Top cinci greseli de evitat atunci cand folosesti placa de par

Placa de întins părul este cel mai funcțional instrument din trusa de frumusețe a unei femei. Și asta pentru că placa de păr poate face o mulțime de lucruri diferite, de la îndreptarea părului creț până la crearea unor bucle cu aspect de plajă sau reîmprospătarea unei coafuri pline de volum. Dar dacă este folosită într-o manieră greșită, poate fi un instrument foarte periculos. Plăcile de păr pot deteriora cumplit firele de păr, deoarece majoritatea plăcilor devin fierbinți, ba chiar pot atinge rapid 230 de grade. După cum vă puteți imagina, 230 de grade reprezintă o temperatură cumplită pe care părul este nevoit să o îndure. Prin urmare, iată un top cu cinci greșeli de evitat atunci când folosiți placa de păr.

  1. Nu acordați atenție cuvintelor ceramică, titan și turmalină

Există, desigur, câteva considerente esențiale de care ar trebui să țineți cont atunci când achiziționați o placă de întins părul sau o placă de creponat părul. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o adresați este următoarea: din ce sunt fabricate plăcile de păr? Cel mai obișnuit termen pe care îl puteți vedea pe ambalaj este “ceramica”. Plăcile realizate din ceramică au un mare avantaj, și anume se încălzesc mai uniform decât cele metalice. Totuși, trebuie să fiți atente, pentru că nu toate plăcile ceramice sunt la fel. Unele au doar suprafața acoperită cu ceramică, așa că trebuie să găsiți o placă de întins părul care să fie complet ceramică. Un alt material foarte popular pentru fabricarea plăcilor de întins părul este titanul, un metal foarte neted și care se glisează ușor de-a lungul părului. În plus, titanul este și foarte durabil. Turmalina este un termen pe care ar trebui să îl știți. Este o piatră prețioasă care emite ioni negativi. Despre turmalină vă putem spune că închide cuticula de păr, sigilează umezeala pentru o coafură de lungă durată și oferă un finisaj mai fin. O placă de păr din turmalină este, fără îndoială, o achiziție inteligentă, și merită menționat faptul că adesea calitatea este costisitoare.

  1. Ați achiziționat o placă de păr care nu are control al temperaturii

În mod obligatoriu, orice placă de păr ar trebui să aibă un buton de setare a temperaturii. Cât de multă căldură veți folosi depinde de tipul de păr și de stilul pe care doriți să îl creați. Dacă aveți șuvițe sau părul foarte fin, cel mai bine este să alegeți o temperatură medie. De exemplu, dacă există cinci setări pe placa de par, selectați trei. Ideal ar fi să evitați cea mai ridicată setare a căldurii, care este de obicei de aproximativ 230 de grade. Deseori, femeile care utilizează cea mai înaltă treaptă a temperaturii își transformă definitiv tipul de păr. Părul ondulat poate deveni drept atunci când temperatura ridicată îi strică textura naturală. În majoritatea cazurilor, 230 de grade sunt folosite pentru tratamente semi-permanente de îndreptare a keratinei. La domiciliu ar trebui să rămâneți la intervalul de 200-220 de grade.

  1. Folosiți placa pe părul umed

Niciodată, niciodată nu utilizați o placă de întins părul dacă aveți părul încă umed. Această regulă ar trebui respectată riguros. Înainte de a începe să vă îndreptați părul, asigurați-vă că îl uscați mai întâi în totalitate cu un foehn. Dacă auziți sunete ciudate, înseamnă că apa reținută în păr fierbe, iar firele de păr, la contactul cu placa fierbinte, practic se prăjesc.

  1. Nu utilizați un agent de protecție termică

Aceasta este cea mai frecventă greșeală. Experții știu cât de important este să folosiți un produs care oferă părului protecție termică tocmai pentru a-i menține starea de sănătate. Atunci când folosiți un astfel de agent termic, vă protejați părul împotriva ruperii, degradării și deteriorării.

  1. Aplicați o cantitate prea mare de produse de styling înainte modelării părului

Dacă observați fum când vă îndreptați părul, înseamnă că ați aplicat prea mult fixativ. Desigur, puteți utiliza puțin lac de păr sau alt produs de styling, dar nu întreceți limita. O cantitate prea mare de produse cosmetice pot determina ruperea părului, mai ales a părului blond și fin. Utilizarea unui fixativ este recomandată doar pentru controlul părului rebel.

Prin urmare, evitarea acestor greșeli uriașe vă va ajuta să vă îndreptați părul fără a provoca daune inutile, care sunt foarte greu de remediat ulterior. Puteți evita chiar și o singură greșeală pentru început și tot veți face un mare bine podoabei capilare.