10 trucuri pentru epilarea acasa

Epilarea este un procedeu ce este practicat atat de catre doamne cat si de catre domni. Pentru persoanele preocupate de aspectul lor fizic, epilarea este unul dintre trucurile utilizate pentru a mentine pielea frumoasa si catifelata.

Pe masura ce industria s-a dezvoltat, au aparut tot mai multe metode de epilare, metode de care te poti bucura atat la salonul de infrumusetare, cat si acasa. De la binecunoscuta si nelipsita lama de ras, la epilarea cu ceara traditionala sau de unica folosinta, epilarea cu pasta de zahar, epilatorul electric sau folosirea cremelor sau spumelor depilatoare, epilarea trebuie sa fie un procedeu ce nu iti ofera disconfort sau iritatii. De aceea iti recomandam sa alegi cea mai potrivita metoda de epilare adaptata nevoilor si tipului tau de piele.

Printre cele mai noi metode de epilare si cea mai indragita in randul doamnelor, este cea definitiva, cu IPL. Epilarea definitiva te scuteste de mersul la salon lunar pentru a indeparta firele de par nedorite si de asemenea reprezinta o investitie de lunga durata. Insa daca nu preferi metoda de epilare definitiva si esti adepta epilarii traditionale cu ceara, lama sau crema de ras, in articolul de astazi iti oferim 10 trucuri pentru a face epilarea mai usoara atunci cand te epilezi acasa.

De multe ori, fie ca din lipsa timpului sau din comoditate, alegem epilarea acasa decat mersul la cosmeticiana pentru indepartarea parului nedorit. Chiar daca lama de ras sau crema depilatoare sunt cele mai folosite metode de indepartare a parului nedorit in confortul casei, acestea nu sunt si cele mai eficiente, deoarece trebuie sa repeti procedura o data la 2-3 zile. Metodele cele mai eficiente sunt epilarea cu ceara si cea cu epilatorul electric, insa acestea sunt putin mai dureroase si pot lasa pielea iritata, fiindca parul este indepartat de la radacina, nu doar de la suprafata.

Totusi atunci cand alegi epilarea acasa, exista cateva trucuri ce te vor ajuta sa obtii o piele catifelata si rezultate mai durabile.

  1. Pregatirea pentru epilare. Pielea are nevoie de o pregatire inainte de a fi epilata. Cu o zi inainte de procedeu, este indicat sa efectuezi o curatare mai in profunzime a pielii. Foloseste un scrub de corp ce iti va exfolia pielea moarta si in acelasi timp va scoate firele ce sunt sub piele. De asemenea evita uscaciunea pielii si ai grija de ea in fiecare seara, nu doar inainte de epilare. Daca pielea nu este hidratata, aceasta se va usca, iar epilarea pe o piele uscata poate cauza rani si iritatii. O pregatire corespunzatoare inainte de epilare te ajuta sa obtii rezultate perfecte, mai nedureroase.
  2. Piele curata. Intotdeauna epilarea se realizeaza pe o piele curata. Nu aplica uleiuri sau creme inainte, fiindca rezultatul final nu va fi cel asteptat. Uleiurile fac aparatul de ras sau ceara sa alunece si sa nu prinda firul de par complet, ceea ce duce la ruperea acestuia. Tocmai de aceea, epileaza-te atunci cand ai iesit din dus si pielea este curata, dar si perfect uscata.
  3. Alege spuma sau crema de ras in detrimentul sapunului obisnuit. Spuma sau crema de ras contin uleiuri ce iti vor lubrefia pielea si vor impiedica uscarea si iritarea acesteia. Un alt produs foarte bun si complet surprinzator, este balsamul de par, pe care il poti folosi atunci cand folosesti lama de ras. Balsamul de par inmoaie firul de par, iar lama il taie mult mai usor.
  4. Aplica pudra de talc. Atunci cand alegi ceara pentru epilare, aplica putina pudra de talc pentru a diminua durerea. Pudra ajuta la mentinerea pielii uscate si matifiate. Ceara se va lipi doar de firul de par daca aplici pudra, evitand astfel leziuni la nivelul pielii.

Italwax Pudra de talc cosmetica mentolata 150g

  1. Dupa epilare nu freca pielea cu prosopul. Tamponeaza usor pielea cu un prosop din bumbac moale. In acest fel eviti iritarea pielii si inrosirea acesteia.

Solanie Prosop din bumbac pentru cosmetica 100x160cm

  1. Epilarea este indicata sa se efectueze dupa baie sau dus deoarece firul de par se inmoaie. Atunci porii sunt deschisi ceea ce inseamna ca procedura va fi una nedureroasa fiindca firul de par se va trage mai usor din radacina. Dusul sau baia au multiple beneficii. Pentru o epilare “ca la carte” pielea trebuie sa fie perfect curata pentru a evita cresterea firelor sub piele si iritatiile produse de epilat. Daca sebumul secretat de piele nu este indepartat prin spalare, atunci ceara nu va indeparta toate firele de par. Apa calda si aburii din timpul baii au capacitatea de a deschide porii si a face epilarea mult mai nedureroasa.
  2. Evita epilarea firelor foarte lungi. Daca uiti sa te epilezi, iar firele deja au crescut foarte lungi, scurteaza-le intai pentru ca, daca nu vei face acest lucru, procesul de epilare va fi foarte dureros. In plus, exista riscul ca firele sa se rupa si sa nu se smulga de la radacina.
  3. Evita epilarea inainte si in timpul menstruatiei. Perioada menstruatiei este una delicata, iar nivelul de durere suportat nu este unul foarte ridicat. De aceea, vei observa ca daca te epilezi inainte si in timpul menstruatiei pielea va fi mai sensibila si vei simti durerea mai intens.
  4. Ingrijirea dupa epilare este foarte importanta. Primele 24 de ore dupa epilare, evita mersul la sauna, dusurile sau baile prea fierbinti, dar si razele solare. Pentru a calma pielea iritata, aplica comprese reci si poarta haine largi. Exfoliaza pielea la 48 de ore dupa epilare si apoi de 2 ori pe saptamana pentru a o mentine frumoasa si catifelata, dar si pentru a impiedica cresterea firelor de par sub piele.

Dr. Spiller Crema exfolianta cu jojoba pentru fata si corp 50ml

  1. Foloseste produse post epilare. Exista o gama diversificata de produse destinate ingrijirii pielii dupa epilare carora te sfatuiesc sa le oferi atentia cuvenita. Produsele dupa epilat au rolul de a racori pielea si de a incetini cresterea firului de par. De asemenea elimina reziduurile de ceara, curatand pielea si lasand-o catifelata in acelasi timp. Acestea contin ingrediente naturale ce au proprietati dermoprotectoare si emoliente.

Italwax Cooling Gel - Gel racoritor post epilare 250ml

Indiferent de metoda de epilare aleasa, indepartarea parului nedorit este o necesitate si o regula de aur pentru un aspect ingrijit si frumos! Mai ales in timpul verii, picioarele trebuie sa fie catifelate, pielea trebuie sa fie fina si stralucitoare, fara fire de par inestetice!

Until next time,

Echipa Procosmetic