Cum iti poti mentine fata hidratata cu ajutorul mastilor de fata

Cu totii urmarim creatori de continut sau vedete pe Instagram, Facebook sau mai nou pe Tik-Tok unde cu siguranta le-ai vazut promovand sau utilizand masti de fata. Tocmai de aici si intrebarea: mastile de fata sunt un trend sau o necesitate?

Rutina de ingrijire a tenului nu trebuie neglijata si trebuie construita pas cu pas, cu rabdare si cu produse adecvate fiecarui tip de ten. Este foarte important sa respecti cei 3 pasi esentiali oricarui tip de ten: demachiere, curatare si hidratare. Niciunul dintre 3 pasi nu trebuie sariti in nicio zi daca vrei sa ai un ten sanatos, fara imperfectiuni. Pe langa acesti 3 pasi, trebuie personalizata o rutina de ingrijire suplimentara ce te va ajuta sa reduci semnele aparitiei ridurilor, de imbatranire prematura si pentru ca tenul tau sa straluceasca si sa aiba un aspect neted si hidratat.

In ceea ce priveste mastile de fata, trebuie sa stii ca acestea se impart in mai multe categorii, iar in functie de proprietatile, ingredientele active pe care acestea le contin, dar si compozitia si textura acestora, poti hotari care este cea mai buna alegere pentru tipul tau de ten.

Atunci cand tenul este hidratat in profunzime, acesta are o stralucire aparte, ridurile sunt tinute la distanta, iar semnele imbatranirii intarzie sa apara. Mastile de fata au incredibila capacitate de a revitaliza tenul intr-un timp foarte scurt, datorita ingredientelor active pe care acestea le contin si care patrund in straturile adanci ale pielii.

Tipuri de masti de fata:

In functie de proprietatile acestora:

  • Masti de hidratare: se folosesc atunci cand ai un ten uscat sau un ten normal;
  • Masti de curatare: sunt ideale pentru tenul gras, cu acnee sau pete;
  • Masti de regenerare: pentru tenul cu probleme sau urme lasate de acnee.

In functie de forma acestora:

In functie de preferinte si de necesitatile tenului tau, poti opta pentru oricare dintre mastile de mai sus. Mastile tip peel-off de obicei sunt folosite atunci cand ai un ten gras, cu acnee si cu puncte negre. Masca peel-off ajuta la curatarea tenului in profunzime, dar si la scoaterea punctelor negre si netezirea tenului.

Mastile tip peel off sunt recomandate in special pentru tenurile mixte, cu tendinte acneice. Sunt ideale in a indeparta murdaria de pe ten, dar si celulele moarte.

Mastile tip crema sau gel se folosesc de obicei seara si se lasa pe ten timp de aproximativ 30 min.

Mastile tip servetel sunt cel mai la indemana tip de masti. Se poate folosi oriunde si sunt usor de depozitat, dar si de aplicat. Mastile tip servetel actioneaza de regula in 15 minute si exista numeroase tipuri de masti pentru orice tip de ten.

Cum alegi mastile de fata in functie de ingrediente?

  • Acid hialuronic: alege masti de fata ce contin acid hialuronic atunci cand ai pielea uscata sau un ten sensibil. Acidul hialuronic ajuta la retinerea apei in piele, ceea ce ofera o hidratare mai mare tenului.
  • Acid salicilic: este binecunoscut faptul ca acidul salicilic este foarte benefic in lupta impotriva acneei si ingrijirea tenului gras. De asemenea acidul salicilic desfunda si curata porii in profunzime, acesta eliminand celulele moarte.
  • Vitamina C se adreseaza persoanelor ce sufera de pigmentare si prezinta pete inchise pe ten. De asemenea Vitamina C ofera tenului luminozitate si stimuleaza productia de collagen, fiind un bun adjuvant in prevenirea si reducerea ridurilor si a liniilor fine.
  • Niacinamida sau vitamina B3 este ideala in tratarea rozaceei.

Exista si o lista de ingrediente careia trebuie sa ii acordam o mare atentie deoarece nu sunt indicate sa fie continute in mastile de fata. Printre aceste ingrediente daunatoare tenului putem enumera: parfumul, alcoolul, parabenii, uleiurile esentiale. Acestea pot duce la inrosirea, uscaciunea si iritarea tenului.

Cum si cand se aplica masca de fata?

Exista multe intrebari referitoare la momentul zilei cand trebuie aplicata masca de fata si la intervalul de timp in care sa repeti acest procedeu.

In primul rand, trebuie sa stii faptul ca mastile se aplica intotdeauna pe fata curata, dupa ce tenul a fost demachiat si curatat in prealabil. Mastile se aplica de obicei seara pentru ca ingredientele active sa patrunda adanc pe timpul noptii si sa se absoarba in piele.

Aplicarea mastii de fata se face in general de 2-3 ori pe saptamana.  In cazul unui ten sensibil, aplicarea mastii de fata se face doar o data pe saptamana, iar alegerea mastilor se face cu multa atentie pentru a nu sensibiliza tenul si mai rau. Trebuie acordata o atentie sporita atunci cand aplici masti de fata daca ai ten sensibil sau alte afectiuni ale tenului precum psoriazis.

Mastile au o perioada limitata in care pot sta pe ten. Aceasta variaza de la 5 minute la 30 de minute in functie de tipul de masca folosit.  Dupa curatarea mastii, se continua rutina de ingrijire a tenului cu produsele pe care le folosesti in mod regulat.

Care sunt beneficiile urtilizarii mastilor de fata?

  • Sporeste hidratarea tenului. Ofera hidratare in special tenului uscat sau deshidratat.
  • Exista diverse masti pentru toate tipurile de piele si varsta
  • Iti ofera momente de relaxare ca la SPA
  • Imbunatateste aspectul si calitatea pielii
  • Ajuta la indepartarea excesului de sebum
  • Imbuntateste aspectului porilor
  • Curata tenul in profunzime. Daca alegi o masca exfolianta vei observa ca tenul tau va fi curatat mult mai bine. Demachiantele sau lotiunile micelare actioneaza doar la suprafata, pe cand o masca va actiona in profunzime.
  • Dupa indepartarea mastii aplica intotdeauna o crema sau un serum hidratant ce va ajuta pielea sa retina ingredientele si sa o mneteaza si mai mult.

Tips & tricks pentru aplicarea mastii de fata:

  • Aplica masca dupa dus. Aburii din timpul dusul deschid porii si permit patrunderea ingredientelor active din masca mult mai bine in piele.
  • Nu scoate din calcul folosirea anumitor instrumente precum pensula, rollerul facial sau piatra Gua Sha pentru intinderea mastilor.
  • Indeparteaza masca folosind apa calduta.
  • Intotdeauna respecta timpul indicat pe instructiunile de utilizare.

Mastile de fata reprezinta una dintre cele mai simple si mai rapide modalitati de a obtine un ten frumos si neted in doar cateva minute.

Until next time,

Echipa Procosmetic



Produse recomandate: