Îngrijirea părului nu trebuie să fie un subiect de preocupare doar pentru femei. Și domnii trebuie să aibă grijă de podoaba lor capilară, chiar dacă rutina de îngrijire a acestora este mult mai simplă decât la doamne, acest lucru nu înseamnă că trebuie neglijată. Una dintre cel mai des întâlnite probleme la domni în materie de păr este căderea părului sau alopecia.

Conform statisticilor, aproximativ 40% dintre bărbații cu vârsta de până la 35 de ani se confruntă cu căderea parului, iar pentru cei între 35 și 65 de ani procentul crește la 65%.

De aceea, este indicată folosirea șampoanelor adecvate în funcție de tipul de păr și în funcție de nevoile scalpului. Este bine cunoscut faptul că sunt mai multe tipuri de scalpuri: normal, uscat sau gras și de aceea este imperativ să folosim produse specifice tipului de scalp. În rândul domnilor, caderea părului este o problemă comună. Deși este complet normal acest proces și pierderea unor fire de păr nu reprezintă un motiv de îngrijorare, totuși când ne confruntăm cu o cădere masivă a părului, trebuie să luăm măsuri în acest sens.

Cauze principale ale pierderii părului:

  • Greșeli în îngrijirea părului. Folosirea produselor de îngrijire a părului total nepotrivite pentru tipul vostru de păr, vă poate afecta pe termen îndelungat și poate determina subțierea firului de păr ca în final să se ajungă la pierderea lui. De asemenea hair-styling-ul excesiv poate fi dăunător pentru firul de păr, dar și utilizarea îndelungată a uscătorului sau plăcii de îndreptare a părului. Așadar, folosiți produse de calitate, specific tipului vostru de păr și lăsați părul să se usuce în mod natural, evitând pe cât posibil sursele de căldură excesivă.
  • Moștenirea genetică. Majoritatea bărbaților care se confruntă cu pierderea părului, au mai avut cazuri de alopecie în familie și acesta este un factor determinant, deoarece această afecțiune se moștenește. Se produce gradual, o dată cu înaintarea în vârstă.
  • Stresul fizic sau emoțional se numără prin cauzele apariției căderii părului. Un episod foarte stresant din viața voastră poate afecta în mod negativ sănătatea firului de păr. Însă există și o veste bună în acest caz. Dacă sunt eliminate episoadele stresante din viața voastră, căderea părului este doar temporară, iar acesta se poate regenera cu puțin ajutor.
  • Alimentația. Este foarte importantă atât pentru păr, cât și pentru întreg corpul. Aveți nevoie de o alimentație bogată în vitamine, proteine și minerale. De obicei, căderea părului indică o alimentație deficitară și necorespunzătoare. Consumați alimente ce au un aport ridicat de zinc, fier sau vitamina B12, cum ar fi carnea roșie, ouăle, fasole, năut, spanac etc.
  • Factorii de mediu. Poluarea, expunerea la soare sau clorul din piscine pot fi dăunătoare firului de păr, ceea ce duce la pierderea lui.

Soluții împotriva căderii părului.

O soluție împotriva căderii părului o reprezintă produsele create special pentru a încetini sau a opri acest proces, cum este șamponul Hairgum Nevada Anticădere ce ajută la tonifierea scalpului și încetinirea căderii părului. Șamponul poate fi folosit zilnic. Hairgum Nevada Anticădere este destinat folosirii în saloanele de înfrumusețare, însă poate fi folosit și pentru uz personal. Șamponul Hairgum Nevada are un ingredient esențial, și anume anti-cădere active care încetinește procesul de cădere a părului în timp ce stimulează circulația sângelui. Ingredientul anti-cădere activ este uleiul esențial de cedru organic Atlas, un ingredient natural ce și-a dovedit eficiența în combaterea căderii părului. Uleiul esențial de cedru Atlas este bine cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, antibacteriene și antiinflamatoare. Are efect tonifiant asupra scalpului și a firului de păr și stopează căderea părului. In plus, mătreața, părul gras și dermatita seboreică pot fi tratate cu ajutorul uleiului esențial de cedru Atlas. Șamponul Hairgum Nevada are o formulă concentrată ce este destinată uzului zilnic. Aplicați produsul pe părul ud, lăsați-l 2 minute să acționeze și apoi clătiți. Deoarece este o formulă foarte concentrată, utilizați o cantitate mică de produs la fiecare spălare.

De asemenea, pentru rezultate optime, puteți folosi și Hairgum Nevada Loțiune anticădere, o loțiune ce se pulverizează pe părul uscat sau umed de la o distanță de 20 cm, masând scalpul. Loțiunea anticădere Hairgum Nevada este un spray leave-in, cu un parfum lemnos, tonifiază scalpul și întărește firul de păr. Ca și în cazul șamponului, loțiunea conține ingredientul de anti-cădere activă, are o formulă non-grasă, nu usucă părul, făcându-l ușor de coafat.

Gama Hairgum Nevada conține ingrediente de origine naturala si biodegradabile, iar uleiurile esențiale din compoziția sa activează circulația sângelui, încetinind pierderea părului.

Dacă îți dorești un păr sănătos, atunci alege să folosești produse profesionale, de calitate, încearcă să duci un stil de viață sănătos având grijă la alimentație și elimină stresul din viața ta.

Acestea au fost sfaturile pentru a vă bucura de un păr frumos și sănătos și vă dăm întâlnire tot aici pe blog pentru a descoperi împreună alte secrete și trucuri în materie de beauty și haircare.

Until next time,
Echipa Procosmetic