Cum sa iti protejezi parul toamna

sursa foto: pixabay.com

 

Podoaba capilara are nevoie in fiecare anotimp de atentia ta, insa in sezonul ploios este necesar sa iti protejezi parul mai mult ca oricand. Dupa o vara arzatoare, firul este sensibil la orice schimbare climaterica si merita ajutat cu produse cosmetice de calitate, ca sa straluceasca si sa te faca sa te simti frumoasa in fiecare zi. Ingrijirea parului tau nu trebuie neglijata, iar daca ai nevoie de putina inspiratie in acest sens, tine cont de sfaturile de mai jos.

Foloseste sampon si balsam din game speciale

Sezonul estival a adus cu el zile insorite pe plaja sau langa piscina, unde, desi tu te-ai simtit minunat, parul tau a trecut prin clipe grele. Apa sarata sau clorul l-au facut sa se usuce, iar soarele a completat efectul dur asupra lui. De aceea, este nevoie sa il hranesti, spalandu-l cu sampon special pentru par stresat si neaparat aplicand un strat de balsam. Nu exagera cu cantitatile, foloseste aceeasi masura ca de obicei si clateste bine scalpul cu apa calduta.

 

Aplica masti hidratante

Dupa ce a stat mai mult prins decat liber si a rezistat temperaturilor extreme, parul tau merita alintat cu o masca hidratanta, pe care sa o aplici o data pe saptamana. Asta il va revigora si va straluci din nou, iar tu te vei simti bine in pielea ta, datorita lui. Daca nu ai incredere in produsele cosmetice de pe piata, iti poti face acasa o masca din ingrediente naturale. Internetul abunda de astfel de retete, asa ca incepe sa cauti, in functie de tipul parului tau, pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

 

Tunde-i varfurile

Tot din cauza caldurii si a expunerii pentru un timp indelungat la soare, parul tau este mai mult decat probabil sa se fi uscat la varfuri. Stai de vorba cu hair-stylistul tau si stabiliti de comun acord daca e necesar sa ii taiati varfurile si sa il restilizati, ca sa arate din nou sanatos si sa-ti treci cu mandrie mana prin suvite.

 

Nu-l vopsi o perioada

Daca nuanta aleasa de tine este una care iti permite intarzierea vopsirii parului, lasa-l sa mai respire putin. Mai da-i putin ragaz si nu te mai vopsi, ca sa aiba timp sa creasca sanatos. Daca vrei neaparat sa iti pastrezi culoarea in par, alege produse care nu sunt pe baza de amoniac si opteaza pentru cosmeticele profesionale, din salon, nu pe cele pe care le poti cumpara din supermarket.

 

Ai grija la schimbarea de temperatura

Obisnuita cu sezonul cald, e foarte probabil sa uiti sa iti protejezi capul de frig. Trebuie sa stii ca toate temperaturile extreme fac rau parului tau, de aceea e bine sa porti ceva pe cap, fie o bascuta, fie o esarfa simpla atunci cand vezi ca ploua sau e rece afara.

 

Parul este podoaba cea mai de pret a unei femei, asa ca trebuie sa ai grija de el. Intreaba-ti stilistul ce alte recomandari mai are pentru tine, ca sa te bucuri de o coafura impecabila in orice anotimp.