Cum sa obtii machiajul perfect. Pasii pentru realizarea unui machiaj impecabil

Machiajul este procedeul ce evidentiaza frumusetea fiecarei femei. De aceea aplicarea machiajului intr-un mod corect este important, fiindca ne dorim sa accentuam frumusetea naturala, nu sa o ascundem folosind o tehnica gresita de machiaj.


Folosind produse de calitate, ai grija ca intregul aspect al machiajului sa arate natural, insa ai grija si de sanatatea tenului tau. De asemenea, verifica mereu termenul de valablilitate al produselor si nu folosi produse ce au fost deschise de mult timp sau si-au schimbat culoarea sau textura.

In articolul de astazi iti vom spune pasii pe care sa ii urmezi in realizarea unui machiaj impecabil, ce te vor ajuta sa acoperi imperfectiunile tenului. De asemenea iti dezvaluim cateva trucuri folosite de make-up artisti pe care cu siguranta nu le stiai.

La inceputul machiajului, sterilizarea mainilor este o necesitate deoarece vrei sa eviti eventualele probleme si iritatii al tenului. De asemenea, ustensilele, pensulele sau buretii cu care vei lucra trebuie sa fie curate si dezinfectate. Chiar daca doar tu folosesti ustensilele, acestea trebuie curatate dupa fiecare utilizare.

Inainte de a incepe machiajul propriu zis, este necesara o ingrijire in prealabil a tenului. Pasii premergatori aplicarii machiajului sunt curatarea si hidratarea. In principiu curatarea se realizeaza cu ajutorul unei ape micelare si cu ajutorul dischetelor demachiante pentru a elimina impuritatile de pe fata, dar si resturile de machiaj. Dupa ce tenul a fost curatat, acesta are nevoie de hidratare, de aceea este necesara aplicarea unei creme hidratante ce va permite machiajului sa se aseze frumos pe ten. Aplicarea cremei de fata se face cu miscari ascendente pana aceasta va intra in piele.

Primul pas in aplicarea machiajului este folosirea unei baze de machiaj.


Rolul primerului sau bazei de machiaj este acela de a prelungi durata machiajului, de a-i oferi o rezistenta mai mare pe durata intregii zile. Alegerea primerului potrivit se face in functie de tipul de ten. Daca ai un ten gras, atunci vei opta pentru o baza de machiaj matifianta ce va absorbi excesul de sebum si va crea o pelicula protectoare pentru fata. O baza matifianta are rolul de a reduce vizibilitatea porilor si de a neutraliza aspectul lucios al pielii. Daca ai tenul uscat, alege o baza de machiaj ce hidrateaza si ofera luminozitate pielii.

Daca ai tenul imbatranit sau ridat, iti recomandam o baza de machiaj lifting ce va imbunatati aspectul pielii, reducand liniile fine oferind un efect de lifting.

Evagarden ElixirLift - Baza de machiaj cu efect instant de lifting 20ml

Aplicarea primerului se realizeaza fie cu pensula, fie cu ajutorul unui burete sau cu mana. In cazul oricarui machiaj, lucrul trebuie sa fie unul organizat, nu haotic. De aceea vom incepe aplicarea primerului de la jumatatea fruntii si vom continua apoi cu obrajii, nas si barbie. Atentie: primerul se aplica doar pe fata, evitand zona ochilor. Pentru ochi exista baza speciala de machiaj ce permite aplicarea acesteia foarte usor, ajuta la fixarea fardului de pleoape si la mentinerea acestuia intact ore intregi.

Dupa ce ai aplicat primerul, urmatorul pas este aplicarea fondului de ten. Ca si in cazul primerului, fondul de ten se aplica cu miscari de tapotare cu ajutorul unui buretel sau a unei pensule, important este ca acestea sa fie curate. Secretul unui ten de portelan este sa aplici fondul de ten in straturi subtiri si sa il intinzi foarte bine. Tenul de portelan se construieste gradual si nu cu un strat gros dintr-o singura aplicare.

TRUC: Aplica fondul de ten pe mana pentru ca acesta sa ia temperatura corpului. In acest fel, aplicarea se realizeaza mai usor fara a lasa pete.

Peste fond de ten se aplica produsul minune ce ne ajuta sa acoperim imperfectiunile de pe ten: concealerul.


Corectorul este acel produs ce se aplica pe zona cearcanelor, dar si pe cosuri sau pete. Pentru a fixa concealerul, aplica intai pudra pe zona cearcanelor in strat mai gros pentru 5-10 minunte pentru a se realiza procesul de baking ce ajuta la fixarea produselor cremoase aplicate anterior, dar si pe intreaga fata pentru a fixa fondul de ten. Se indeparteaza surplusul de pudra cu ajutorul unei pensule.

TRUC: Culoarea verde a concealerului neutralizeaza culoarea rosie a pielii ce provine de la rozacee sau alte afectiuni rosiatice. Culoarea galben este perfecta pentru a acoperi cearcanele albastrui, varicele au vanataile.

Dupa ce ai aplicat pudra de fixare, este timpul sa pregatesti machiajul sprancenelor. Prima data perie sprancenele in sus pentru a vedea exact ce forma doresti sa le dai. Cu ajutorul unui creion de sprancene traseaza linii fine pentru a umple spatiile goale, cu fard se poate umple spranceana, iar cu mascara pentru sprancene se fixeaza.

Acum ca machiajul sprancenelor este gata, putem trece la machiajul ochilor. Daca iti doresti un machiaj natural iti recomandam sa aplici un fard de pleoape in nuante naturale de roz sau crem. Aplicarea fardului de pleoape se face tot prin tapotare cu ajutorul unei pensule plate sau chiar te poti folosi de deget. Fiindca ne dorim sa realizam un machiaj lejer de zi, fardul de pleoape este suficient ca mai apoi sa aplicam mascara. Mascara este produsul ce nu trebuie sa lipseasca din trusa de machiaj. Este produsul ce iti ofera o privire seducatoare. Alege o mascara ce iti ofera volum genelor, le curbeaza si le alungeste.

TRUC: Pentru gene mai lungi, mai bogate si mai pline de volum, aplica intai o baza de gene apoi acopera cu mascara.

Acum ca machiajul ochilor este complet, ne putem intoarce la ultimul pas al machiajului fetei si anume aplicarea unui blush. Blushul iti ofera o senzatie de prospetime, stralucire si tinerete. Cu ajutorul unei pensule, se aplica in obraji si pe tample pentru un efect de lifting.

Evagarden Baza pentru gene 02

TRUC: Blushul pudra este potrivit pentru tenul mixt si gras, iar cel lichid-cremos este potrivit pentru tenul uscat.

Ultimul touch al machiajului il reprezinta aplicarea rujului. Inainte de a aplica rujul propriu zis, foloseste un creion de buze pentru a trasa conturul acestora. Daca vrei un efect de buze voluminoase depaseste conturul acestora. Dupa ce conturul a fost trasat poti aplica rujul.

TRUC: Pentru o rezistenta pe buze mai mare, dupa ce aplici rujul tamponeaza surplusul cu un servetel, apoi aplica pudra de fixare. Aplica inca un strat de ruj.

Acestia au fost pasii pentru realizarea unui machiajul impecabil de zi. Nu ai nevoie de multe produse, insa este imperativ ca acestea sa fie de calitate, sa respectii pasii de igiena, dar si ordinea aplicarii acestora.

 

Until next time,

Echipa Procosmetic