Mainile sunt cartea noastra de vizita, de aceea este important ca acestea sa fie mereu frumoase si ingrijite. Forma unghiilor de asemenea este un aspect foarte important in estetica acestora. Cu ajutorul pilei de unghii poti obtine orice forma. Pilele de unghii se folosesc atat in cazul gelului UV, ojei semipermanente, cat si in cazul lacului de unghii. De asemenea, de fiecare data cand iti rupi o unghie ajutorul de nadjede este pila de unghii.
Pilele de unghii se aleg in functie de abrazivitatea acestora. Alegerea pilei se alege si in functie de necesitate si de tipul unghiei pe care urmeaza sa o folosesti. Abrazivitatea unei pile de unghii poate fi cuprinsa intre 80 si 600.
80-100 abrazivitate foarte dura. Sunt de obicei folosite in cazul unghiilor false.
120-150 abrazivitate dura
180 abrazivitate medie.
240 abrazivitate fina. Pilele cu abrazivitate fina sunt recomandate in cazul unghiei naturale, pentru scurtarea acesteia sau pentru a da forma.
400-600 abrazivitate foarte mica. De obicei aceste pile sunt folosite pentru luciu.
Pilele profesionale sunt cu 2 fete sau chiar mai multe, pot fi lavabile, dar au si diferite forme, in functie de preferinte. Intra pe www.procosmetic.ro si alege pila profesionala potrivita tipului tau de unghie.