Apa micelara si beneficiile acesteia

In ultimii ani, tot mai multe persoane si-au indreptat atentia catre rutina de ingrijire a tenului si au inteles necesitatea acesteia. Intr-o lume ce se afla in continua miscare si mereu beneficiaza de noi descoperiri, domeniul de beauty a luat un avant impresionant, iar apa micelara este una dintre descoperirile foarte populare din ultimii ani.

Apa micelara este produsul cosmetic ce a avut o crestere fulminanta in vanzari si in popularitate, astfel incat la momentul actual la fiecare 6 secunde, in lume este vanduta o apa micelara. Impresionant, nu-i asa? Insa si beneficiile apei micelare sunt la fel de impresionante la fel ca si vanzarile acesteia. In articolul de astazi ne-am propus sa iti dezvaluim beneficiile apei micelare si care sunt avantajele folosirii acesteia.

Ce este apa micelara?

Apa micelara este acea solutie lichida folosita pentru indepartarea machiajului si curatarea fetei. Aceasta nu dezechilibreaza bariera naturala a pielii. Este folosita si promovata deopotriva de make-up artisti pentru a indeparta urmele de machiaj, de specialistii in dermatocosmetica, dar si de influenceri si vedete.

Apa micelara a fost folosita pentru prima data in Paris, Franta in anul 1913. Din cauza faptului ca apa din Franta era foarte dura cu pielea, specialistii au observat efectele negative pe care aceasta le avea asupra pielii, astfel ca a luat nastere apa micelara. Aceasta a devenit intr-un mod rapid un substitut al apei si a fost repede indragita pentru faptul ca indeparta transpiratia, machiajul si murdaria fara a fi nevoie de clatire. Apa micelara are in compozitia sa apa purificata, insa ceea ce o face speciala sunt micelele, acele particule sferice ce absorb urmele de sebum si murdarie de pe piele. Micelele au capacitatea de a atrage si a capta murdaria de pe fata, machiajul, praful acumulat din timpul zilei, excesul de sebum acumulat in timpul noptii sau impuritatile acumulate pe ten in urma poluarii. Pe cat sunt de mici, pe atat de puternice sunt micelele, acestea avand puterea sa indeparteze pana si machiajul rezistent la apa si la transfer.

Cum se foloseste corect apa micelara?

Pentru a asigura o curatare completa, apa micelara se foloseste impreuna cu dischete demachiante. Se aplica o cantitate suficienta pe discheta demachianta si apoi cu miscari circulare se indeparteaza machiajul sau impuritatile de pe fata. Este recomandat sa repeti procesul de umezire a dischetei cu apa micelara pana cand aceasta va ramane perfect curata. De abia atunci machiajul a fost indepartat de pe ten in totalitate.

Apa micelara se foloseste atat seara, cat si dimineata. Poate fi folosita doar pentru curatarea tenului, dar si pentru indepartarea machiajului. Exista pareri diferite asupra faptului daca apa micelara trebuie spalata de pe fata sau trebuie lasata sa actioneze. Studiile recente arata faptul ca tenul se comporta mult mai bine daca dupa demachierea sau curatarea fetei cu apa micelara, tenul este curatat cu o crema sau un gel de curatare in functie de tenul tau, sau pur si simplu este indepartata cu apa.

Ce tipuri de apa micelara exista?

Apa micelara poate fi folosita pentru toate tipurile de ten, insa aceasta trebuie aleasa in functie de necesitatile fiecarui tip de ten:

  • Apa micelara pentru ten uscat are un efect calmant si ofera hidratare pielii uscate. Majoritatea solutiilor micelare au in compozitie diverse ingrediente, in special glicerina ce ajuta la hidratarea si netezirea tenului.
  • Apa micelara pentru ten acneic indeparteaza cu succes excesul de sebum si lasa pielea perfect curata. Chiar daca multe persoane inca folosesc produse ce ofera o curatare a tenului mai agresiva deoarece au impresia ca acestea vor duce la uscarea si la disparitia cosurilor, din pacate nu este o metoda corecta, deoarece produsele agresive nu usuca doar cosurile, ci intreg tenul. Apa micelara curata tenul delicat, neavand efecte astringente asupra tenului.
  • Apa micelara pentru ten sensibil nu agreseaza tenul, nu ramane iritat dupa folosire si nu il inroseste. Este recomandata de catre medicii dermatologici deoarece este foarte delicata cu tenul si indeparteaza machiajul prin miscari simple, fara sa agreseze pielea.

Care sunt avantajele folosirii apei micelare?

Unul dintre avantajele folosirii apei micelare este usurinta in utilizare a acesteia. Fiind unul dintre cele mai delicate produse pentru indepartarea machiajului, aceasta nu irita ochii si poate fi folosita cu succes pentru intreaga fata. Poate fi folosita atat in calatorii, aceasta regasindu-se si in variante travel size si este la indemana atunci cand nu ai acces la apa curenta pentru a-ti improspata fata, cat si in rutina zilnica de ingrijire a tenului. Fiindca are proprietatile unui demachiant, toner si cleanser, apa micelara poate suplini cu succes existenta altor produse cosmetice din dulapul tau.

Mult mai delicata cu pielea decat demachiantele traditionale, apa micelara poate fi folosita pentru curatarea tuturor tipurilor de ten, inclusiv cel sensibil sau cel acneic. In plus, majoritatea variantelor de apa micelara existente pe piata nu contin alcool si sapun si nu usuca tenul.

De langa faptul ca aceasta indeparteaza machiajul si curata fata, apa micelara hidrateaza si hraneste in mod suplimentar dermul. Mai mult, pielea este protejata impotriva impurtitatilor si a murdariei, aceasta functionand ca o bariera protectoare pentru piele.

In caz ca nu stiai, apa micelara poate si folosita si pentru curatarea pensulelor de machiaj. Nu ataca parul pensulelor si indeparteaza complet murdaria de pe acestea.

Daca nu ai introdus pana acum apa micelara in rutina ta de ingrijire a tenului, fi pregatita sa faci un upgrade si sa ii urezi bun venit in rutina ta de curatare a tenului. Te asiguram ca dupa ce vei vedea beneficiile si felul in care tenul tau arata dupa folosirea apei micelare, aceasta isi va asigura un loc permanent printre produsele tale de ingrijire a tenului.

Until next time,

Echipa Procosmetic