Secretele pielii frumoase - metode de hidratare si regenerare 10 obiceiuri ce te ajuta sa obtii o piele de invidiat

Pielea este cel mai mare organ al omului si are numeroase functii precum functie de aparare, termoreglatoare, imunologica sau de aparare impotriva radiatiilor UV si multe altele.

De-a lungul vietii pielea trece prin diverse schimbari, iar felul in care aceasta arata depinde foarte mult de ingrijirea acordata. Trebuie sa stii faptul ca pielea se regenereaza o data la 27 de zile, tocmai de aceea daca pielea ta nu are un aspect sanatos si hidratat e cazul sa iei masuri.

In articolul de astazi ne-am propus sa iti oferim sfaturi pretioase ce te vor ajuta sa iti mentii pielea tanara si frumoasa si sa incetinesti procesul de imbatranire al acesteia.

Ca si in cazul tenului, pielea are nevoie de multa atentie. Pentru fermitate, un aspect sanatos si frumos, pielea are nevoie de un ritual de ingrijire si de foarte multa hidratare. Pentru ca pielea ta sa primeasca ingrijirea potrivita, trebuie sa stii exact ce tip de piele ai. Chiar daca folosesti de obicei crema, daca nu este potrivita pentru tipul tau de piele, aceasta nu va avea mari rezultate si de aceea nu vei vedea schimbari semnificative la nivelul acesteia.

Ce tipuri de piele cunoastem?

Cred ca toata lumea poate identifica foarte usor cele 4 tipuri de piele: uscata, grasa, sensibila sau normala. De identificarea tipului de piele depinde cat de eficienta si corecta este rutina de ingrijire a corpului.

  • Pielea normala este visul oricarei persoane. Este pielea cu o textura fina ce necesita o ingrijire minima de intretinere. Utilizarea zilnica a unei creme usoare de corp este suficienta in cazul unei pieli normale, deoarece aceasta are un continut echilibrat de umiditate.
  • Pielea uscata. Este acel tip de piele care iti ofera senzatia de mancarime, strangere si disconfort. Cele mai predispuse zone cu uscaciune extrema sunt coatele, genunchii si calcaiele. Acestea au nevoie de o hidratare mai profunda, cu creme mai grase, pe baza de uleiuri.
  • Pielea sensibila este aceea care ramane rosie si uneori iritata dupa curatare. Tocmai de aceea opteaza pentru produse fara parfum, delicate cu pielea si hipoalergenice. Pentru pielea sensibila foloseste lotiuni usoare ce iti vor ajuta pielea sa isi mentina echilibrul. Nivelul de hidratare in cazul pielii uscate este foarte important deoarece hidratarea protejeaza pielea impotriva aparitiei iritatiilor.
  • Pielea grasa se simte uleioasa chiar si dupa curatare. Chiar daca este grasa, pielea are si ea nevoie de hidratare. Foloseste un produs usor hidratant ce te va ajuta sa iti mentii pielea elastica si proaspata.

Ce produse de ingrijire a corpului sunt recomandate in functie de tipul de piele?

Fie ca vorbim despre ulei, unt, lotiune sau crema de corp pe piata gasim o gama diversificata de produse pentru ingrijirea corpului. De la diverse arome, la diverse texturi acestea de obicei au pe eticheta specificat tipul de piele pentru care sunt recomandate.

Daca nu gasesti nimic pe eticheta produsului, atunci acesta este recomandat pentru toate tipurile de piele.

Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca alegerea corecta a acestor produse depinde doar de tipul tau de piele. Daca ai o piele uscata untul si uleiul de corp sunt recomandate, in schimb daca ai pielea grasa sau sensibila opteaza pentru lotiuni usoare de corp pentru a nu-ti incarca si mai mult pielea cu sebum. De asemenea vara, cand este foarte cald afara, sunt preferate cremele cu textura usoara ce intra repede in piele. In schimb, iarna, cand frigul afecteaza pielea, sunt recomandate produsele mai consistente, pe baza de uleiuri ce mentin hidratarea cat mai mult timp si protejeaza pielea impotriva uscaciunii cauzate de temperaturile scazute.

Cat de des se aplica produsele pentru ingrijirea corpului?

Nu exista o regula predefinita legata de perioada la care ar trebui sa aplici crema sau lotiunea. Totul depinde de cum iti simti pielea. Daca vorbim despre o piele uscata, atunci aceasta are nevoie de ingrijire zilnica si ori de cate ori ai senzatia de strangere. Ideal ar fi ca pielea corpului sa fie hidratata de 2-3 ori pe saptamana pentru a nu o suprasolicita. Produsele se aplica prin masaj pana cand pielea le absoarbe complet. De obicei ritualul de ingrijire se efectueaza dupa dus sau baie cand porii sunt deschisi, iar pielea poate absorbi mult mai bine ingredientele active pe tot parcursul noptii.

Pasii pe care trebuie sa ii respecti pentru a obtine o piele frumoasa:

Cu totii ne dorim o piele luminoasa, curata si cu un aspect cat mai frumos, insa totul depinde de noi cat de mult o ingrijim. De aceea, pielea are nevoie de un anumit ritual de infrumusetare la o anumita perioada de timp. Insa hai sa vedem ce presupune acest ritual:

  • Exfoliere. O data pe saptamana este recomandat sa efectuezi o exfoliere a pielii pentru a indeparta celulele moarte si pentru a stimula circulatia sangelui. Foloseste produse exfoliante profesionale pentru a obtine rezultate cat mai bune. Vei observa ca pielea va fi mult mai catifelata dupa ce o vei exfolia si va reusi sa absoarba mai bine cremele hidratante.

 

  • Curatare. Curatarea este un factor foarte important in frumusetea pielii tale si nu numai. Insa atunci cand vorbim despre baie sau dus exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti. In primul rand alege un sapun delicat ce nu iti va usca pielea. De asemenea incerca sa optezi pentru detergenti delicati cat mai naturali pentru ca tot ce intra in contact cu pielea ta sa nu o agreseze. In cazul in care obisnuiesti sa folosesti geluri de dus, opteaza pentru ulei de dus daca ai o piele uscata sau alege variante profesionale ce iti vor proteja pielea. Stergerea pielii la iesirea din dus se face prin tamponare cu un prosop moale. De evitat folosirea unui prosop dur deoarece pielea are nevoie sa ramana putin umeda pentru a-si pastra nivelul de hidratare. Dupa baie pielea devine mai sensibila, deoarece in timpul dusului toti porii se deschid.
  • Hidratare. Este absolut necesar sa consumi minim 2 litri de apa pe zi, conform recomandarilor medicale. Insa, pielea are nevoie si de hidratare suplimentara, in special cea uscata. Dupa dus pielea tinde sa se usuce, de aceea foloseste lotiuni, creme, uleiuri sau unturi de corp pentru a o hidrata. Cremele au rolul de a face pielea catifelata si moale. Mentinand pielea hidratata, aceasta nu isi pierde elasticitatea si fermitatea. De asemenea, produsele hidratante impiedica aparitia vergeturilor, dar si a semnelor de imbatranire prematura. \
  • Fotoprotectia.Indiferent de anotimp, cremele cu fotoprotectie nu trebuie sa lipseasca din rutina de ingrijire a pielii. O piele frumoasa este o piele protejata de razele ultraviolete. Expunerea la soare poate provoca aparitia semnelor de imbatranire timpurii, hiperpigmentarea (aparitia petelor maro) si poate preveni chiar si aparitia cancerului de piele

10 trucuri ce te vor ajuta sa iti mentii pielea tanara si frumoasa:

  1. Scurteaza timpul pe care il petreci in apa. Apa fierbinte si dusurile indelungate indeparteaza uleiurile din piele
  2. Evita folosirea sapunurilor dure. Detergentii si sapunurile dure cu pielea au acelasi efect ca si dusurile lungi.
  3. Ai grija cand folosesti lama de ras. Pentru a-ti proteja si a lubrifia pielea, aplica lotiune, gel sau crema inainte sa folosesti aparatul de ras.
  4. Opteaza pentru mese sanatoase si echilibrate, scazute in grasimi. Consuma multe fructe si legume, deoarece acestea sunt bogate in antioxidanti.
  5. Renunta la fumat. Fumatul are efecte negative asupra pielii, cauzand imbatranirea rapida a acesteia.
  6. Bea multa apa.
  7. Dormi! Somnul iti va face pielea frumoasa si luminoasa, asadar minim 7 ore de somn pe noapte sunt absolut necesare!
  8. Foloseste creme cu SPF! Razele solare sunt extrem de daunatoare pielii, de aceea de fiecare data cand iesi din casa, indiferent de anotimp, foloseste produse ce contin factor de protectie solara cat mai ridicat.
  9. Fa sport! Sportul are un efect revigorant asupra mintii, dar si asupra corpului.
  10. Creeaza o rutina de ingrijire potrivita tipului tau de piele!

Tu la ce trucuri apelezi pentru a-ti mentine corpul frumos?

Until next time,

Echipa Procosmetic