Recomandari pentru ingrjirea tenului uscat

Cu toții ne dorim un ten fără defecte, cât mai sănătos și mai luminos. Însă nu întotdeauna avem parte de acest lucru și există destul de multe persoane ce se confruntă cu diverse probleme ale tenului. Așa cum probabil deja știi există mai multe tipuri de ten și anume: ten uscat, ten gras, ten normal sau ten mixt. Dacă ai tenul uscat și te confrunți cu această problemă, atunci articolul de mai jos îți va fi de mare ajutor! Ți-am pregătit un ghid al îngrijirii tenului uscat, dar și o mulțime de sfaturi utile și recomandări de produse pentru îngrijirea acestuia.

Cum îți dai seama că ai tenul uscat și care sunt cauzele apariției acestuia?

Tenul uscat se poate datora utilizării unor produse necorespunzătoare tenului, unor factori interni sau externi, însă și înaintarea în vârstă poate fi o cauză. Totodată, acesta poate fi dobândit genetic și principalul motiv al unui ten uscat este faptul că secreția glandelor sebacee poate fi insuficientă. Printre problemele tenului uscat poate fi senzația de disconfort și mâncărime și deseori pielea din jurul pomeților și a nasului se poate decoji. La tenul uscat porii nu sunt evidențiați, iar pielea este fragilă și subțire.

Care este rutina de îngrijire a tenului uscat?

Pe lângă îngrijirea zilnică a tenului ce trebuie respectată cu strictețe, este recomandată și o rutină săptămânală ce implică exfoliere si aplicarea măștilor pentru hidratare. Îngrijirea zilnică a tenului presupune în primul rând curățare în profunzime, demachiere, tonifiere și hidratare. Însă despre toți acești pași vom vorbi pe îndelete în rândurile ce urmează.

Curățarea reprezintă un prim pas extrem de important atât în îngrijirea tenului uscat, dar și în îngrijirea tuturor tipurilor de ten. Un ten sănătos și frumos este rezultatul unei rutine zilnice corespunzătoare, cu tratamente și produse specifice tipului tău de ten. Demachierea tenului uscat trebuie să fie realizată cu produse ce nu usucă și mai mult tenul, de aceea ar fi ideal ca acestea să fie cremoase și delicate. Poți opta pentru demachiant bifazic sau lapte demachiant. Un demachiant foarte delicat cu ochii este demachiantul Derm Balance de la Macon. Demachiantul Macon Derm Balance este un demachiant ce conține ca și ingredient principal aloe vera și este recomandat pentru tenul hipersensibil, deshidratat, iritat și alergic. Dacă în urma procesului de demachiere, au mai rămas impurități sau urme de machiaj pe tenul tău, îndepărtează-le cu puțină apă micelară (Apa micelară pentru ten sensibil Evagarden) sau apelează la un cleanser destinat pielii uscate. Recomandăm folosirea unui gel cremă pentru curățare pentru a nu usca fața și pentru a îi oferi un grad de confort sporit. Solanie Grape-Hyaluron Line este un gel spumă de curățare cu struguri și cu acid hialuronic cu efect antioxiodant. Acesta reface și energizează celulele și neutralizează radicalii liberi. De asemenea nu conține parabeni, silicon, coloranți și uleiuri minerale. După spălare, pentru a nu agresa tenul, doar tamponează pielea cu prosopul.

Tonifierea este etapa ce pregătește tenul pentru aplicarea cremelor. În cazul tenului uscat este necesar un toner fata hidratant. Se aplică pe o dischetă demachiantă și se masează cu mișcări circulare, însă delicate. Loțiunea pentru față Hydraone Evagarden este o loțiune hidratantă ce împrospătează și reglează echilibrul hidrolipidic al pielii. Aceasta reține apa în piele, hrănind tenul în profunzime.

Hidratarea: Hidratarea zilnică se face minim de 2 ori pe zi: seara și dimineața. Deși toți pașii pentru îngrijirea tenului uscat trebuie urmați atât seara cât și dimineața, în cazul hidratării, îngrijirea din timpul zilei este diferită de rutina de seară. Cremele de noapte trebuie să fie cât mai grase, iar cele de zi trebuie să fie anti-îmbătrânire, deoarece pe tenul uscat, ridurile își fac apariția mult mai repede decât pe restul tipurilor de ten. Așadar pentru hidratarea din timpul dimineții, îți recomandăm crema de zi semigrasă Solanie Aloe Ginkgo. Aceasta este indicată tenului uscat și celui deshidratat, având în compoziția sa ingrediente precum aloe vera, alantoina și pantenon ce au un efect calmant și regenerator și care protejează pielea împotriva iritațiilor. Pentru rutina de seară, puteți folosi o cremă din aceeași gamă ca cea de zi, și anume Crema de noapte Solanie Aloe Ginkgo cu coenzima Q10. Este o cremă cu o textură fină, cremoasă, ce crește rezistența tenului la factorii externi și încetinește îmbătrânirea.

O atenție specială trebuie acordată pielii din jurul ochilor, deoarece în cazul tenului uscat pot apărea foarte ușor riduri în acea zonă. De aceea este indicată folosirea unei creme pentru zona din jurul ochilor care să hidrateze intens. Crema antirid pentru ochi cu struguri Solanie Grape-Hyaluron are un efect asemănător cu cel al botox-ului, reducând activitatea mușchilor mimicii, netezește pielea și estompează ridurile.

Sfaturi:

  • Încearcă să consumi cât mai multă apă deoarece tenul și întregul tău corp au nevoie de hidratare;
  • Evită fumatul, cafeaua și soarele, deoarece acestea dăunează pielii;
  • Îngrijește regulat tenul. Nu rata nicio seară fără să îndepărtezi machiajul, oricât de obosită ai fi;
  • Un purificator de aer în camera ta pe timpul nopții va face minuni asupra pielii tale;
  • Evită loțiunile tonice cu alcool deoarece acestea usucă tenul;
  • Evită fondurile de ten mate sau pudrele compacte deoarece acestea usucă și mai tare tenul;
  • Consumă multe alimente bogate in Omega 3;
  • Când simți că te ustură pielea sau ai senzația de piele care strânge, folosește apa termală. Poartă mereu cu tine o mică apă termală în geantă. Te va scăpa de senzația neplăcută de piele uscată și te va răcori. Are un conținut de minerale foarte ridicat ce calmează tenul.
  • Evită fluctuațiile de temperatură și mutarea de la frig la cald și invers.

Tu ce tip de ten ai și ce produse folosești pentru îngrijirea acestuia?

Until next time,

Echipa Procosmetic