5 greseli pe care le faci cand aplici fondul de ten

Aplicarea fondului de ten este o activitate pe care toate o punem in practica cand ne realizam machiajul de zi cu zi. Desi pare un procedeu foarte simplu, majoritatea dintre noi facem mici greseli in aplicarea fondului de ten, care conduc catre realizarea unui machiaj inestetic, lipsit de naturalete. Citeste cu atentie articolul de mai jos si afla care sunt cele mai comune greseli in aplicarea fondului de ten si cum le putem evita!


Alegerea gresita a nuantei fondului de ten

Alegerea unui fond de ten care sa se potriveasca perfect nuantei tenului tau este punctul din care trebuie sa pleci. Pentru a evita diferenta de culoare dintre gat si fata, alege un fond de ten in ton cu nuanta pielii tale. Pentru a nu da gresi, incerca fondul de ten la incheietura mainii. Este un truc care te ajuta sa alegi o nuanta corecta a fondului de ten. Nu uita! Intotdeauna aspectul natural va fi apreciat, asa ca renunta in a utiliza un fond de ten mai inchis la culoare.

Alegerea incorecta a texturii fondului de ten

Este foarte important sa iti alegi o textura corecta a fondului de ten, care sa fie compatibila cu necesitatile tenului tau. Alege dintr-o gama variata de fonduri de ten nuanta ce ti se potriveste. Un ten cu imperfectiuni are nevoie de un fond de ten cu un grad de acoperire mai mare decat un ten normal. De altfel, tine cont si de urmatorul aspect: iarna este mai potrivit sa alegi un fond de ten mai cremos, mai dens, cu un grad mai mare de acoperire iar vara trebuie sa optezi pentru un fond de ten mai fluid, cu un grad mai mic de acoperire.

Neaplicarea unei baze de machiaj

Faptul ca nu aplici o baza de machiaj inainte de a utiliza fondul de ten, este o greseala frecvent intalnita. Baza de machiaj are rolul de a uniformiza si fixa mai bine fondul de ten. De asemenea, aplicand o baza de machiaj sau o crema hidratanta, vei putea realiza un machiaj mai armonios, care sa iti acopere perfect toate imperfectiunile. Pentru a da aceea nota de naturalete look-ului tau, nu sari peste acest pas!

Intinderea fondului de ten cu mana

Pentru un aspect cat mai frumos si natural al machiajului tau, iti recomand sa folosesti in aplicarea fondului de ten un buretel de machiaj sau o pensula special conceputa pentru acest lucru. Fondul de ten se va intinde mai bine si se va uniformiza perfect. De asemenea, machiajul persista mai mult daca il aplici corect ceea ce nu poate decat sa te bucure!

Nu folosesti o pudra compacta

Daca iti doresti ca machiajul tau sa aiba un aspect ingrijit, foloseste o pudra compacta dupa aplicarea fondului de ten. Culoarea tenului tau va fi mai armonioasa, machiajul va rezista mai mult iar aplicarea unui strat fin de pudra peste fondul de ten iti va oferi aceea nota de prospetime de care machiajul tau are nevoie.

Pentru ca machiajul tau sa capete un aspect natural, fermecator si sa isi mentina prospetimea pe durata intregii zile, evita greselile de mai sus!