Tu stii cum sa alegi rujul potrivit?

Iti doresti buze perfect definite, voluptoase si cu o culoare ce rezista? In articolul de astazi am pregatit sfaturi despre cum sa iti alegi nuanta potrivita tie si trucuri eficiente pentru machiajul buzelor. Rujul este acel produs cosmetic folosit de toate femeile pentru armonizarea unui machiaj sau pentru a infrumuseta buzele.


Unele dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi nuanta rujului, este nuanta tenului, forma buzelor si culoarea parului. Pe piata exista o multime de nuante de la cele nude, naturale la nuante de rosu aprins sau chiar culori iesite din comun pentru un ruj precum negru, albastru sau mov. Insa avand la dispozitie atatea optiuni de culoare, cum sa o alegi pe cea potrivita tie?

Cum alegi rujul in functie de nuanta tenului?

Ten deschis. Pentru persoanele cu tenul deschis la culoare este indicat sa aleaga nuante de corai, nude, roz sau maro deschis. Poti aplica si un ruj rosu aprins fiindca pielea ta alba si nuanta de rosu se vor completa perfect. Insa rujul rosu ti-l recomandam pentru situatiile cand vei avea nevoie de un look glam sau un machiaj de seara. Acesta te va ajuta sa iesi in evidenta, iar rosul va fi o aparitie wow in machiajul tau.

Ten mediu – persoanele cu ten mediu se pot considera norocoase deoarece pot aplica orice fel de culoare de ruj pe buze. Acestea se armonizeaza frumos cu nuanta unui ten mediu. Nuantele ideale pentru tenul mediu sunt: rosu cireasa, lila sau trandafiriu.

Ten inchis la culoare – Pentru persoanele cu un ten inchis la culoare este recomandat sa poarte chiar culori mai aprinse precum corai intens, roz inchis, rosu aprins, fiindca acestea le va pune nuanta tenului in evidenta. In cazul unui ten inchis la culoare este recomandat evitarea folosirii unui ruj maro sau rosu inchis.

Cum alegi rujul potrivit in functie de marimea buzelor?

Un factor determinant in alegerea nuantei potrivite este si marimea buzelor.

Buze subtiri. In cazul buzelor subtiri evita texturile mate, culorile inchise si rujurile stralucitoare. Opteaza mai mult pentru gloss-uri sau rujuri cremoase ce vor oferi volum buzelor si le vor face sa para mai pline.

Buze carnoase. Daca ai buze pline, voluminoase si carnoase te poti numi norocoasa fiindca poti purta orice fel de textura si culoare daca acestea sunt in ton cu tenul si parul tau.

Daca buzele tale sunt asimetrice foloseste un creion de buze pentru a le contura si a le oferi simetrie. Totul se poate rezolva din machiaj.

Tipuri de rujuri:

Ruj mat – este foarte rezistent, arata foarte bine pe orice tip de piele, este mai greu de indepartat si nu contine gloss. Insa atunci cand aplici rujul mat, trebuie ca buzele sa fie hidratate pentru a nu avea un aspect crapat. Iti recomandam rujurile The Matte de la Evagarden ce pot fi folosite atat in saloanele de infrumusetare, cat si acasa. Rujurile lichide Evagarden The Matte au un efect mat incredibil de catifelat, culori explozive, intense si vibrante care combina un finisaj ultra mat, durabilitate extrema si confort surprinzator. Acestea au o concentratie de pigmenti fara precedent care acopera buzele cu o culoare indrazneata pentru un efect absolut mat care adera imediat precum o a doua piele. Rujurile The Matte sunt extrem de usor de aplicat datorita formulei cremoase ultra lejera si neteda care contine ingrediente hidratante. Dupa aplicare, buzele au un efect de catifea, sunt perfect definite, cu o culoare bogata si intensa. Nu este nevoie de retusuri, are o durabilitate extrema pentru un finisaj mat de neegalat. Datorita ingredientelor sale active precum extractul de aloe vera, ce are proprietati emoliente, protectoare si antiinflamatorii, buzele vor fi moi si hidratate. Soia salbatica ajuta si mentine pielea hidratata, iar Vitamina E are proprietati anti-imbatranire si antioxidante. Contureaza buzele cu un creion intr-o culoare cat mai apropiata de cea a rujului, pentru a facilita aplicarea si a asigura rezistenta, iar apoi aplica rujul direct pe buze din centru spre exterior.

Ruj cremos – are o textura mai fina si mai hranitoare. Este usor de aplicat, nu este atat de rezistent precum cel mat, insa hidrateaza mai mult buzele. Acesta se aplica cu ajutorul unei pensule pentru a-l intinde mai bine. Are un aspect glossy si ofera o acoperire mare. In cazul aplicarii acestuia, la fel ca si in cazul rujului mat, contureaza buzele cu un creion si apoi aplica rujul. La acest tip de ruj nu este nevoie sa aplici gloss.

Ruj cu particule stralucitoare – Rujurile cu particule stralucitoare au sclipiri ce dau machiajului un aer glam. Particulele din continutul rujului vor face buzele sa para mai pline si mai voluminoase. Alege cu grija nuanta potrivita tie.

Gloss – gloss-ul este acel produs transparent, care se asorteaza oricarui tip de piele si orice culoare a pielii. Acesta poate fi aplicat fie individual direct pe buze pentru a accentua frumusetea naturala a acestora si a le da o stralucire mai intensa, fie il poti aplica deasupra unui ruj mat sau satinat atunci cand iti doresti ca buzele tale sa para mai pline. Iti recomand sa incerci Glossul Evagarden Crystal Plump ce contine un complex de ingrediente active, numit Sym3D ce ofera buzelor un efect extraordinar de volum. Are efect antioxidant, minimizeaza liniile si ridurile mici ale buzelor. Are o textura foarte confortabila, se intinde uniform si lasa buzele vizibil mai netede si voluminoase de la prima aplicare.

De ce sa alegi rujurile Evagarden?

  • Orice femeie isi doreste un produs multifunctional cand vine vorba despre cosmetica; acest ruj este un produs ideal fiindca rujurile Evagarden pot avea multiple intrebuintari: le poti folosi ca inlocuitor al fardului de pleoape sau al fardului de obraz datorita usurintei in blenduire. Poate fi folosit chiar si ca eyeliner atunci cand iti doresti un machiaj inedit si indraznet.
  • Au 3 finisaje: mat, sidefat si perlat. Cele 3 finish-uri au diverse nuante ce pot fi folosite in functie de eveniment sau perioada zilei.
  • Se pliaza atat pentru sezonul cald, cat si pentru cel rece.
  • Pielea are nevoie de hidratare mai ales cea din jurul buzelor, de aceea ai nevoie de un ruj de calitate ce nu iti va usca buzele, lasand un aspect neplacut acestora.
  • Poate fi folosit de oricine, atat de makeup artisti, cat si acasa fiindca aplicarea lui este foarte usoara si rezistenta este una de lunga durata.
  • Rujul reprezinta produsul MUST HAVE din trusa oricarei doamne. Un ruj bun, potrivit pielii tale iti improspateaza tenul si iti ofera un aer elegant, indiferent daca porti sau nu machiaj.
  • Datorita formulei ce contine ingrediente active precum vitamina E, extract de aloe vera, este atat un ruj, cat si un tratament.
  • Nu provoaca alergii, fiind ideal pentru orice tip de piele, inclusiv cea sensibila.
  • Pot fi folosite de catre doamnele din orice categorie de varsta datorita culorilor placute.
  • Ambalajul elegant si textura rujului fac din acesta un produs de buna calitate.
  • Creat de profesionisti pentru nevoile tuturor femeilor.

Despre pasii aplicarii rujului am vorbit intr-un alt articol pe care te invit sa il citesti aici. Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca rujul trebuie aplicat pe buzele curate si perfect hidratate pentru un aspect sanatos. Iar pasii pe care trebuie sa ii parcurgi inainte de a aplica ruj pe buze nu ar trebui neglijati. Daca efectuezi un scurt ritual (exfoliere + hidratare) al buzelor frecvent si in mod regulat, acesta vor avea un aspect sanatos. De asemenea hidratarea buzelor este esentiala pentru a evita crapaturile si ridurile din jurul gurii.

Asadar, atunci cand alegi un ruj, tine cont de recomandarile specialistilor in cazul paletei de culori potrivite nuantei tenului tau, dar nu uita sa iei in considerare si alte aspecte precum marimea buzelor sau culoarea parului.

Until next time,

Echipa Procosmetic