Trucuri pentru ingrijirea parului pe timpul verii

Podoaba capilara este unul dintre cele mai de pret lucruri si trebuie sa o protejam si sa o ingrijim pentru a o mentine frumoasa si sanatoasa. Parul si coafura ne schimba complet aspectul fizic si infatisarea. Probabil nu stiai faptul ca pe timpul verii parul creste mult mai repede decat de obicei, asta deoarece un climat cald favorizeaza circulatia sanguina la nivelul scalpului, stimuland cresterea. Pe timpul verii, parul ca si pielea are nevoie de o ingrijire mai speciala fiindca razele soarelui nu dauneaza doar pielii, ci si parului. Caldura soarelui, apa din piscina, poluarea, umezeala toate duc la deteriorarea firului de par daca acesta nu este protejat si ingrijit corespunzator. Chiar daca parul tratat chimic este mult mai expus la deteriorare pe timpul verii cand soarele este foarte puternic, asta nu inseamna ca cel natural nu sufera de pe urma caldurii si a soarelui.

In articolul de astazi ne-am propus sa discutam despre efectele soarelui asupra parului tau si la ce trucuri sa apelezi pentru a-ti ingriji parul pe timpul verii.

Care sunt efectele soarelui asupra parului tau?

  • Razele UV pot patrunde in cuticula parului, provocand astfel daune precum uscaciunea firului de par, fragilitate si chiar ruperea acestuia.
  • Razele UV pot ajunge pana la cortexul firului de par, ceea ce determina depigmentarea firului de par.
  • Transpiratia si praful din atmosfera amestecate cu caldura din timpul verii pot creste riscul aparitiei problemelor parului precum matreata, varfurile despicate, dar si caderea parului.
  • De asemenea, din cauza caldurii excesive, parul se poate ingrasa mult mai des si mai repede decat de obicei. Acest lucru se datoreaza transpiratiei si umiditatii din aer. Atentie insa, nu il spala foarte des chiar daca acesta se ingrasa mai repede. Continua cu rutina ta de spalare dintotdeauna, deoarece spalandu-l mai des vei creste productia de sebum.
  • Caldura poate transforma parul in unul tern, fara stralucire. Si aici nu vorbim doar despre parul decolorat sau vopsit, ci si despre cel natural. Podoaba capilara are propriile ei secrete de ingrijire pe timpul verii pe care este absolut necesar sa le urmezi daca iti doresti un par stralucitor, curat si proaspat.

La ce trucuri sa apelezi pentru a-ti ingriji parul pe timpul verii?

  • Acopera parul cand iesi afara. Foloseste o esarfa sau o palarie pentru a-ti acoperi capul atunci cand iesi din casa. Nu doar iti ofera o extra protectie impotriva razelor UV, dar ajuta si scalpul sa retina hidratarea. Expunerea la lumina soarelui trebuie limitata cat mai mult pe timpul verii pentru a proteja firul de par. Pe piata chiar exista anumite modele de palarii de soare ce sunt realizate din materiale tratate anti-UV. O alta metoda de protectie este aplicarea unui spray cu protectie termica. Acesta nu este util doar pentru atunci cand folosesti surse de caldura asupra parului tau, ci si impotriva razelor directe ale soarelui.
  • Strange parul in coafuri lejere. O coada impletita lejer este ideala pentru a-ti proteja parul si pentru a minimiza expunerea acestuia la soare. Evita coafurile stranse si opteaza pentru cele lejere ce nu afecteaza structura firului de par.
  • Foloseste produse profesionale hidratante. Pe timpul verii, alege produse ce au in compozitie protectie UV. Spalarea frecventa indeparteaza uleiurile naturale ale scalpului, de aceea pe timpul verii incearca sa speli parul mai rar. Majoritatea expertilor in ingrijirea parului sunt de parere ca o masca hranitoare aplicata o data pe saptamana, poate face minuni pentru parul tau. De asemenea il hidrateaza intens si il pregateste pentru expunerea la soare. Parul tinde sa creeze efectul de frizz pe timpul verii, de aceea foloseste un balsam tip leave-in ce va domoli firele rebele. Samponeaza parul doar cand este neaparata nevoie, insa nu o face prea des. Aplica sampon pe scalp si nu pe lungimea firului de par pentru a evita uscarea acestuia. Daca intre spalari, parul are tendinte de ingrasare, apeleaza la un sampon uscat pe care sa il aplici doar la radacina.
  • Evita folosirea prea multor produse de stilizare. Spuma de par, fixativul sau alte produse de stilizat incarca suplimentar firul de par pe timpul verii, ducand la ingrasarea acestuia. Renunta pe cat posibil la folosirea produselor de stilizare mai ales ca acestea au in compozitie alcool ce agraveaza arderea firului de par. Razele soarelui sunt daunatoare pentru firul de par. Acestea il decoloreaza si il ard. Protejeaza-ti podoaba capilara impotriva caldurii, a soarelui, si umiditatii fara a transforma asta intr-o batalie continua. Ia in considerare faptul ca deja caldura iti usuca parul prea mult pentru a mai aplica si alte surse de caldura asupra lui. Evita ondulatorul, placa sau feohn-ul. Din fericire, vei gasi sampoane ce contin protectie UV pentru firul de par si iti recomand sa le folosesti. De exemplu poti incerca Londa Professional Sun Spark sampon cu protectie UV ce te ajuta sa previi efectele daunatoare ale razelor UV. De asemenea, samponul protector Lakme Teknia Full Defense reduce degradarea oxidativa cauzata de radiatiile UV si previne patrunderea factorilor nocivi din mediu in firul de par.
  • Clateste parul inainte si dupa ce ai intrat in piscina sau in mare. Apa din piscina contine mult clor, iar cea din mare este foarte sarata. Parul uscat absoarbe sarea sau substantele din apa in care iti scufunzi parul atunci cand inoti. De aceea, inainte de a intra in piscina, umezeste-ti parul cu apa curata pentru ca acesta sa nu o absoarba pe cea din piscina sau din mare. Studiile de specialitate au demonstrat ca exista modificari semnificative ale culorii parului si sanatatea acestuia, din cauza clorului din piscine si a apei sarate din mare.
  • Evita vopsirea parului pe timpul verii. Fie ca iti colorezi parul inainte cu 2-3 luni ca soarele sa fie puternic, fie astepti pana spre sfarsitul verii pentru a schimba culoarea acestuia. Daca totusi vopsirea nu suporta amanare si este absolut necesar sa il vopsesti pe timpul verii, foloseste produse destinate exclusiv parului vopsit. Razele solare duc la estomparea culorii si uscaciunea excesiva a firului de par. Ritualul de ingrijire a parului colorat trebuie sa contina doar produse special concepute pentru par vopsit. Totodata, evita iesirile la soare, in special in orele de varf.

Indiferent de vremea de afara, parul tau merita cea mai buna ingrijire. De aceea foloseste mereu produse de cea mai buna calitate, profesionale iar pe timpul verii, acorda o atentie mai mare ingrijirii acestuia.

Until next time,

Echipa Procosmetic