Tot ce trebuie sa stii despre laminarea genelor

Te-ai saturat sa pierzi timp dimineata aplicand primer si mascara peste genele tale? Daca ti-am spune ca exista o procedura ce te va scuti de machiajul genelor si ca acestea vor deveni arcuite si cu volum? Daca ai nu ai incercat pana acum, cu siguranta ai auzit de ultimul trend in materie de gene si anume: laminarea! Laminarea este un procedeu cosmetic prin care genele tale capata un upgrade, o transformare, spectaculoasa am putea spune. Procesul presupune ingrosarea si curbarea genelor, astfel incat iti poti lua ramas bun de la mascara.

Laminarea a devenit un trend la nivel mondial si tot mai multe persoane apeleaza la aceasta procedura de infrumusetare ce nu este costisitoare si care are efecte de pana la 4 saptamani. Bineinteles, efectele laminarii depind de multi factori: de la calitatea produselor folosite in acest procedeu pana la metoda de aplicare a acestora. Laminarea genelor poate fi facuta chiar si acasa daca ai indemanarea si rabdarea necesara. Totusi, ai grija la ce produse folosesti pentru a nu distruge genele si respecta timpul de aplicare inscris pe instructiuni.

Ce presupune procedura de laminare?

Scopul procedurii de laminare este acela de a obtine gene voluminoase, de a le arcui si de a le face mai vizibile. Laminarea presupune aplicarea unor substante ce iti vor ingrosa firele de par si le vor face mult mai usor de aranjat. Dupa procesul de laminare, pentru un efect mai intens, genele vor fi vopsite cu 1-2 nuante mai inchise decat culoarea naturala a genelor tale. Tratamentul se efectueaza pe genele naturale si rezultatele se vad de la prima aplicare, insa pentru rezultate intense si de lunga durata este recomandata repetarea tratamentului la o perioada de 3-4 saptamani.

Procedura de laminare prespune imbogatirea structurii firului de par, intarindu-l atat la suprafata cat si la interior cu vitamine si cheratina. Acest lucru ii ofera firului de par elasticitate si stralucire, dar si un aspect mai sanatos si mai frumos.

Thuya Vegan Line - Kit complet pentru permanent, laminare, lifting, colorare gene&sprancene Perfect Look

Cui se adreseaza procedura de laminare?

Tuturor persoanelor ce isi doresc gene arcuite si definite, in special celor care:

  • au genele incurcate, fiindca laminarea le ordoneaza.
  • au genele drepte sau indreptate in jos. Efectul laminarii in acest caz, va fi extrem de vizibil, iar rezultatele vor fi foarte apreciate.
  • au genele subtiri. Tratamentul de laminare ingroasa si alungeste genele, astfel ca nu vor mai parea subtiri.
  • persoanelor care nu vor sa apeleze la extensiile artificiale de gene.

Ce contraindicatii are laminarea?

Laminarea este considerata un tratament SPA, de aceea substantele folosite nu provoaca iritatii, efecte secundare sau alergii. Singura contraindicatie in procesul de laminare, este vopsirea genelor. Unele persoane pot dezvolta reactii alergice la vopsea, de aceea vopseaua trebuie aplicata cu grija. De asemenea persoanele care au suferit interventii chirurgicale la nivelul ochilor, ar trebui sa evite laminarea. Daca folosesti lentile de contact, indeparteaza-le inainte de procedura si lasa ochiul liber pentru 24 ore dupa tratament.

Thuya Vegan Line - Vopsea negru albastrui pentru gene&sprancene Black Night 14ml

Care sunt beneficiile laminarii?

  • Gene lungi, curbate, chiar si fara machiaj. Pasii laminarii presupun aplicarea unei substante ce va curba genele si le va fixa, iar apoi acestea vor fi vopsite cu 1-2 nuante mai inchisa decat culoarea lor naturala. Astfel ca rezultatul laminarii va fi unul cu adevarat spectaculos, fiindca genele vor avea o culoare intensa, firul va parea mai gros si genele vor avea mai mult volum.
  • Timp scutit cu machiajul.
  • Gene mai puternice si cu fir mai gros. Dupa laminare genele tale vor avea un aspect mai gros datorita tratamentelor aplicate din timpul laminarii, precum vitaminele sau cheratina.
  • Ia-ti adio de la clestele de gene. Daca folosesti mascara, genele se vor aranja mai bine. Majoritatea femeilor folosesc inainte de a trece la aplicarea mascarei, un cleste de gene ce ajuta la curbarea si arcuirea genelor. Acest procedeu este unul ce nu are rezistenta decat in momentul in care este aplicata mascara.

Cupio Cleste profesional gene

Evagarden Incredible Mascara 014 - Rimel pentru volum incredibil 9ml

Cum se intretin genele dupa laminare?

Daca ai apelat la laminare, nu este nevoie de o intretinere specifica. Primele 24 de ore dupa laminare sunt foarte importante si trebuie sa eviti aplicarea de apa de gene, aburul si produsele uleioase. Genele au nevoie de o perioada de 24 de ore pentru a fixa tratamentul. Iti poti urma rutina de skincare de zi cu zi, poti demachia genele fara probleme, insa evita demachiantele pe baza de ulei. Uleiul poate anula efectul laminarii sau poate scurta perioada de rezistenta.

Exista efecte secundare sau reactii adverse?

Daca laminarea este facuta cu produse de buna calitate si sunt respectati pasii si timpii indicati in instructiuni, reactiile adverse nu ar trebui sa apara. Totusi, in timpul procedurii, daca ai ochii sensibili este probabil sa iti lacrimeze ochii sau chiar sa apara o mica usturime. Insa nu trebuie sa te ingrijorezi, este normal la persoanele cu o sensibilitate ridicata la nivelul ochilor.

Laminare gene versus extensii de gene

Probabil te intrebi care dintre cele 2 proceduri este mai indicata. Raspunsul depinde de tipul de gene si ce asteptari ai. Daca iti doresti gene cu aspect mai dramatic, atunci alege extensiile, insa daca iti doresti un aspect natural, laminarea este solutia.

Spre deosebire de laminare, aplicarea extensiilor dureaza 2-3 ore, in timp ce laminarea dureaza maxim 45 de minute. Ca si durata perioadei la care se efectueaza intretinerea genelor, ambele dureaza pana la 3-4 saptamani.

Laminarea presupune intarirea genelor naturale de la interior spre exterior, iar extensiile presupun lipirea unor gene false peste genele tale naturale, folosind un adeziv special. Ca si costuri, laminarea este varianta accesibila ca pret, pe cand intretinerea extensiilor de gene poate fi destul de costisitoare.

Un alt punct forte al laminarii il reprezinta faptul ca prin laminare genele naturale sunt hranite cu vitamine si cheratina, pe cand prin aplicarea extensiilor intr-un mod necorespunzator, poti deteriora genele naturale.

Genele ordonate, voluminoase si definite iti pun in evidenta ochii si ofera intensitate privirii. Daca nu ai apelat pana acum la procedeul de laminare a genelor, iti recomandam sa nu mai pierzi timpul. Iti vei indragi genele perfect curbate inca de la prima aplicare!

 

Until next time,

Echipa Procosmetic

Cel mai recomandat kit:


 Refectocil Kit permanent gene pentru 36 tratamente