Ghid de ingrijire al tenului mixt

Tot mai multa atentie este indreptata catre skincare si rutina de ingrijire a tenului si a corpului. Din dorinta de a incetini procesul de imbatranire si de a ne mentine pielea frumoasa, tanara si luminoasa, industria de skincare a suferit o imensa dezvoltare la nivel mondial. Fie ca vorbim despre branduri, fie ca vorbim despre produse, in ultimii ani au aparut diverse game si produse special destinate industriei de beauty.

Cel mai de pret lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand iti creezi o rutina de ingrijire a tenului este identificarea tipului tau de ten.

Fiecare rutina trebuie creata special pentru tipul de ten al fiecarei persoane, in functie de nevoile si de caracteristicile acestuia. Unul dintre cele mai intalnite tipuri de ten este cel mixt si de aceea in articolul de astazi vom vorbi despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi in ingrijirea acestuia.

Care sunt caracteristicile tenului mixt?

Tenul mixt este o combinatie intre 2 tipuri de ten: fie uscat cu gras, fie gras cu normal. Asta inseamna ca zona T (barbie, nas si zona fruntii) prezinta un exces de sebum, iar restul fetei (obrajii) prezinta o piele normala, sau uscata.

Vom discuta pas cu pas care trebuie sa fie rutina de ingrijire a tenului mixt si ce produse sunt recomandate pentru ingrijirea acestuia.

Rutina de dimineata:

Indiferent de tipul tau de ten, trebuie sa iti creezi un scop in a avea grija de tenul tau. De aceea rutina trebuie efectuata atat seara, cat si dimineata. Dimineata pentru a proteja tenul pe tot parcursul zilei de factorii daunatori pielii, precum razele UV, poluare, praf, iar seara pentru a-i oferi tenului hidratarea si nutritia de care are nevoie.

Pasul 1: Curata tenul. Chiar daca tenul nu este incarcat de machiaj peste noapte, asta nu inseamna ca acesta nu acumuleaza impuritati sau sebum. Foloseste o lotiune blanda de curatare a fetei, fie o crema de spalare delicata cu fata. Usuca fata prin tamponare, folosind un prosop de bumbac, moale la atingere, pentru a nu leza pielea tenului.

Pasul 2: Foloseste crema de ochi. Pielea din jurul ochilor este mai subtire decat restul fetei si este primul loc unde apar primele semne de imbatranire. De aceea este important sa folosesti o crema de ochi ce va hidrata zona si o va ajuta sa pastreze elasticitatea pielii din zona ochilor. Daca nu ai la indemana o crema de ochi, aplica serum din abundenta pentru a mentine zona ochilor foarte hidratata. Insa de preferat ar fi sa folosesti creme special concepute pentru zona ochilor, deoarece acestea contin ingrediente active selectionate pentru acea zona a fetei. Fie ca te incrunti sau razi zona ochilor este foarte solicitata de aceea are nevoie de extra ingrijire si extra atentie.

Pasul 3: Aplica serum. Serumul este acel produs ce completeaza o rutina bine pusa la punct. Serumurile sunt acele produse cosmetice ale caror ingrediente active pot patrunde foarte usor in piele. Acesta nu inlocuieste crema hidratanta, insa are un rol important in mentinerea frumusetii tenului, datorita moleculelor mici din compozitie ce penetreaza straturile profunde ale dermei. Serumurile ajuta la cresterea fermitatii pielii, reducerea liniilor fine, ajuta la refacerea celulelor si ofera luminozitate pielii. Dupa aplicarea serumului, pielea are nevoie de 3-5 minute pentru ca acesta sa se absorba in piele si pentru a putea trece la pasul urmator.

Pasul 4: Crema de fata hidratanta. Crema hidratanta nu trebuie sa lipseasca din nicio rutina si trebuie folosita in mod regulat, deoarece este produsul cosmetic ce ne ajuta sa mentinem nivelul ideal de hidratare al pielii. Alege crema de fata in functie de varsta pe care o ai si in functie de tipul tau de ten. Aceasta ar trebui schimbata din cand in cand, deoarece pielea sufera modificari o data cu trecerea anilor. Crema de fata poate imbunatati textura si calitatea pielii, poate trata uscaciunea si sa ofere protectie impotriva razelor solare.

Pasul 5: Crema cu factor de protectie. Folosirea produselor cu factor de protectie este un MUST pentru orice parte a corpului, in special fata, care este expusa 100% atunci cand iesim afara. Cremele cu protectie UV sunt necesare pe tot parcursul anului pentru a ne proteja pielea de razele solare extrem de daunatoare. Acestea te protejeaza impotriva imbatranirii premature, pigmentare sau a cancerului de piele.

Pasul 6: Aplica produsele de machiaj. Dupa ce ai respectat toti pasii de mai sus, poti trece la pasul final si anume aplicarea machiajului. Daca tenul tau este curat si hidratat corespunzator, aplicarea machiajului poate fi doar o joaca de copii. Produsele se aseaza mult mai frumos pe fata, nu se strang, iar machiajul rezista intreaga zi. Nu face greseala de a aplica machiaj pe tenul nepregatit inainte.

Rutina de seara:

Rutina de seara este aceeasi cu rutina de dimineata, cu mentiunea ca tenul seara are nevoie de o dubla curatare: demachiere si curatarea cu ajutorul unei lotiuni de curatare.

Pasul 1: Demachiere. Primul pas al rutinei de seara este demachierea tenului ce presupune indepartarea machiajului de peste zi si a particulelor de praf ce au intrat in contact cu pielea de-a lungul zilei. Foloseste o spuma demachianta, apa micelara sau lotiune demachianta.

Pasul 2: Curatare. Chiar daca ai demachiat tenul, pe acesta tot mai raman resturi de machiaj si impuritati pe care le vei indeparta cu ajutorul unui produs cosmetic destinat curatarii pielii, fie ca vorbim despre un gel de curatare, spuma sau crema de curatare a pielii.

Pasul 3: Crema de ochi

Pasul 4: Serum

Pasul 5: Crema de noapte. Seara, alege sa folosesti o crema hidratanta de noapte. Aplica pe zona fetei, a gatului si a decolteului.

Tine cont de faptul ca o data pe saptamana este nevoie sa efectuezi o exfoliere a tenului pentru a elimina celulele moarte ce va facilita absorbtia de ingrediente active din produsele folosite in rutinele de ingrijire. De asemenea in rutina saptamanala a tenului nu uita sa incluzi mastile faciale. Acestea te ajuta sa te relaxezi si sa aduci tenului un plus de hidratare!

Pentru a identifica mai usor care sunt produsele ce trebuiesc folosite, intra pe pagina noastra de YouTube unde gasesti un tutorial cu toti pasii de urmat in vederea realizarii unei rutine a tenului mixt ca la carte!

 

Until next time,

Echipa Procosmetic

Articole similare

Recomandari pentru ingrjirea tenului uscat
Recomandari pentru ingrjirea tenului uscat
Cu toții ne dorim un ten fără defecte, cât mai sănătos și mai luminos. Însă nu întotdeauna avem parte de acest lucru și există destul de multe persoane ce se confruntă cu diverse probleme ale...