Păr gras: ghid de ingrijire de la A la Z

Parul gras este dusmanul de temut al tuturor femeilor! Daca ai o podoaba capilara care devine uleioasa la doar cateva ore dupa ce ai iesit din dus, este clar ca ai nevoie sa pui in aplicare un plan de ingrijire special. Fluctuatiile hormonale, obiceiurile de igiena necorespunzatoare sau factorii ereditari pot agrava aceasta problema a parului, iar misiunea ta devine, astfel si mai dificila. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta, insa, sa ii vii de hac parului gras, cu aspect tern!

Frecventa spalarilor

Din dorinta de a avea mereu un par curat, ai, probabil, tendinta de a-ti spala parul mult mai des decat ar fi indicat. Totusi, aceasta metoda nu este una eficienta, cel putin nu in cazul unui par gras; din contra, spalarile repetate favorizeaza secretia de sebum, ”vinovata” de aspectul uleios al podoabei tale capilare. Indicat este sa iti speli parul la 2-3 zile.

Truc de supravietuire: Aplica sampon uscat, ori de cate ori simti ca parul tau are nevoie de un refresh!

Produsele de ingrijire

Pentru parul cu tendinte de ingrasare, cele mai potrivite sunt sampoanele cu proprietati astringente, ce contin acizi naturali care ajuta la incetinirea secretiei de sebum.

Unele remedii naturale recomandate de specialistii in ingrijirea parului includ spalarea parului cu bere, cu suc de lamaie sau otet. O alta metoda la care poti apela este realizarea unui amestec seboechilibrant creat din Hamamelis si apa de gura, cu care sa iti tamponezi mai apoi scalpul pentru a inchide porii.

De asemenea, in cazul in care ai un par gras sfatul nostru este sa eviti folosirea in exces balsamului sau a produselor de styling.

Truc de supravietuire: Aplica solutia seboechilibranta dupa fiecare spalare!

Uscarea

Dupa ce ti-ai spalat parul, elimina excesul de apa cu ajutorul unui prosop. Chiar daca ar fi mult mai simplu sa treci direct la folosirea uscatorului de par, acest lucru nu este recomandat in cazul parului gras. Aerul cald incurajeaza glandele sa produca mai mult sebum, asa ca evita pe cat posibil sa iti usuci parul cu feohnul la o treapta maxima de intensitate a caldurii.
Truc de supravietuire: Alege un uscator de par cu functie de aer rece!

Coafura

Parul gras poate sa-ti complice viata, mai ales atunci cand trebuie sa participi la un eveniment important si nu ai timp sa il speli. Un truc pe care trebuie sa il stii atunci cand esti posesoarea unui par care devine uleios mai repede decat ti-ai dori este sa maschezi aceasta mica problema adoptand o coafura potrivita. Stiai ca parul se ingrasa mai rapid atunci cand este lasat desfacut, pentru ca avem tendinta de a ne trece mana prin el? In loc sa optezi pentru o astfel de coafura incearca mai degraba sa-ti prinzi parul intr-o coada de cal. Aceasta este usor de realizat si arata foarte chic indiferent de ocazia in care o porti. Impletiturile te pot salva, de asemenea, cand esti pe fuga.

Truc de supravietuire: Accesorizeaza-ti coafura cu bentite, esarfe sau palarii, atunci cand nu ai avut timp sa iti speli parul!