Bucle cu placa: trucuri si sfaturi

Coafurile cu bucle, inspirate din moda retro, reprezinta o optiune versatila, potrivita unor ocazii diverse. Elegante, jucause si lejere, buclele pot fi obtinute acasa, fara sa ai nevoie de ustensile speciale. Bigudiurile, periile speciale sau ondulatoarele pot fi de mare ajutor in definirea carliontilor, dar poti realiza bucle perfecte si cu placa de par. Trebuie doar sa pui in practica mici secrete de la hairstylistii de top si sa ai putina indemanare!

Ce placa alegi pentru coafura cu bucle?

Datorita tehnologiei moderne, exista o diversitate de tipuri de placi de par, cu functii ultra-moderne. Desi principalul scop al acestor ustensile de infrumusetare este acela de a netezi suvitele de par, ele pot fi folosite mai nou si pentru realizarea coafurilor cu bucle. Astfel, alegand un produs multifunctional economisesti bani si obtii rezultate ca la salon.

Daca vrei sa folosesti placa de par si pentru a-ti ondula cositele, atunci tine cont de patru sfaturi principale:

  • Alege o placa de par cu invelis ceramic, pentru a proteja firul de par;
  • Opteaza pentru un produs cu placi nu foarte late si cu marginile rotunjite;
  • Indreapta-ti atentia catre placile de par care permit reglajul electronic al temperaturii;
  • Achizitioneaza un model mini de placa de par, daca obisnuiesti sa calatoresti.

Pasul esential pentru protejarea podoabei capilare

Atunci cand folosesti placa de par pentru realizarea buclelor perfect definite, parul tau are nevoie de protectie termica. Specialistii recomanda aplicarea unui produs termoprotector, care se regaseste in magazine fie sub forma de spray fie sub forma de ulei. Opteaza pentru un produs fara clatire, pentru ca efectul sau sa fie unul de lunga durata.

In acest mod, protejezi parul de caldura placilor si creezi un look mai estetic, deoarece parul va arata mult mai sanatos.

Secretul buclelor perfecte facute cu placa de par

Ai incercat si tu sa iti faci acasa bucle folosind placa de par, insa rezultatele nu au fost tocmai cele la care te-ai asteptat? Probabil ca nu ai tinut cont de cel mai important truc pe care hairstylistii il folosesc pentru a crea o coafura cu onduleuri impecabile.

Secretul buclelor cu placa consta in alegerea suvitelor foarte subtiri, nu mai groase de 2 cm. Desi procesul se poate prelungi mai ales daca ai parul des si lung, rasplata efortului tau va fi pe masura: vei avea bucle definite, ca la salon!

Bucle cu placa in 5 pasi!

Daca nu ai mai incercat pana acum sa iti faci singura bucle folosind placa de par, probabil ca iti pare dificil sa te incumeti sa iti realizezi o astfel de coafura. In realitate, nu este atat de complicat pe cat pare sa obtii bucle definite. Ba din contra, poti sa ai hairstyling-ul dorit din doar 5 pasi:

  1. Alege o suvita de aproximativ 2 cm grosime.
  2. Aseaza placa de par cat mai aproape de radacina parului.
  3. Roteste placa la 360 de grade.
  4. Gliseaza lent placa de par catre varful suvitei.
  5. La final, dupa ce ai coafat tot parul, aranjeaza-ti buclele trecandu-ti degetele prin ele.

Ai realizat o coafura simpla si versatila, extrem de rapida!

Articole similare