3 ustensile pentru coafarea parului acasa

Obtinerea unui par frumos fara vizite dese la salon nu a fost nicicand mai usoara. De la metode profesionale la metode traditionale, astazi iti prezentam cum poti obtine coafuri ca la salon chiar la tine acasa.

Fie ca optezi pentru bucle, par ondulat sau par drept, ai nevoie de diverse aparate si accesorii pentru par. Tocmai de aceea astazi ne-am propus sa iti oferim un ghid al celor mai utile 3 ustensile pentru coafarea parului acasa. 3 ustensile ce nu ar trebui sa iti lipseasca din casa, atunci cand timpul tau este limitat, iar vizitele la salon nu sunt atat de dese pe cat ti-ai dori!

  1. Placa de indreptat parul

Cu siguranta ti-ai indreptat macar o data parul folosind o placa. Atat in saloanele de infrumusetare cele mai renumite, cat si pentru uz personal, placa de par este cel mai folosit aparat pentru indreptat parul. De ce? Pentru ca este foarte usor de folosit si obtii o coafura rapida in timp record! Alege o placa profesionala pentru indreptat parul, deoarece aceasta permite setarea treptelor de temperatura pentru a alege un nivel optim pentru tipul tau de par, coafeaza fara sa distruga firul de par si domoleste firele rebele. Placile de par pot varia in grosime, astfel ca cele cu latimea de 2-2.5 cm sunt recomandate pentru coafarea parului scurt, pe cand cele cu peste 3 cm sunt indicate sa fie folosite pentru stilizarea parului mediu sau lung. De asemenea exista anumite modele ce pot avea dubla utilizare: pot indrepta parul, dar pot crea si bucle.

Cotril Placa profesionala de par Supreme Styler 30mm

Stafuri atunci cand folosesti placa de indreptat parul

Atunci cand folosesti placa de indreptat parul trebuie sa tii cont de anumite aspecte pentru a-ti proteja firul de par.

  1. Foloseste protectie termica. Placile de indreptat au de obicei o temperatura reglabila. Si asa cum bine stii, orice sursa de caldura aplicata asupra parului, deterioreaza firul de par. Alege o protectie termica inainte de a folosi placa de par pentru a proteja cuticula firului de par si a nu-l deteriora.

Cotril Firewall - Spray 3 in 1 pentru protectie termica 250ml

  1. Alege o placa profesionala. Placile profesionale trec cele mai exigente teste si sunt create pentru utilizari intense. De asemenea sunt dotate cu tehnologii avansate ce protejeaza parul, ii furnizeaza un aspect natural, asigurandu-i o netezire perfecta fara deteriorare sau rupere.
  2. Foloseste placa doar pe parul curat, perfect uscat si hidratat. Nu folosi placa dupa ce ai aplicat fixativ, spuma de par ori alte produse de styling. Risti sa arzi firul de par, iar placa va ramane incarcata de reziduuri.

2. Ondulatorul

Indiferent de anotimp sau de ocazie buclele vor ramane mereu in trend. Fie ca vorbim despre o coafura de zi sau una de seara, pentru un eveniment, buclele sunt printre cele mai apreciate coafuri. Acestea reprezinta un look versatil ce pot fi asortate cu usurinta la o tinuta eleganta, dar si la una sport. Usor de obtinut si de efect, poti obtine bucle definite sau lejere chiar acasa. Ai nevoie doar de un ondulator.

Ondulatoarele se diferentiaza prin tehnologia folosita, design, dar si diametrul cilindrului acestora.

Un lucru de care ar trebui sa tii cont in alegerea unui ondulator de par, este dimensiunea cilindrului ce poate fi cuprinsa intre 9 mm si 50 mm. Acesta determina grosimea buclei.

  • ondulatoarele cu diametrul cuprins intre 35 mm – 50 mm te ajuta sa realizezi bucle lejere cu onduleuri mari
  • Ondulatoarele cu diametrul sub 25 mm te ajuta in crearea buclelor clasice
  • Pentru coafuri afro, cu onduleuri extrem de mici, alege un ondulator cu diametrul de 9 mm – 10 mm.

Ce tipuri de ondulatoare exista?

  • Ondulatorul conic nu are clapeta ajutatoare pentru a putea sustine suvita de par, insa, de obicei acestea vin insotite de o manusa de styling, ce protejeaza mana impotriva caldurii si arsurilor. Ofera bucle naturale, electricitate statica redusa si lasa parul matasos si lucios.
  • Ondulator cilindric cu sau fara clapeta. Acest tip de ondulator clasic este cel mai la indemana tip de ondulator, dar si cel mai cunoscut.
  • Ondulator triplu. Acest tip de ondulator este folosit in special pentru crearea onduleurilor si coafurilor vintage. Ofera rezultate optime, par neted si stralucitor.
  • Ondulatorul automat sau semiautomat este cel mai usor de folosit si extrem de rapid in realizarea unor bucle perfecte, ca la salon. Are un design ergonomic ce permite o prindere sigura in mana si un control mai bun in timpul utilizarii. Se foloseste foarte usor, prin luarea unei suvite de par ce este trasa inauntrul camerei ceramice si se tine acolo pentru cateva secunde. Obtineti bucle frumoase, fara efort si cu o definire naturala.

Opteaza pentru un ondulator atunci cand iti doresti o coafura cu onduleuri si bucle perfecte.

  1. Peria rotativa

Fie ca vorbim despre periile rotative, cele cu aer cald sau periile de coafat, acestea sunt indispensabile in realizarea coafurilor.

O perie rotativa te ajuta sa obtii o multitudine de tipuri de coafuri: de la bucle, la par drept, la diverse coafuri fie simple, fie complicate.

Pentru parul scurt si in special pentru boburi, peria rotativa este nelipsita deoarece aceasta este ajutorul tau numarul 1 in aranjeaza acestuia. De asemenea daca ai firul de par subtire, lipsit de volum, peria te ajuta sa obtii volumul visat.

Una dintre coafurile cele mai apreciate folosind peria rotativa este rotunjirea varfurilor. Fie ca optezi pentru rotunjirea acestora in interior, fie in exterior, peria te ajuta sa obtii o coafura de efect intr-un timp record.

Onduleurile spirala pot fi obtinute cu usurinta cu ajutorul periei rotative. In ultimul timp parul coafat, insa cu aspect dezordonat este in trend si tot mai multe doamne adopta aceasta tendinta. Pentru a realiza onduleurile spirala foloseste capatul mai subtire al periei. Alege o suvita potrivita de par si roteste-le spre exterior in sensul spiralei.

Cu ustensilele potrivite si putina indemanare, poti obtine coafuri ca la salon chiar la tine acasa! Alege-ti ustensilele preferate sau, de ce nu, chiar pe toate cele 3 si da-ti frau liber imaginatiei! Daca coafura dorita nu iti iese din prima, nu renunta, exerseaza pana cand vei capata suficienta dexteritate si indemanare pentru a realiza coafurile dorite!

 

Until next time,

Echipa Procosmetic