Par tapat -  cum tapezi parul fara sa-l incurci

Tunsorile cu volum în zona calotei și coafurile tapate au fost vedetele anilor 80, însă versatilitatea lor le-a transformat într-un trend atemporal. Astfel, coafurile cu păr tapat accesorizează ținutele pentru ocaziile speciale, dar de asemenea pun în valoare outfiturile casual, adăugând volum unui păr moale și fin.

Dacă vorbim despre un păr tapat acasă provocările sunt numeroase, așa că vei avea nevoie de puțin exercițiu până ce vei reuși să obții un look ca la salon. Cea mai comună problemă legată de această etapă de aranjare a părului este că firele de păr se pot încâlci, devenind casante.

Păr tapat în 5 pași!

Coafurile tapate realizate în mod repetat și fără a ține cont de câteva reguli de bază pot deteriora părul. În plus, rezultatele nu vor fi deloc cele așteptate și în loc să te bucuri de maximum de volum nu vei face decât să îți agresezi firele de păr.

Așadar, cum tapezi părul fără să îl încurci? Urmează acești pași mai mult decât simpli!

Descurcă părul

Pentru început piaptănă-ți pletele foarte bine, focusându-te pe acele zone cărora dorești să le aduci un plus de volum. Pasul următor este să împarți secțiunea de păr pe care vei lucra, în șuvițe de aproximativ 7-8 cm. Mai apoi, asigură-te că folosești un pieptene cu dinții mici și deși și tapează, pe rând, fiecare dintre aceste șuvițe. Realizează mișcările încet, fără să te grăbești. Ține cont de aceste sfaturi și în momentul în care vrei să renunți la aceasta coafuri și trebuie să îți descurci șuvițele de păr.

Folosește sampon pentru volum

Taparea este o tehnică ce complimentează un păr cu textură, care să nu alunece. Așadar, dacă te gândești să îți tapezi părul proaspăt spălat, pulverizează pe șuvițele respective șampon uscat sau un spray cu textură, pentru a da firelor de păr mai multă densitate. În plus, poți folosi un șampon și/sau un balsam pentru volum, atunci când îți speli părul.

Cotril Volume - Sampon pentru par fin fara volum 300ml

Cum tapezi parul fara sa il degradezi?

Vrei o coafura cu par tapat care sa faca senzatie? Tine cont de o regula de aur: taparea se realizeaza doar intr-un singur sens, respectiv dinspre varfuri catre radacini! Aceasta miscare se face in timp ce suvita de par este perpendiculara pe scalp, tocmai pentru a nu crea noduri de par si pentru a evita electrizarea podoabei capilare.

Par tapat dupa o regula de baza!

Niciodata nu tapa parul daca acesta este ud, deoarece vei obtine un par casant. Taparea se foloseste doar pe parul complet uscat, pentru a evita ruperea firelor si pentru a crea un volum bufant, demn de admiratia celor din jur.

Fixativ pentru un par tapat impecabil

Cotril Fixativ pentru volum cu fixare foarte puternica Gale 500ml

Un par tapat ca la carte este un par foarte bine fixat. Pentru realizarea unei coafuri inspirate din anii ‘80 vei avea nevoie, deci, de un produs care sa iti sustina eforturile de hairstyling pentru ore in sir. Prin urmare, dupa ce ai tapat fiecare suvita in parte, pulverizeaza de la distanta un fixativ pentru volum. Inainte de a fixa parul nu uita, insa, sa ii conferi un ultim retus folosindu-ti degetele sau chiar o perie pentru a netezi firele rebele.