Sterilizarea instrumentelor este un proces extrem de important in orice domeniu. In saloanele de infrumusetare este absolut necesara respectarea regulilor de dezinfectie, igienizare si sterilizare pentru a evita producerea infectiilor si raspandirea bacteriilor si a virusilor. Sterilizarea presupune procesul de a distruge toate microogranismele patogene si nepatogene la temperaturi ridicate.
Ce dispozitive de sterilizare exista?
- Cu caldura umeda denumite autoclave. Autoclavul foloseste caldura umeda pe baza de abur sub presiune si are un timp de procesare de la 7 minute pana la 30 minute. Dupa ce instrumentele au fost sterilizate si uscate, acestea vor fi asezate in pungi autoadevize speciale. Aparatul autoclav este de nelipsit dintr-un salon de infrumusetare, acesta distruge toate bacteriile si virusii de pe instrumentar pentru a putea fi refolosite in siguranta.
- Cu caldura uscata sau pupinel. Acesta are efect oxidant asupra tuturor microbilor. Cu ajutorul pupinelului se pot steriliza instrumente metalice, ceramice sau sticla. Acesta protejeaza instrumentele metalice si nu le supune riscului de a se degrada in timp, datorita folosirii caldurii calde.
- Sterilizator cu ultrasunete ce este ideal pentru sterilizare, eliminarea murdariei si microorganismelor de pe echipamente metalice (cupe, linguri, cutite, foarfece, etc). Eficacitatea aparatului poate fi marita prin adaugarea unui lichid de curatare/dezinfectare la apa utilizata de aparat.
Pe www.procosmetic.ro iti punem la dispozitie diverse modele de dispozitive, dar si accesorii speciale pentru sterilizarea instrumentelor din salonul tau. Comanda, de pe site-ul nostru, cele mai bune sterilizatoare pentru saloanele profesionale de infrumusetare pentru a respecta regulile in vigoare impuse de Ministerul Sanatatii.