Ultimul trend in materie de epilare il reprezinta pasta de zahar sau metoda sugaring cum mai este cunoscuta. Metodele de indepartare al parului nedorit pot fi multiple, insa folosirea lamei nu da foarte mari rezultate si nu are rezultate de lunga durata, pe cand epilarea cu ceara traditionala poate fi extrem de dureroasa. Daca ti-as spune ca epilarea cu pasta de zahar poate fi cel mai bun lucru pe care l-ai incercat? Epilarea cu zahar dateaza inca din Egiptul antic si implica o pasta 100% naturala ce indeparteaza parul de la radacina.
Spre deosebire de epilarea cu ceara traditionala, pasta de zahar nu presupune folosirea benzilor de hartie sau a altor ustensile.
Epilarea cu pasta de zahar este o metoda mult superioara deoarece atunci cand smulgi firul de par de la radacina, foliculul va avea mai putina rezerva de sange sa il inlocuiasca in timp si va ajunge la slabirea acestuia. Firul de par va fi mai slabit dupa fiecare sesiune, iar restul parului ce va creste va fi rar si fin. Rezultatul: piele fina, fara par nedorit ce dureaza de la 4 la 6 saptamani.
Ce este epilarea cu zahar?
Epilarea cu pasta de zahar presupune aplicarea unei paste lipicioase, ca un fel de gel. Pasta este facuta din zeama de lamaie, zahar si apa si este 100% sigura, naturala si nu are aditivi chimici. Se aplica pe zonele cu pilozitate nedorita si apoi se indeparteaza in sensul cresterii parului. Fiindca pasta de zahar nu se lipeste de stratul de piele, aceasta nu trage celulele sanatoase spre deosebire de ceara traditionala care poate cauza ruperea firului de par.
In schimb, indeparteaza firele de par de la radacina facand epilarea mult mai eficienta pentru parul cret sau firele ce cresc sub piele.
Diferenta dintre epilarea cu ceara traditionala si cea cu pasta de zahar, este directia in care este aplicata pasta.
Indepartarea resturilor de pasta de zahar se realizeaza foarte usor, datorita faptului ca zaharul este solubil in apa. Spre deosebire de ceara traditionala care are nevoie de solutii speciale pentru a fi indepartata, pasta de zahar se curata in 2 secunde doar cu apa. Simplu si usor.
Truc: Exfoliaza pielea o data la 3 zile pentru a preveni cresterea firelor de par sub piele. Dupa epilare porii raman deschisi, de aceea evita orice activitate ce te poate face sa transpiri.
Cum se foloseste pasta de zahar?
Spre deosebire de ceara traditionala, pentru epilarea cu pasta de zahar nu ai nevoie de un decantor sau de un incalzitor de ceara.
Evita epilarea cu pasta de zahar daca ai lovituri, iritatii, arsuri solare. O aplicare corecta duce la rezultate excelente si de lunga durata. Insa daca pasta de zahar nu este folosita si nu este aplicata intr-un mod corespunzator, atunci rezultatele nu vor fi cele dorite.
- inainte de aplicarea pastei de zahar, pielea trebuie sa fie curata si bine uscata
- se aplica pudra de talc pe piele inainte de a incepe procesul de epilare
- pasta de zahar se aplica uniform contra firului de par. In functie de zona, se intinde intre 2 si 5 ori pentru a se inmoia si a extrage bine firele de par.
- se inlatura doar in directia cresterii firului de par, spre deosebire de epilarea cu ceara. De aceea durerea va fi mai redusa, iar firele rupte se vor diminua semnificativ.
- pasta se inlatura paralel cu pielea, dar la un unghi de 30°. Inlaturarea firelor la un unghi de 45°-70° duce la ruperea lor, iar un unghi mai mare de 70°-90° poate duce chiar la vanatai sau traumatisme ale pielii.
Care sunt beneficiile utilizarii pastei de zahar?
- Produs 100% natural. Pasta de zahar contine doar un amestec de zeama de lamaie, apa si zahar. Zaharul, fiind un conservant natural nu este nevoie de adaugarea de substante chimice inutile. Pe langa faptul ca este o metoda 100% naturala, este si o metoda 100% sigura. Pentru fiecare clienta, daca alegi epilarea la salon, se foloseste o noua pasta de zahar. Este cea mai igienica metoda de epilare traditionala.
- Indepartarea rapida a reziduurilor. Pasta de zahar se dizolva complet sub apa calda, fara a ramane senzatia de piele lipicioasa. De asemenea indepartarea rapida a resturilor elimina orice posibilitate de a pata hainele.
- Cu 50% mai putina durere. Spre deosebire de epilarea cu ceara traditionala, pasta de zahar este mai putin dureroasa. Totusi daca este inainte sau in timpul menstruatiei, evita epilarea de orice fel deoarece pielea este mai sensibila, iar gradul de durere suportat este mai scazut. Zaharul nu se prinde pe piele, ci doar pe firul de par, de aici si diminuarea durerii atunci cand banda este indepartata.
- Mai putin par rupt sau crescut sub piele. In cazul unei epilari cu ceara, aproximativ 30% dintre firele de par se rup de la baza si nu sunt smulse de la radacina. In cazul epilarii cu pasta de zahar, aceasta se intareste in straturi si patrunde in firul de par si sub folicul facand astfel epilarea mult mai usor de realizat, iar extragerea firului de par se face de la radacina.
- Fara iritatii. Iritatiile aparute dupa epilarea sunt aproape inexistente. Pasta de zahar se poate aplica pe orice tip de piele, inclusiv pe cea sensibila, cu eczme sau cu varice.
- Se poate folosi pe orice parte a corpului. Fie ca vorbim despre zona inghinala, axila, fata (mustata sau sprancene), brate sau picioare, pasta de zahar nu are limite atunci cand vine vorba de zonele ce urmeaza a fi epilate. Fiind delicata cu pielea, aceasta poate fi folosita pe toata suprafata corpului si a fetei.
Produse recomandate:
Pasta de zahar pentru epilat
Pasta de zahar strong
Pasta de zahar cu propolis si miere
Pasta de zahar ultra soft
Epilarea cu pasta de zahar este the next best thing si iti recomandam sa incerci macar o data aceasta metoda si sa profiti de beneficiile pe care aceasta ti le aduce. Pe langa faptul ca este o metoda sigura si 100% naturala, aceasta implica si mai putina durere si rezultate mai bune si de lunga durata.
Tu ce metoda de epilare folosesti?
Until next time,
Echipa Procosmetic