Sfaturi pentru machiajul buzelor : Tips & Tricks

Buzele pline, frumos conturate și hidratate reprezintă secretul unui machiaj reușit. Însă și buzele au nevoie de o îngrijire specială la fel ca și restul corpului, pentru că buze frumoase înseamnă în primul rând buze hidratate și sănătoase.


Primul pas înainte de a realiza un machiajul buzelor este pregătirea și îngrijirea acestora. Buzele au nevoie de multă hidratare, mai ales pe timpul iernii când din cauza temperaturilor scăzute, acestea se usucă foarte tare. Pe lângă faptul că este indicat să beți multă apă în timpul zilei și să vă hidratați, mai este nevoie și de o îngrijire suplimentară. Tocmai de aceea, astăzi vă vom oferi sfaturi utile pentru a obține buze frumoase și sănătoase.

Exfolierea. Exfolierea buzelor este un proces foarte important deoarece prin acest lucru îndepărtați toate celulele moarte. Aplicați un scrub de buze, masați ușor buzele fără a apăsa foarte tare. Când ați terminat, îndepărtați restul de scrub cu un prosop moale. Chiar dacă este important să exfoliați buzele, nu abuzați de acest lucru. Este recomandat să efectuați procesul de exfoliere o dată, maxim de 2 ori pe săptămână. Puteți folosi fie scruburi din comerț, fie îl puteți prepara voi acasă, folosind o linguriță de zahăr tos și o linguriță de ulei de cocos. Dacă doriți o exfoliere cu produse profesionale, puteți folosi gelul exfoliant Solanie Pro Fine Enzyme Peeling, ce are o formulă foarte delicată și moale. Acesta elimină simplu și radical celulele moarte, având un efect de netezire imediată.

Hidratarea. Acesta este un pas esențial în îngrijirea buzelor nu doar înainte de realizarea unui machiaj, ci în permanență. Așa cum am precizat și mai sus, buzele au tendința de a se usca dacă nu beți suficientă apă, de aceea întotdeauna să aveți la îndemână un balsam de buze. Seara, înainte de culcare, după demachiere și după aplicarea cremei de noapte, aplicați și balsam de buze hidratant pentru a avea mereu buze frumoase și catifelate. Balsamul de buze Evagarden este un adevărat tratament ce ajută la hrănirea și hidratarea buzelor, protejarea și vindecarea acestora. Are o formulă organică cu ingrediente 100% naturale active, precum uleiul din semințe de susan (proprietăți de hidratare și hrănire), ulei de floarea-soarelui (bogat în Vitamina E), unt de cacao, ceară de albine, ulei esențial de bergamotă și extract de grapefruit.

Baza machiajului. Ca și în cazul machiajului feței și al ochilor, buzele au nevoie de o bază de machiaj înainte de a fi aplicat rujul sau luciul de buze. Baza pentru buze Smooth de la Evagarden este realizată din ingrediente naturale pentru o hidratare completă a acestora. Baza Smooth nu are culoare și nici parfum, însă are efect de hidratare și plumping. Netezește buzele și le pregătește pentru aplicarea rujului, oferindu-i o rezistență mai îndelungată și o culoare uniformă. Un alt truc folosit des de make-up artiști pentru a prelungi rezistența rujului este aplicarea fondului de ten și pe buze. După aplicarea fondului de ten, acesta se setează cu pudră și apoi puteți trece la pasul următor.

Creion de contur. Conturul buzelor este un pas extrem de important. Buzele conturate bine și frumos, îți vor schimba machiajul complet, dar și înfățișarea. Dacă aveți buzele pline și cărnoase, atunci trasați linia conturului spre interior. Dacă aveți buze subțiri, atunci încercați să depășiți puțin conturul buzelor trăgând spre exterior. Nu exagerați cu conturul deoarece se va observa diferența și contrastul. Atenție la buzele asimetrice! Este nevoie de multă îndemânare și pricepere pentru a egala buzele doar din machiaj, însă dacă acest lucru vă reușește veți avea clar un machiaj reușit. Evagarden Creion pentru buze Superlast este indispensabil în realizarea unui machiaj perfect al buzelor. Acesta are o rezistență maximă și un pigment puternic, este rezistent la transfer și are o textură cremoasă. Nuanța creionului de buze trebuie să fie asemănătoare cu cea a rujului sau cu o nuanță sau două mai închisă decât rujul pentru a da volum buzelor.

Rujul. Alegeți o nuanță potrivită cu nuanța tenului vostru, o nuanță care să fie în concordanță cu machiajul realizat. Alegerea unei culori nepotrivite poate duce la un epic fail al întreg machiajului. Puteți alege dintre rujuri cremoase, rujuri mate sau luciuri de buze mate sau strălucitoare. Pentru o rezistență mare și un aspect uniform, alegeți produse profesionale. La Evagarden puteți alege dintr-o varietate de rujuri și luciuri de buze de o înaltă calitate. De exemplu, rujul Evagarden BB are o formulă sofisticată ce combină 3 calități ale unui ruj perfect: strălucire, efect satinat și rezistență de lungă durată.

Tips & Tricks:

  • Dacă buzele au o nuanță mai închisă, aplicați puțin fond de ten urmat de pudră pentru a evita schimbarea culorii rujului după aplicarea acestuia. Make-up artiștii folosesc acest truc și pentru o rezistență mai mare a rujului,
  • Nuanța creionului de buze trebuie să fie asemănătoare cu cea a rujului
  • Pentru un plus de volum, adăugați pe mijlocul buzei inferioare puțin iluminator sau folosiți un gloss de buze.
  • După aplicarea rujului, folosiți un șervețel de hârtie pentru a îndepărta surplusul de ruj.

Tu ce trucuri cunoști și ce produse folosești pentru îngrijirea buzelor? Ai o rutină pentru asta?

Until next time,

Echipa Procosmetic.

Articole similare

Tips & Tricks: machiajul tenului matur
Tips & Tricks: machiajul tenului matur
Bun venit pe blogul nostru dedicat frumusetii si machiajului pentru tenul matur! Aici vei gasi o sursa de inspiratie si sfaturi pretioase pentru a-ti pune in valoare frumusetea naturala,...
Tu stii cum sa alegi rujul potrivit?
Tu stii cum sa alegi rujul potrivit?
Iti doresti buze perfect definite, voluptoase si cu o culoare ce rezista? In articolul de astazi am pregatit sfaturi despre cum sa iti alegi nuanta potrivita tie si trucuri eficiente pentru ...