0785 187 777COSUL MEU
0 "review-uri"

Nu ai niciun articol in cos.

Product was successfully added to your shopping cart.

Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Principiile prelucrarii datelor cu caracter personal

Compania Info Group srl cu Nr. Reg. Com.: J38/417/1997, CIF/CUI: RO9635414, operatorul magazinului on-line www.procosmetic.ro, declara ca toate datele personale (mai departe, „date") sunt considerate strict confidentiale si sunt tratate in conformitate cu legile in vigoare in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Securitatea datelor dumneavoastra personale este o prioritate pentru noi. In consecinta, acordam cea mai mare atentie datelor personale si protectiei acestora. In cadrul acestor Principii ale prelucrarii datelor cu caracter personal („Principii"), dorim sa va informam ce date personale colectam despre dumneavoastra si cum le folosim in continuare.

 

1.   Datele cu caracter personal si prelucrarea acestora

1.1.  Categorii de date cu caracter personal

Colectam informatii diverse, in functie de ce servicii din oferta noastra alegeti sa utilizati.

In cazul in care cumparati de la noi, colectam:

  • Numele si datele de contact. Numele si prenumele, adresa de e-mail, adresa postala, adresa de facturare, numarul de telefon.
  • Datele care apar pe durata existentei contractului – produsele achizitionate, segmentul clientului, volumul serviciilor prestate

Daca va abonati la mesajele noastre de marketing, colectam:

  • Numele si datele de contact - adresa de e-mail si prenumele.

In plus, procesam urmatoarele date personale:

  • Detalii din mesajele dintre Procosmetic si client
  • Inregistrari despre comportamentul pe paginile Web administrate de Procosmetic

 

1.2.  Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal:

  • Furnizarea de servicii si imbunatatirea acestora. Pentru a putea presta si imbunatati serviciile oferite spre satisfactia dvs., procesam datele dvs. personale. Mai exact, acestea includ:
  • Procesarea comenzilor de produse sau servicii, comandate fie prin pagina noastra Web, fie prin aplicatia mobila, fie prin linia telefonica pentru clienti. Aici, motivul juridic este ca datele sunt indispensabile pentru executarea contractului de cumparare, iar unele informatii sunt indispensabile pentru indeplinirea obligatiilor legale (de exemplu, documentele contabile).
  • Notificarea privind disponibilitatea produselor. In cazul in care solicitati monitorizarea disponibilitatii unui articol, procesam datele dvs. personale pe baza acordului dvs.
  • Serviciul de asistenta clienti. Pentru a oferi servicii clientilor si a elimina eventualele probleme in executarea contractului de vanzare, procesam datele personale in baza necesitatii respectarii acestor contracte.
  • Comunicarea. Utilizam datele colectate in scopul comunicarii cu dvs. intr-un mod personalizat. De exemplu, va putem contacta prin telefon, prin e-mail sau prin alte mijloace, pentru a va reaminti ca aveti produse in cosul de cumparaturi on-line, pentru a va ajuta sa finalizati comanda, pentru a va comunica starea curenta a cererii, a comenzii sau a reclamatiei dvs., pentru a obtine informatii suplimentare, daca este cazul sau pentru a va anunta ca trebuie sa actionati pentru a va mentine contul in stare activa. In cazul in care cumparati de la noi in calitate de membru, procesam aceste date din cauza unui interes legitim, ce decurge din interesul legitim al companiei Procosmetic, asa cum este descris mai sus.
  • Imbunatatirea serviciilor. Folosim datele pentru imbunatatirea continua a serviciilor si a sistemelor noastre, inclusiv pentru a adauga functii noi si, totodata, pentru a lua decizii informate, folosind analiza totala si business intelligence, toate bazate pe interesul nostru legitim, derivat din libertatea de afaceri si din nevoia de a imbunatati serviciile prestate, pentru mentinerea competitivitatii. Pentru a asigura protectia adecvata a drepturilor si a intereselor dvs., vom folosi date personale anonimizate in vederea imbunatatirii serviciilor.
  • Protectie, securitate si solutionarea disputelor. Putem prelucra datele si dintr-un interes legitim, care consta in a asigura protectia si securitatea sistemelor si a clientilor nostri, pentru prevenirea si detectarea fraudelor, rezolvarea litigiilor si implementarea acordurilor noastre , pe baza interesului legitim.
  • Oferte de marketing.
  • Scrisoarea informativa trimisa prin e-mail (comunicari comerciale)
  • Va trimitem comunicari comerciale referitoare la produse similare celor cumparate.
  • Aveti intotdeauna posibilitatea de a refuza aceste comunicari comerciale, folosind link-ul pentru dezabonare din fiecare e-mail. Pentru dezabonare, puteti contacta, de asemenea, direct serviciul nostru clienti sau persoana care raspunde de protectia datelor.
  • In cazul dezabonarii de la mesajele comerciale, nu vom mai utiliza datele dvs. electronice de contact in aceste scopuri. Vom reincepe utilizarea acestora doar daca va inscrieti sau daca le solicitati in mod expres.
  • Ofertele de marketing afisate pot fi selectate pe baza altor informatii dobandite despre dvs. in decursul timpului, plecand de la informatiile de contact, de la informatiile demografice, de la produsele preferate si de la datele privind utilizarea produselor si a paginii noastre Web (cookies, adresa IP, informatii furnizate de browser-ul dvs., clicuri, mesajele comerciale afisate, produsele vizitate). Prelucrarea nu este complet automatizata, intrucat aceasta ar avea efecte juridice pentru dvs.
  • In cazul in care cumparati de la noi in calitate de membru, procesam aceste date din cauza unui interes legitim, ce decurge din marketingul conventional legitim.
  • Daca nu sunteti clientul nostru, procesam datele pe baza acordului dvs.
  • Aveti dreptul sa obiectati oricand si gratuit fata de o astfel de prelucrare. Datele de contact sunt furnizate la sfarsitul acestui document.
  • Prelucrarea cookie-urilor din paginile Web operate de Procosmetic
  • In cazul in care activati cookies in browser, procesam inregistrarile comportamentului din cookies-urile plasate pe pagina Web operata de compania Procosmetic, in scopul asigurarii unei functionalitati mai bune a paginii Web Procosmetic si in scopurile reclamelor pe internet ale companiei Procosmetic.

 

1.3.  Transferul datelor personale catre terti

Informatiile dvs. personale vor fi transmise unor terti sau vor fi intermediate altfel, numai in cazul in care este necesar pentru indeplinirea contractului de vanzare pe baza unui interes legitim sau daca v-ati exprimat in prealabil acordul.

  • a) filialelor si companiilor procesoare, pentru indeplinirea contractului de in vederea executarii proceselor si a practicilor interne
  • b) companiilor emitente de carduri de credit, furnizorilor de servicii de plata pentru procesarea platilor si bancilor, pe baza comenzii dvs., in vederea executarii contractului de vanzare
  • c) companiilor de transport, in scopul livrarii produselor sau a serviciilor comandate de dvs. si al solutionarii reclamatiilor, inclusiv rezilierea contractului
  • d) partenerilor nostri in programele de fidelitate pentru care optati
  • e) altor furnizori de servicii, tertilor implicati in prelucrarea datelor;
  • f) tertilor, de exemplu procurorilor si tribunalelor, in scopul recuperarii sau al incheierii oricarui contract cu dvs.;
  • g) autoritatilor publice (de exemplu, politiei)
  • h) tertilor care efectueaza sondaje printre clienti

De asemenea, Procosmetic poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: Fan Courier, X Curier, Google, DPD, Urgent Cargus, Mobilpay, Facebook, Zoopim si Sumome.

In cazul in care un tert foloseste datele in contextul interesului sau legitim, administratorul nu isi asuma aceasta responsabilitate. Acest proces este guvernat de principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale companiilor si ale persoanelor relevante.

 

2.   Contul clientului si cumpararea fara inregistrare

  • a) In cadrul contractului pentru calitatea de membru autentificat al Procosmetic, va cream un cont de client, care este protejat cu o parola. In contul dvs. de client aveti acces la propriile date, inclusiv la editarea acestora, puteti consulta datele privind comenzile finalizate si cele incomplete si puteti modifica trimiterea buletinelor informative. Prin intermediul contului de client, puteti gestiona atat datele cu caracter personal, cat si expedierea buletinelor informative.
  • b) Contul de client va oferia o serie de avantaje.
  • c) Daca nu doriti sa creati un cont de client pentru cumparaturi, puteti cumpara direct in E-shop, fara inregistrare, fara a fi membru.
  • d) Aveti dreptul de a rezilia contractul de membru Procosmetic, in conformitate cu termenii si conditiile aferente.

3.   Securitatea datelor cu caracter personal si durata stocarii acestora

3.1.  Securitatea datelor personale

  • a) Datele dumneavoastra se transmit in forma criptata. Vom folosi sistemul de codificare SSL (secure socket layer). Securizam pagina noastra Web si celelalte sisteme, prin masuri tehnice si organizatorice impotriva pierderii si a distrugerii datelor dvs., impotriva accesarii acestora de catre persoane neautorizate, a modificarii sau a difuzarii acestora.
  • b) Solicitam prelucratorilor de date cu care colaboram sa dovedeasca concordanta sistemelor lor cu regulamentul GDPR.
  • c) Accesul la contul dvs. de client este posibil numai dupa introducerea parolei personale. In acest context, am dori sa va atentionam ca este absolut necesar sa nu divulgati datele dumneavoastra de acces unor terte persoane, iar, dupa incheierea sesiunii dvs. in contul de client, sa inchideti intotdeauna fereastra browser-ului, in special in cazul in care folositi computerul in comun cu alti utilizatori. Procosmetic nu isi asuma responsabilitatea abuzurilor in privinta unor parole folosite, cu exceptia cazului in care situatia a fost cauzata direct de catre Procosmetic.

3.2.  Timpul de procesare

Procesam si stocam datele cu caracter personal

  • pe o perioada absolut necesara pentru a asigura toate drepturile si obligatiile care rezulta din contractul de vanzare, mai precis pe durata comenzii si a perioadei de garantie
  • pe durata existentei contractului de membru al Procosmetic
  • timp de 1 an dupa sfarsitul perioadei de garantie, pentru rezolvarea posibilelor dispute
  • pe durata cat Procosmetic, in calitate de administrator, este obligat sa pastreze informatiile, in conformitate cu reglementarile juridice generale. Documentele contabile, de exemplu facturile emise de Procosmetic, sunt arhivate conform legii, pe o perioada de 10 ani de la emiterea acestora.
  • Acordul pentru notificarea privind disponibilitatea marfurilor ramane in vigoare pe termenul disponibilitatii informatiilor trimise, dar nu mai mult de o perioada de 1 an sau pana la revocarea acestuia.
  • Acordul privind ofertele de marketing este valabil timp de 4 ani sau pana la revocarea acestuia

In celelalte cazuri, timpul de procesare decurge din scopul prelucrarii sau este dictat de reglementarile privind protectia datelor personale.

4.   Drepturile subiectilor datelor

  • a) In cazul in care procesam datele dvs. personale, puteti solicita gratuit informatii privind prelucrarea datelor personale proprii.
  • b) In cazul in care credeti ca prelucrarea datelor personale nu respecta protectia datelor dvs. personale si contravine reglementarilor legale privind protectia datelor cu caracter personal, puteti cere explicatii, puteti solicita inlaturarea situatiei astfel aparute si, mai ales, puteti cere corectarea, completarea, stergerea sau blocarea datelor cu caracter personal.
  • c) De asemenea, aveti dreptul oricand sa adresati solicitarea dvs. responsabilului cu protectia datelor sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
  • d) Acordul dvs. privind prelucrarea datelor cu caracter personal poate fi revocat oricand doriti. Daca va retrageti acordul cu privire la prelucrarea datelor personale, acestea vor fi sterse sau anonimizate; aceste masuri nu afecteaza insa datele personale necesare pentru ca Procosmetic sa-si poata indeplini obligatiile legale (de ex. executarea comenzilor deja preluate) sau pentru protejarea intereselor sale legitime. Eliminarea datelor personale are loc si atunci cand acestea nu sunt necesare pentru scopul propus sau in cazul in care stocarea datelor dvs. este inadmisibila, din alte motive prevazute de legislatie.

5.   Pagini Web

5.1.  Cookie

Paginile noastre folosesc asa-numitele cookie, pentru ca oferta noastra sa fie relevanta, interesanta si placuta pentru dvs. Cookie-urile sunt mici fisiere de text, stocate pe computerul sau pe smartphone-ul dvs. sau pe alt aparat si care sunt utilizate de browser-ul dvs. Web. Mai multe informatii despre cookie-uri pot fi gasite. Utilizam cookie-uri in scopuri precum:

  • functionalitatea corecta a cosului de cumparaturi, pentru a finaliza comanda cat mai simplu posibil
  • reamintirea datelor de conectare, astfel incat sa nu fie necesar ca acestea sa fie introduse in mod repetat
  • personalizarea cat mai buna a paginilor noastre Web, conform cerintelor dumneavoastra, prin monitorizarea vizitelor dvs., a deplasarii dvs. pe site si a functiilor utilizate
  • monitorizarea reclamelor pe care le vizualizati, pentru a nu va afisa reclame la produsele care nu va intereseaza

Unele cookie-uri pot colecta informatii utilizate ulterior de terti si care, de exemplu, suporta in mod direct activitatile noastre promotionale (asa-numitele. „cookie-uri ale tertilor"). De exemplu, informatiile despre produsele achizitionate pe site-ul nostru pot fi furnizate unei agentii de publicitate, in vederea vizualizarii si a personalizarii banner-elor publicitare de pe Internet, care apar pe site-urile pe care le vizualizati. De retinut ca nu este posibila identificarea dvs. pe baza acestor date.

 

5.2.  Utilizarea fisierelor cookie

Cookie-urile utilizate pe site-ul nostru se pot clasifica in doua categorii. Cele de scurta durata, asa-numitele „cookie-uri de sesiune“, sunt sterse de indata ce parasiti pagina noastra Web. Cele de lunga durata, asa-numitele „cookie-uri persistente" raman stocate pe dispozitivul dvs. mult mai mult timp sau pana cand le stergeti manual (persistenta fisierelor cookie pe dispozitivul dvs. depinde de setarea acestora si de setarile browser-ului dvs.).

Cookie-urile poate fi clasificate si dupa functionalitate:

  • analitice, care ne ajuta sa imbunatatim confortul utilizatorilor pe site-ul nostru, dat fiind ca intelegem cum il folosesc utilizatorii
  • de conversie, care ne permit analizarea performantelor diverselor canale de vanzari
  • de urmarire (tracking), care, in combinatie cu cele de conversie, ajuta la analizarea performantelor diverselor canale de vanzari
  • de remarketing, folosite pentru a personaliza continutul reclamelor si a le tinti corect
  • esentiale, importante pentru functionalitatea de baza a site-ului

5.3.  Refuzarea fisierelor cookies

Setarea utilizarii cookie-urilor este inclusa in browserul dvs. de Internet. In setarea implicita, majoritatea browser-elor accepta automat cookies. Cu ajutorul browser-ului, puteti refuza aceste cookies sau le puteti reduce la anumite tipuri, pe care le selectati special.

Informatii despre browsere si setarea preferintelor privind cookie-urile pot fi gasite pe urmatoarele pagini Web sau in alte fisiere ale browserelor Web

5.4.  Link-uri

Site-ul nostru contine link-uri catre alte site-uri Web care sunt practice si contin informatii utile. Va rugam sa retineti ca aceste site-uri pot fi detinute si operate de alte companii si organizatii, care pot avea alte politici de securitate si de protectie a datelor personale. Compania noastra nu are niciun control in ceea ce priveste informatiile, materialele, produsele sau serviciile incluse sau accesibile prin intermediul acestor pagini Web si nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la acestea.

 

6.   Contactati-ne

Daca aveti orice fel de intrebari, comentarii si cereri cu privire la aceste Principii, contactati-ne la adresa sau la linia de servicii clienti enumerate in subsolul acestor Principii - sau prin posta electronica.

Responsabilul cu protectia datelor: office@procosmetic.ro

Contact: Info Group srl,

Aleea Castanilor nr 17, Ramnicu Valcea, Valcea, Romania

Serviciul clienti: 0785187777

 

7.   Valabilitate

Aceste Principii privind protectia datelor personale intra in vigoare la data de 01.05.2018 si sunt conforme regulamentului GDPR.