Trucuri pentru ingrijirea parului blond

Blondul perfect este dorit si invidiat de catre toate femeile! Insa blondul nu se obtine atat de usor si este destul de pretentios. Chiar daca ai parul blond natural sau l-ai obtinut prin decolorare sau prin vopsire, atunci parul tau va avea nevoie de extra ingrijire, iar rutina ar trebui sa fie una speciala pentru ca firul de par este mai sensibil decat firul de par inchis la culoare. Firul de par blond are un continut mai mic de melanina, ceea ce il face casant si predispus la rupere.

Tonurile de blond sunt superbe, stim acest lucru deja insa daca luati hotararea sa treceti de la o culoare inchisa la una deschisa, trebuie sa stiti ca un par blond nu se intretine usor. Parul blond a devenit un fashion statement, iar nuantele cele mai purtate si cautate sunt blond cenusiu si blond platinat, iar ultimele trenduri au indicat o cerinta mare in saloane de Balayage sau ombre. Multe dintre femei apeleaza la realizarea de suvite blonde pentru a crea impresia de volum si pentru o schimbare de look treptata.

Parul blond necesita vopsiri dese si regulate, in special pe radacina firului de par, insa acest lucru trebuie realizat doar cu vopsea de par profesionala. Daca ai parul blond sau daca intentionezi sa iti vopsesti parul blond, atunci trebuie sa stii urmatoarele aspecte:

Parul va fi deshidratat si uscat

Dupa decolorare, parul isi pierde din stralucire si din sanatate, din cauza pudrei de decolorare. Chiar daca decolorarea parului s-a efectuat corect si nu a fost folosit un oxidant puternic, tot va fi deshidratat. Insa asta nu inseamna ca parul va ramane asa. Cu o rutina potrivita, vei reveni la un par sanatos si matasos intr-un timp scurt.

Schimba rutina de ingrijire

Daca ai schimbat culoarea parului si dintr-o culoare inchisa ai trecut brusc la o culoare deschisa, trebuie sa schimbi complet rutina de ingrijire a parului. Parul blond are nevoie de toate armele pentru a-i reda sanatatea si stralucirea dupa ce a fost supus unei decolorari. Probabil ai observat ca dupa decolorare, structura firului de par isi schimba aspectul, iar cuticula firului de par este afectata. Intotdeauna opteaza pentru produse profesionale de ingrijire a parului fiindca este imperativ necesar ca acesta sa aiba parte de cea mai buna ingrijire. Indola a creat o gama completa speciala pentru ingrijirea parului blond. Si pentru ca blondul creeaza dependenta, aceasta este si denumirea gamei Cotril: ICY BLOND.

Samponul de par profesional Cotril Icy Blond Purple este tratamentul de frumusete inovator, modular si complet conceput pentru ingrijirea completa la 360° a parului blond, decolorat sau gri. Datorita produselor sale specifice, se pot crea rutine de frumusete blonda personalizate, in functie de nevoile specifice, permitand atat neutralizarea reflexelor calde nedorite, cat si intarirea structurilor decolorate, sensibilizate si exploatate, pentru un blond stralucitor, cu reflexe echilibrate si o atingere rece.

Cotril Icy Blond Purple - Sampon antiingalbenire cu pigment violet pentru par blond, decolorat 300ml

Astfel, depaseste conceptul traditional No Yellow pentru a oferi o ingrijire completa pentru parul blond.

TRUC: Pentru a mentine o culoare frumoasa de blond, multe doamne si domnisoare folosesc sampon nuantator la fiecare spalare. Fie ca preferi blondul cenusiu sau o nuanta de roz pudrat, foloseste sampon nuantator. Cu siguranta iti va rari vizitele la salon si vei putea singura acasa sa elimini tonurile galbui si sa oferi un look proaspat parului tau.

Produsul complementar din gama ICY BLOND este tratamentul de reparare fara clatire pentru par blond, decolorat Deep Reinforcing.

Tratamentul Deep Reinforcing prelungeste rezultatele obtinute in salon si confera un blond sublim.
Este un produs esential pentru ingrijirea parului blond, decolorat.
Protejeaza impotriva agentilor oxidanti externi, repara si intareste structurile decolorate, sigileaza varfurile despicate, controleaza incretirea si descurca parul. 
Prelungeste rezultatele obtinute in salon si confera un blond sublim.
Se distribuie uniform pe parul uscat in prosop si apoi se usuca parul si se coafeaza normal.
Nu se clateste!
Cotril Ser tratament de reparare fara clatire pentru par blond Icy Blond Deep Reinforcing 150ml

Foloseste ulei pentru par. Desi majoritatea persoanelor se feresc de aplicarea uleiului, in cazul parului decolorat uleiul este esential, deoarece acesta reda stralucirea parului si il face mai matasos si usor de pieptanat. Cel mai indragit ulei este Oil Reflections de la Wella Professionals. Acesta este un produs exclusivist pentru evidentierea culorii parului, ofera o stralucire si o flexibilitate incredibila si in acelasi timp evidentiaza culoarea si dezvaluie frumusetea parului. Acest ulei de par cu efect multiplu are o textura usoara si un complex special de ulei de avocado, ulei de macadamia si vitamina E. Hraneste parul, il lasa matasos, neted si stralucitor si il protejeaza impotriva factorilor externi. Se aplica o cantitate mica de ulei in palme si apoi se intinde pe parul proaspat spalat si uscat cu prosopul.

Wella Professionals Ulei de finisare pentru netezire si luminozitate Oil Reflections 30ml

TRUC: Foloseste un spray de reconstructie a firului de par ce te ajuta sa obtii un rezultat imediat, precum tratamentul leave-in de la Nika KPerfection Miracle Tratament. Este un spray ce face minuni pe parul deteriorat. Secretul gamei consta in tehnologia cu Keroxyne Complex, alcatuit din 2 keratine: keratina pura care creeaza lanturi de keratina in interiorul parului pentru o fibra de par rezistenta (este, de asemenea, cea care se apropie cel mai mult de structura de cheratina prezenta in parul uman) si keratina oxidata care creeaza legaturi intre lanturile de cheratina ale parului pentru parul sanatos, voluminos si gros. Pulverizeaza cateva masuri ale sprayului reconstructiv pe lungimi si varfuri, pe parul umed, dupa clatirea balsamului. Descurcati usor parul, nu clatiti si nu periati. Dupa uscare, actiunea termica a periajului ajuta la patrunderea cheratinei in par oferind stralucire. Parul isi va recapata structura si densitatea chiar de la prima aplicare, iar dupa repetate utilizari, va fi intarit si mai dens.

Nika Tratament de reconstructie cu cheratina, fara clatire, pentru par degradat KPerfection Miracle Spray 100ml

Evita coafarea excesiva

Parul e deja supus unei torturi de la decolorare. Evita folosirea surselor de caldura asupra firului proaspat vopsit. Fiind deshidratat, parul nu are nevoie de si mai multa caldura pentru a-i accentua uscaciunea, ci din contra. Ideal ar fi ca uscarea parului dupa spalare sa nu se realizeze cu feonul, ci sa lasati parul sa se usuce in mod natural. De asemenea cand incercati sa stergeti excesul de apa din par cu prosopul, faceti acest lucru intr-un mod delicat, prin tapotare pentru a preveni despicarea firului de par. Daca totusi este nevoie sa folositi placa sau ondulatorul, este recomandat sa folositi intotdeauna un ser cu protectie termica pentru par. Abia dupa ce cuticula se resigileaza, fie in mod natural, fie intr-un mod artificial, puteti folosi ustensile de styling precum placa, ondulator.

TRUC: Pentru a evita folosirea unui ondulator, impleteste parul dupa spalare si in felul acesta vei obtine onduleuri naturale fara a agresa firul de par.

Acum, ai toate armele pentru a avea un par blond frumos si stralucitor! Foloseste doar produse calitative, de la vopsea de par profesionala la rutina de ingrijire a parului si pana la styling, Toate acestea joaca un rol extrem de important in mentinerea unui blond ideal!

Voi la ce trucuri apelati pentru ingrijirea parului blond?

Until next time,

Echipa Procosmetic.ro

Articole similare

CUM SA-TI ALEGI CULOAREA DE PAR POTRIVITA
CUM SA-TI ALEGI CULOAREA DE PAR POTRIVITA
Sursa foto: www.pinterest.com Ori de cate ori iti doresti o schimbare, cea mai la indemana optiune este alegerea unei noi culori pentru parul tau. Nu exista femeie care sa nu se fi gandit, cel...