5 idei de machiaj pentru Halloween

Halloween is just around the corner! Si chiar daca situatia actuala nu ne permite sa participam la adunari sau petreceri, asta nu inseamna ca trebuie sa ratam ocazia sa ne distram, realizand machiaje super interesante fie ca le realizam pentru noi, fie ne putem mandri cu ele in cercul nostru restrans de prieteni.


Am selectat 5 idei de machiaj ce pot fi realizate foarte repede in confortul casei tale. Fie ca esti pasionata de make-up sau doar vrei sa realizezi un machiaj cu tematica de Halloween, look-urile urmatoare vor fi de efect si extrem de usor de realizat. In plus ne-am gandit sa selectam 5 idei de machiaj ce pot fi realizate intr-un timp record si cu putine produse de make-up.

Ce este Halloweenul?

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, de mare anvergura in Statele Unite ale Americii, Canada si Irlanda, insa tot mai multe tari au preluat aceasta sarbatoare de Halloween in ultimii ani. Denumirea de Halloween provine de la “All Hallows Day” adica Sarbatoarea Tuturor Sfintilor. Specific acestei sarbatori este dolveacul sculptat. Este momentul asteptat atat de catre copii cat si de adulti, deoarece este vremea colindatului, costumarii si a machiajului iesit din comun. In noaptea de Halloween poti fi oricine vrei tu.

Halloweenul se sarbatoreste in fiecare an in noaptea de 31 octombrie. In noaptea de Halloween oamenii se costumeaza si pleaca la colindat, batand din usa in usa intreband “trick or treat”. Ca raspuns la aceasta intrebare, ce este adresata sub forma de amenintare, colindatorii primesc dulciuri (boamboane de obicei). In caz ca gazda refuza sa ofere dulciuri, aceasta primeste o provocare. Este o sarbatoare care in ultimii ani a fost adoptata si in Romania si pe an ce trece este din ce in mai populara si mai iubita de catre cei mici. Insa perioada Halloween-ului este si perioada preferata de make-up artisti sau pasionatii de make-up deoarece pot incerca diverse machiaje, care mai de care mai infricosatoare. E acea perioada a anului cand iti poti da frau liber imaginatiei.

  1. Kitty make up.

Este unul dintre cele mai realizate machiaje de Halloween fiind si cel mai simplu de obtinut. Ai nevoie doar de un creion khajal negru si un tus de ochi Eyeliner. Deseneaza cu ajutorul tusului si al creionului urechiuse de pisicuta in forma de triunghiuri si apoi umple-le cu culoare. Daca ti se pare complicat sa desenezi urechiusele sau nu ai timp suficient pentru acest lucru, apeleaza la o cordeluta cu urechi de pisica. Continua apoi cu ochii trasand o linie de tus atat in coltul intern al ochiului, cat si in coltul extern. Traseaza o linie pe pleoapa superioara cu ajutorul tusului de ochi.

Acum ca ai reusit sa obtii privirea intensa a unei feline, poti incepe sa pictezi nasul. Daca preferi un make-up simplu, traseaza pur si simplu un triunghi pe nas, insa daca iti doresti un machiaj mai sofisticat, aplica tus pe varful nasului sub forma unei inimi si continua sub nas cu o mica linie pana deasupra buzei superioare. Deasupra buzei deseneaza cateva puncte si apoi continua cu desenarea mustatilor de-a parte si de alta a obrajilor. Deseneaza minim 3 linii pentru a obtine un look realist. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute realizarea machiajului pisicuta.

2. Spider make-up.

Cel mai de efect machiaj este cel de panza de paianjen. Pentru a realiza acest machiaj este necesar sa realizezi un machiaj al ochilor intens, tip smokey eyes. Descrierea acestui procedeu o gasiti in articolul nostru aici. Tusul de ochi negru este cel mai folosit produs in cazul machiajului Spider. Cu ajutorul tusului de ochi negru, traseaza linii de genul unei panze de paianjen sub ochi. Poti plasa panza oriunde iti place tie. Este atat de simplu si atat de rapid acest make-up, incat il poti realiza intr-un timp record.

3.Out of the Galaxy make-up.

Alege culori de genul: verde, albastru si farduri lichide sclipicioase precum cele de la Evagarden din gama Stardust Glitter. Aplica fard de pleoape mov pe pleoapa superioara. Poti folosi fardul de pleoape Glaring 291 Violet Evagarden. Optional poti trasa o linie de tus negru pentru o privire intensa. Pe linia cearcanelor aplica un fard de culoare albastra sau turcoaz pe care apoi fixeaza-l cu iluminator din plin. Continua cu combinatia de albastru/turcoaz pe linia gatului, in obraji si pe nas exact ca in poza de mai jos. Apoi aplica pentru un plus de out of this world, un fard de pleoape lichid cu particule de sclipici. Ideala pentru acest tip de machiaj este gama Stardust Glitter de la Evagarden ce contine particule de sclipici in numeroase nuante.

4.Mermaid Make-up

Pentru acest make-up ai nevoie de o pereche de dresuri tip plasa. Fixeaza dresul bine pe cap si inainte de a aplica fardul, aplica spray de fixare pe portiunea pe care vrei sa o machiezi. Aplica fardul dupa ce spray-ul s-a uscat cu ajutorul unei pensule mici ce intra in ochiurile dresului. Aplica 2 nuante de fard (de preferinta unul albastru si unul verde sau mov) pentru aspect de piele de sirena. Aplica highlighter din plin pentru accente stralucitoare si luminoase. Aplica un ruj rosu sau mov pentru un plus de intensitate. Ca touch final, poti adauga o peruca in nuantele machiajului sau o peruca de culoare rosie, pentru a semana cu personajul mult-indragit Mica Sirena din productia Disney, pe nume Ariel.

5 Pumpkin Make-up.

Este extrem de simplu sa realizezi un machiaj tip Pumpkin. Ai nevoie doar de un creion/tus negru si un fard portocaliu si unul alb. In cazul machiajul tip Pumpkin iti poti lasa imaginatia sa zboare si poti crea diverse look-uri. Fie aplici fard portocaliu pe intreaga fata si doar trasezi linii in coltul gurii, fie realizezi un machiaj ca cel de mai jos.

Nu-i asa ca si tu astepti Halloweenul cu nerabdare? Speram ca aceste idei de machiaj sa te inspire si sa creezi cele mai originale si frumoase machiaje de Halloween! Si pentru asta, noi iti oferim o reducere de 10% la achizitionarea de produse Evagarden de pe site-ul www.procosmetic.ro, folosind codul: blog10.

This Halloween be too cute to spook, be BOO-tiful!

Until next time,

Echipa Procosmetic