Tips & tricks ingrijirea parului acasa

Podoaba capilara joaca un rol foarte important in aspectul fizic al fiecarei persoane. De ingrijirea parului se pot ocupa atat persoanele specializate din saloanele de infrumusetare, insa te poti ocupa si tu, in confortul casei tale daca dispui de produsele si aparatele necesare. Un par frumos este in primul rand un par curat si ingrijit. Atunci cand iti doresti ca parul tau sa debordeze de stralucire si sanatate, trebuie sa stii cum sa ii oferi ingrijirea potrivita. Pentru ca tu sa faci acest lucru intr-un mod corect, principalul pas este identificarea tipului de par: gras, cu fir subtire, cu matreata, fir gros, par vopsit etc. In functie de tipul firului de par poti selecta intr-un mod corect produsele potrivite acestuia.

Descopera in articolul de mai jos tips & tricks pentru ingrijirea parului acasa, pentru ca acesta sa aiba stralucirea si netezimea pe care o obtii la salon. Orice rutina de ingrijire a parului incepe cu curatarea acestuia, hidratarea si mai apoi stilizarea.

  1. Spalarea parului. Frecventa spalarii depinde de tipul de par si de calitatea apei. Parul gras se spala aproximativ la 2 zile, iar frecventa de spalare a unui par normal este de o data sau de 2 ori pe saptamana. Cum se spala in mod corect parul? In primul rand parul se umezeste intre 3 si 5 minute pana simti ca sebumul se desprinde de pe scalp. De asemenea este foarte important sa iti alegi intr-un mod corect produsele pentru ingrijirea parului. De fiecare data pentru un par vopsit vom folosi sampon pentru par vopsit ce te va ajuta sa intretii culoarea vie mai mult timp, pentru un par gras vei folosi produse destinate ingrijirii parului cu exces de sebum etc. Samponul nepotrivit poate cauza probleme in timp, atat scalpului cat si firului de par. Este obligatoriu ca samponarea parului sa fie efectuata de 2 ori, se maseaza bine scalpul timp de aproximativ 3 minute. De ce este nevoie sa folosesti de 2 ori sampon? Prima data se foloseste un sampon de degresare pentru a indeparta excesul de sebum acumulat in zilele cand nu speli parul, iar a doua oara este necesar un sampon in functie de nevoile parului: par gras, antimatreata, vopsit etc. Spalarea parului se realizeaza intotdeauna cu apa calduta pentru a indeparta intr-un mod eficient reziduurile si murdaria din par.

Dupa ce ai terminat faza de curatare a parului trebuie sa aplici o masca sau un balsam de par. Acestea au rolul de inchidere a cuticulei. Balsamul inchide cuticula, iar masca realizeaza un tratament intensiv al firului de par. Acestea nu se aplica direct pe scalp, ci pe lungimea firului de par fiindca risti sa ingrasi parul chiar din prima faza si sa pierzi din volum.

  1. Folosirea produselor de styling. Poti obtine coafuri ca la salon daca folosesti in mod corect produsele de styling. In primul rand, trebuie sa te gandesti la nevoile parului, care este aspectul acestuia si ce iti doresti sa obtii la final.
  • Protectia termica – este acel produs care protejeaza firul de par impotriva caldurii de la aparatele de coafat. Se foloseste obligatoriu, indiferent de textura parului. De fiecare data cand parul este expus la surse de caldura, acesta se deterioreaza. Caldura usuca firul de par si duce la ruperea acestuia. Tocmai de aceea protectia termica trebuie sa fie nelipsita din rutina de ingrijire a parului.
  • Spuma de par. Ofera corp firului de par si modifica structura acestuia ajutand la realizarea oricarui tip de coafura. Spuma de par ajuta la fixarea firelor de par si ii ofera un aspect bogat, cu volum.
  • Acest produs de styling te ajuta sa fixezi firele rebele de par si sa oferi sustinere coafurii. Se aplica de la o distanta de 30 cm si se distribuie egal pe intreg parul. Atentie atunci cand iti alegi fixativul: acesta are diferite trepte de intensitate si de fixare ce variaza de la fixare flexibila la medie, pana la fixare foarte puternica.

Dupa ce se aplica toate produsele de styling se usuca parul si se incepe coafarea. Sa nu uitam de aplicarea unui ulei de par. Acesta nu este un produs de styling, insa e important pentru hidratarea firului de par.

TIPS: incearca uleiul pe piele si doar daca acesta se absoarbe in piele este potrivit pentru parul tau. Daca acesta nu intra in piele, este foarte posibil sa incarce parul.

  1. Stylingul de final – aparatele folosite. Aparatele pentru realizarea stylingului dorit. In realizarea unei coafuri ca la salon sunt foarte importante si aparatele folosite pentru realizarea diferitelor coafuri. De la uscatorul de par ce te ajuta sa pregatesti si sa usuci parul pentru a-l stiliza pana la ondulator sau placa de indreptat parul, aceste aparate trebuie sa fie de nelipsit atunci cand vrei sa ai un par demn de revistele glossy.

Uscator sau perie rotativa. Ideal ar fi ca puterea acestora sa fie de 2000-2200W. Nu usca niciodata parul tinand capul in jos, chiar daca iti doresti volum pentru parul tau. Dupa ce parul a fost uscat in proportie de 90%, acesta se prinde pe etape si se incepe coafarea de la ceafa. In cazul unui par foarte lung, este de preferat sa folosesti uscatorul de par, iar pentru un par rar, de lungime scurta sau medie, poate fi folosita peria rotativa.

Placa sau ondulator – aceste aparate pot fi folosite pe par doar dupa ce acesta a fost uscat in proportie de 100%, astfel risti deteriorarea firului de par. Cu ajutorul placii de par poti crea fie bucle fie poti indrepta perfect parul. Ondulatorul este o ustensila de lucru foarte usor de manevrat si utilizat atunci cand iti doresti bucle perfecte.

TIPS: Nu pieptana niciodata parul umed. Acesta se rupe si raman firele scurte inestetice ce sunt destul de greu de coafat.

Daca respecti acesti pasi si esti receptiva la nevoile parului tau, stii exact cu ce probleme se confrunta acesta si daca iti cunosti tipul de scalp, ai toate sansele ca sa poti obtine o aparitie de vis, iar coafura sa fie una perfecta in orice moment al zilei.

Until next time,

Echipa Procosmetic