe cine urmeaza sa intalnesti, involuntar oamenii te evalueaza dupa aspectul fizic. Sansele sa fii apreciat cresc datorita unui aspect elegant, ingrijit.


Cand dureaza aproape o ora drumul pana la job sau atunci cand ai responsabilitati de mamica, timpul in fata oglinzii pare sa fie aproape inexistent. Desigur, nimeni nu iti cere sa ai o coafura sofisticata sau un machiaj elaborat, finisat in cele mai mici detalii, insa in cateva minute, pana sa pleci de acasa poti face minuni.

De luat in considerare este ca o serie de statistici au aratat ca primul lucru pe care oamenii il examineaza cand intalnesc o persoana sunt mainile. In functie de cum arata acestea, ei isi formeaza o parere despre persoana pe care tocmai au cunoscut-o. Prin urmare, de preferat este sa nu pleci niciodata de acasa fara sa ai unghiile ingrijite.

Unghii frumoase, un atu important

Un aspect important pe care sa il iei in considerare pentru o tinuta frumoasa este manichiura. Ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu este ca o manichiura poate spune o sumedenie de lucruri despre persoana in cauza, cum ar fi atentia pentru detalii, creativitatea, non-conformismul. Priveste manichiura unei studente, vei vedea culori tari, nuante diferite, desene, aplicatii. Apoi acorda atentie modului in care are manichiura facuta o femeie de 30 sau 40 de ani. La aceasta din urma vei putea intalni o manichiura realizata cu o nuanta deschisa sau un rosu clasic.

Daca timpul nu iti permite sa creezi un model deosebit pe unghii, nu este deloc o problema, poti opta cu lejeritate pentru lacul transparent care va oferi luciu si aspect placut. Avantajul lacului este ca micile imperfectiuni (datorate spalatului de vase sau trecerii zilelor) nu se vor observa. Deci chiar daca nu ai reusit sa iti faci timp sa le stergi, vor arata in continuare bine.

Datorita evolutiei in materie de produse de ingrijire, oja semipermanenta este o solutie ideala si tot mai la moda pentru a avea unghiile impecabile intre 4 sau chiar 6 saptamani. Treburile casnice nu isi vor mai pune amprenta asupra manichiurii. Merita sa realizezi o programare la salon, sa iti faci loc in propria agenda pentru un rasfat care te va lipsi de grija manichiurii saptamani la rand. Ceea ce poate nu stiai, este ca in procesul de aplicare al ojei semipermanente primul lucru il constituie aplicarea unei baze care are proprietati benefice pentru unghii, le hraneste in profunzime si le protejeaza.

Machiajul rapid de dimineata

Daca nu iti place sa te incarci cu machiaj, opteaza pentru aplicarea unui fond de ten potrivit nuantei tale de piele si apoi foloseste un lipstick. Chipul tau va radia. Un lipstick de culoare visinie este recomandat daca nu iti doresti sa folosesti fardurile de pleoape. In schimb, nu renunta la conturul ochilor realizat cu un creion.

Daca ai genele deschise, foloseste mascara. Investe intr-un rimel profesionist. Intr-un minut vei face minuni cu privirea ta. Contureaza rapid sprancenele cu un creion special si deja ai castigat un aspect fresh si luminos. Nimeni nu o sa stie cat de tarziu te-ai trezit.

Daca nu iti place sa te machiezi, cu siguranta ingrijirea tenului nu are voie sa lipseasca, curatarea, folosirea unei creme potrivite tipului tau de ten si aplicarea, atunci cand se cere, a unei masti pe timp de noapte.

Nu in ultimul rand, tine cont ca adevarata frumusete vine din increderea in tine si calitatile tale.