Care este diferenta dintre serumuri si fiole?

Industria de beauty a experimentat o imensa dezvoltare in ultimii ani. Daca in urma cu 10 ani, rutina de ingrijire a tenului era alcatuita simplist, in cel mai bun caz, dintr-un demachiant si o crema de hidratare, in zilele de astazi, lucrurile nu mai stau asa nici pe departe.

Avand acces la informatie si la diferite produse pentru ingrijirea pielii si a tenului, rutina de ingrijire a acestuia a devenit parte integranta.

Rutina de ingrijire a tenului poate fi una foarte complexa ce poate include mai multe tipuri de texturi. Insa asa cum am discutat si in articolele anterioare, este foarte important ca pasii si produsele folosite in rutina de ingrijire a tenului sa se plieze perfect pe nevoile tenului.

Cu siguranta ai auzit de serumuri pentru ingrijirea tenului, dar si de fiole. Sunt ultimele trenduri in materie de skincare, iar cele 2 tipuri de produse contin o cantitate mare de ingrediente active. Serumurile si fiolele sunt considerate adevarate facatoare de minuni pentru ten. Insa cu siguranta te-ai intrebat macar o data care este diferenta dintre serumuri si fiole si in ce cazuri folosim serum si cand apelam la fiole?

Daca pana la varsta de 25 de ani, tenul este unul luminos, elastic, fara riduri proeminente sau adanci, dupa varsta de 25-30 de ani, pielea incepe sa isi piarda din elasticitate si sa nu mai produca nici colagen, nici acid hialuronic, ceea ce duce la aparitia ridurilor si a semnelor de imbatranire prematura. Desi auzim foarte des faptul ca pana la varsta de 25 de ani nu se folosesc creme sau produse cosmetice pentru ingrijirea fetei, acest lucru este unul fals. Ingrijirea tenului nu trebuie neglijata la nicio varsta, ci doar atent selectionata.

Cum folosesti serumurile si fiolele?

Desi serumurile si fiolele sunt in trend si sunt pe buzele tuturor si toate femeile stiu ca trebuie sa faca loc unui astfel de produs cosmetic in rutina lor, insa cate dintre noi stim exact ce prespun acestea? Avem nevoie de ele? Ce sunt acestea? Cum se folosesc? Vor face minuni pentru fata mea? Acestea sunt multe dintre intrebarile ce in articolul de astazi vor capata raspuns.

Tot mai multe persoane confunda serumurile cu fiolele. Desi la baza au acelasi concept, de a preveni si a stopa anumite probleme ale pielii, acestea au si puncte distinctive. In primul rand, diferenta consta in concentratiile acestora si cat de des trebuie sa isi faca loc in rutina ta.

Ambele au abilitatea de a fi folosite pentru stralucirea tenului, hidratare, luminozitate, protectie, nutritie sau reparare. Daca pana acum le-ai folosit concomitent, acest lucru nu este gresit deoarece ambele fac in esenta acelasi lucru, necauzand probleme tenului.

Serumurile

Serumul este un produs cosmetic ce se diferentiaza de crema de fata prin 3 aspecte: ingrediente, textura si rolul acestuia asupra pielii. Acesta se alege in functie de varsta, de nevoile tenului si de problemele cu care acestea se confrunta. Nu exista limita de varsta de la care se poate incepe aplicarea unui serum, insa atunci cand optezi pentru folosirea unuia studiaza ingredientele si ce proprietati au acestea.

Acestea se folosesc dupa ce tenul a fost bine curatat si inainte de aplicarea cremei hidratante. Serumurile au o textura fluida, transparenta asemenea unui gel, ce contine diferite mici molecule benefice pielii. Se absorb destul de repede si patrund adanc in piele, actionand la nivel celular impotriva radicalilor liberi. Acestea sub diferite de cremele hidratante ce pastreaza hidratarea la suprafata pielii. Serumurile au de obicei o formula bazata pe apa si au o concentratie mare de ingrediente active precum antioxidanti, vitamine, peptide sau agenti de luminozitate.

In cazul in care vrei sa aplici si serum si fiole, trebuie sa stii ca serumul se aplica dupa utilizarea fiolei.

Cele mai cunoscute si utilizate tipuri de serumuri sunt:

  • Ser cu Vitamina C. Vitamina C are un puternic efect antioxidant, ce accelereaza sinteza colagenului, oferind tenului luminozitate si diminueaza pigmentarea.
  • Ser cu acid hialuronic. Acesta are un efect anti-imbatranire, ajuta la regenerarea celulara si mentine tenul ferm. De asemenea are capacitatea de a umple ridurile fine si de a reda elasticitate pielii.
  • Ser cu retinol. Retinolul este un derivat al vitaminei A, are efect anti-rid si incetineste procesul de imbatranire a pielii. Acesta are de asemenea rezultate bune in utilizarea pe un ten acneic.
  • Ser cu peptide. Peptidele determina celulele sa produca elastina si colagen, uniformizeaza culoarea pielii si revitalizeaza tenul, oferindu-i un aspect mai tanar.

Fiolele

Sunt variante mai concentrate ale serumurilor. Au o textura usoara si de regula o fiola se foloseste o singura data. Ca si in cazul serumurilor, aceste sunt concepute pentru a trata diverse probleme ale pielii. Fiolele sunt mai puternice decat serumurile si trebuiesc utilizate ocazional, in timp ce serurile pot fi folosite si de 2 ori pe zi. Deoarece fiolele sunt privite ca un tratament mai special, va trebuie sa le introduci dupa ce in prealabil ai demachiat, curatat si ai tonifiat tenul. Insa atentie, fiolele se folosesc pentru o perioada scurta de aproximativ 7-10 zile pe luna.

Fie ca folosesti serumuri sau fiole trebuie sa permiti tratamentului aproximativ 4 saptamani pentru ca acesta sa functioneze si pentru ca beneficiile acestora sa se vada pe tenul tau. Desi acestea sunt considerate a fi extrem de benefice pentru ten, trebuie sa tii cont de faptul ca acestea se aplica pe tenul curat. La fel ca si in cazul cremei de hidratare, serumurile si fiolele nu patrund in piele daca aceasta nu este curatata corespunzator. De aceea, nu uita sa efectuezi o exfoliere a tenului periodic pentru ca tenul sa fie pregatit pentru primirea ingredientelor active din serumuri si fiole.

Nu fi reticenta in ceea ce priveste folosirea serumurilor sau a fiolelor pentru tenul tau, deoarece acestea iti ofera o multime de beneficii. Pe langa faptul ca serumurile sunt ajutoarele tale de nadejde atunci cand ai un ten tern si iti ofera luminozitate si stralucire, acestea stopeaza procesul de imbatranire si aparitia ridurilor. Fa-le loc in rutina ta zilnica de ingrijire a tenului si cu siguranta nu vei regreta!

Until next time,

Echipa Procosmetic