Cele mai bune 5 masini de tuns profesionale

Masina de tuns a devenit un accesoriu indispensabil pentru domni, fie ca vorbim despre utilizarea acesteia acasa, fie la salonul de infrumusetare. Masinile de tuns te ajuta sa obtii tunsoarea preferata si finisajul impecabil. La ora actuala pe piata au aparut diverse branduri si tipuri de masini de tuns, insa tu cum stii sa alegi cea mai buna masina de tuns?

procosmetic

Care sunt caracteristicile si specificatiile de care trebuie sa tii cont? In articolul de astazi vom veni cu sfaturi pentru ca tu sa faci alegerea potrivita si sa nu investesti intr-o masina de tuns nepotrivita. Masinile de tuns cumparate pentru uz personal sunt o investitie ce te vor ajuta sa economisesti bani. De aceea pentru a obtine rezultatele sperate si dorite, ca tunsoarea sa iasa exact ca la salon trebuie sa tii cont de anumite detalii atunci cand alegi sa investesti intr-o masina de tuns.

La prima vedere toate masinile de tuns fac acelasi lucru, si anume scurteaza parul nedorit. Insa daca analizezi in profunzime este vorba de mai mult de atat. Articolul de astazi este un ghid ce te va ajuta sa optezi pentru masina de tuns potrivita nevoilor si bugetului tau.

Atunci cand alegi o masina de tuns, trebuie sa tii cont de anumite aspecte si caracteristici ale acestora. Masinile de tuns profesionale pot fi cu acumulator (fara fir) sau cu cablu. De asemenea masinile de tuns au diferite modele si diferite forme, insa cea mai importanta caracteristica a acestora este puterea motorului. Usurinta in folosire si in manevrare, reglarea setarilor reprezinta alt factor important in alegerea unei masini de tuns.

Masina de tuns este o investitie pe termen lung deoarece nu in fiecare zi iti cumperi o masina noua de tuns. A nu se confunda conceptul de masina de tuns cu cel de trimmer, masina de contur sau aparat de barbierit.

Asa cum spuneam mai sus, cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea unei masini de tuns sunt urmatoarele:

  • Motorul si nivelul de performanta. Trebuie sa stii ca pe piata exista 3 tipuri de motoare la ora actuala: rotativ, cu pivot si electromagnetic. Motorul este cel care pune masina in functiune si ii determina durata de viata. Motorul trebuie sa fie unul performant si calitativ pentru a avea rezultatele dorite. Motorul electromagnetic este cea mai ieftina varianta, dar nu cea mai performanta, avand o viteza mica de rotatii pe minut. Modelul rotativ este motorul ideal, insa este si cel mai scump dintre cele 3 variante. Motorul cu pivot este unul intermediar si este cel mai des intalnit la modelele existente pe piata.
  • Calitatea lamelor. Acestea reprezinta o alta caracteristica importanta atunci cand alegi o masina de tuns. In cazul lamelor exista 2 aspecte importante de care trebuie sa tii cont: materialul din care acestea sunt fabricate si tipul de ascutire. Ca si material, lamele din otel sunt cele mai des intalnite, insa acestea se si incalzesc destul de repede. Lama din titan se recunoaste foarte usor, datorita culorii aurie a acesteia. Nu exista diferenta de calitate intre lamele de titan si cele de otel, ci doar diferente estetice. O alta varianta de lame, o reprezinta cele ceramice, insa acestea se gasesc destul de rar in oferta de pe piata. Este mai dura decat otelul si titanul, nu se incalzeste prea mult, iar daca este folosita corespunzator, are o durata de viata foarte indelungata. Singurul minus in cazul lamelor ceramice este faptul ca acestea se pot ciobi, la orice lovitura.
  • Accesoriile si functiile masinii de tuns. Masinile de tuns au nevoie de anumite accesorii ce iti vor usura mai mult felul in care vei performa scurtarea parului. De aceea este posibil ca unele masini sa aiba inclusi diferiti piepeteni de diferite dimensiuni pentru a avea cat mai multe optiuni de tundere. Pe langa faptul ca masina este prevazuta cu piepteni, aceasta poate avea diverse trepte de lungime ce te vor ajuta sa ajustezi lungimea potrivita atunci cand te tunzi.
  • Wireless sau cu fir. Stim cu totii ca o masina de tuns fara fir este mult mai usor de manevrat. Exista 2 tipuri de masini de tuns: fara fir ce dispun de un acumulator ce pot rezista un anumit numar de ore si cele cu fir ce functioneaza atunci cand sunt conectate la o priza.

Modele recomandate de masini de tuns:

1. Wahl Magic Clip Cordless 5 Star este o masina de tuns profesionala cu acumulator grena ce ofera o tehnologie inovativa si performanta de taiere de neegalat. Este special creata pentru saloanele de coafura, dar si pentru acasa.

Wahl Masina profesionala de tuns Magic Clip 5 Star Cordless

2. Babyliss Pro 8700 Metal Black Masina de tuns cu acumulator si cablu este ideala pentru tunsori traditionale, precum si pentru detalii creative. Printre beneficiile acesteia, enumeram motorul digital cu lunga durata de viata ce ofera o performanta inalta de taiere. Datorita motorului cu control digital, masina este mai usoara, vibratiile sunt ultra-joase si consuma mai putina energie. Se poate utiliza cu sau fara cablu. Lama este fabricata din otel japonez, proiectata pentru precizie cu unghi de taiere foarte ascutit in forma de V, iar carcasa este confectionata integral din metal, ce este perfect echilibrat pentru o utilizare usoara. Are un design ergonomic cu model anti-alunecare.

3. Andis Master Cordless Masina de tuns profesionala fara fir ofera o performanta clasica de taiere. Poate fi folosita cu sau fara fir. Masina de tuns are un motor rotativ foarte puternic si foarte rapid pentru a taia orice tip de par – umed sau uscat. Carcasa este realizata din aluminiu, fiind foarte durabila in timp, nu poate fi sparta sau deteriorata. Lama cromata din otel carbon este reglabila de la fin la grosier.

4. Moser Li Pro 2 masina de tuns profesionala cu acumulator este modelul cel mai performant al producatorului Moser. Masina de tuns profesionala cu acumulator, model 1888 Star Blade II: are un cutit din otel inoxidabil de inalta calitate profesionala “made in Germany” dispunand de un sistem de taiere cu lungime ajustabila. Inchiderea partii din spate peste cutit optimizeaza ghidarea in timpul taierii si o curatare rapida. Are un motor controlat de un cip care asigura putere de taiere uniforma indiferent de nivelul de incarcare al bateriei sau a tipului de par. Schimbare rapida a cutitelor: cuţitele se pot schimba usor si au o lungime de taiere reglabila între 0.7 – 3 mm.

5. Kiepe Fuel Cordless Masina de tuns fara fir 6337 ofera o performanta de taiere foarte buna. Are un motor DC foarte puternic, de mare viteza, ce ofera lamei o miscare la peste 10.000 de rotatii pe minut.

Pentru durabilitatea si intretinerea masinii de tuns, este nevoie de o ingrijire a acesteia. De ingrijirea masinii de tuns, depinde viata acesteia si calitatea ei. Dupa fiecare tuns, este nevoie curatarea pieptenilor si a lamelor, fie sub jet de apa, fie cu ajutorul unei perii de curatare. De asemenea lamele au nevoie de un ulei special ce trebuie aplicat periodic pentru ca acestea sa functioneze in mod corespunzator.

Tu ce caracteristici cauti atunci cand iti alegi o masina de tuns?

Until next time,

Echipa Procosmetic