Top 5 criterii de urmarit in alegerea uscatorului de par potrivit pentru tine

Uscatoarele de par au devenit, alaturi de placa de par, ondulator, perii rotative sau bigudiuri, unele dintre cele mai utilizate ustensile de hairstyling. Folosite fie datorita beneficiului sau practic, anume acela de a usca parul, fie pentru a adauga valoare estetica coafurii, diversele modele de uscatoare de par trebuie alese in functie de tipul de par al fiecaruia dintre noi.

Prin urmare, iti oferim cateva sfaturi practice despre alegerea unui feon potrivit pentru tine, tinand cont de cateva criterii principale:

1.Puterea electrica

Puterea pe care o are un foehn poate scurta sau prelungi timpul necesar uscarii parului. Daca uscatorul pe care il ai acasa are o putere electrica mica, vei resimti acest inconvenient atunci cand va trebuie sa petreci zeci de minute pentru a te usca. Opteaza, deci, pentru un foehn cu putere mai mare; 1800 W este suficient pentru un par moale si subtire, insa daca podoaba ta capilara este generoasa, poti alege un uscator profesional a carui putere atinge chiar si 2600 W.

Astfel, vei reduce timpul de uscare la jumatate, ceea ce inseamna un pericol mai mic pentru deteriorarea parului tau!

  1. Grila din ceramica si turmalina

Daca scopul tau este (si daca nu, ar trebui sa fie!) acela de a-ti netezi firele de par in timp ce le usuci, atunci cauta un uscator prevazut cu grila din ceramica si turmalina. Tehnologia cu ceramica ajuta la controlul caldurii care iese prin suflanta, astfel incat aceasta va fi distribuita cat mai uniform. Pe de alta parte, filtrul din turmalina va pastra parul neted prin etansarea cuticulei si mentinerea umiditatii sale naturale.

Cu alte cuvinte, poti combate efectul de par frizzy folosind un foehn cu grila din ceramica si turmalina.

  1. Functia de aer rece

Asigura-te ca uscatorul de par pe care il folosesti are ofera si functia de aer rece. Aceasta este foarte utila atunci cand vrei sa “setezi” stilul coafurii. De exemplu, daca utilizezi o perie rotunda pentru a netezi parul si pentru a-i conferi volum si fermitate, utilizeaza functia de aer rece.

  1. Treptele de caldura

E foarte important ca uscatorul de par pe care il folosesti sa permita setarea a diferite trepte de caldura. Acest lucru este important deoarece stabilirea temperaturii aerului folosit pentru uscarea parului este un criteriu esential in coafarea acestuia. Daca, la inceput vom utiliza o treapta superioara pentru a elimina excesul de umiditate din par, in momentul in care dorim sa-l stilizam folosind peria rotativa sau orice alt instrument, vom seta o treapta de caldura inferioara, care va stabiliza mult mai bine firele de par.

  1. Dimensiunile

Dimensiunile uscatoarelor de par sunt variate, tocmai pentru a servi unor nevoi diverse. De exemplu, atunci cand alegem un uscator de par pentru acasa, este recomandat sa optam pentru un produs usor, cu maner care permite pozitionarea corecta a palmei, caracteristici ce vor facilita utilizarea sa atunci cand ne aranjam singuri.

Tu ce fel de uscator folosesti?