Cum sa-ti alegi culoarea de par potrivita

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Ori de cate ori iti doresti o schimbare, cea mai la indemana optiune este alegerea unei noi culori pentru parul tau. Nu exista femeie care sa nu se fi gandit, cel putin o data, la acest aspect. Si totusi… sunt si cazuri in care anumite intrebari te impiedica sa iti schimbi culoarea parului. Unele dintre cele mai des intalnite sunt: „Ce nuanta sa aleg? ” „Oare o sa imi stea bine? ” Daca si tu ai o dilema in alegerea culorii potrivite pentru tine, te invit sa descoperi cateva trucuri care te-ar putea ajuta!

Nuanta pielii

Un prim pas in alegerea culorii perfecte pentru tine este determinarea nuantei pielii tale. Trebuie sa stii ca nuanta pielii difera de la om la om. Ea poate avea atat tonuri calde cat si reci. Acest lucru este valabil si pentru culorile de vopsea care suporta aceeasi clasificare. Este important sa observi daca nuanta pielii tale face parte din categoria tonurilor mai reci sau mai calde. Iata cum iti poti alege culoarea de vopsea potrivita!

Daca ai tenul mai deschis la culoare sau palid iti sugerez sa optezi pentru nuante calde de blond, un exemplu fiind blondurile bej. Iti recomand Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 10 blond extra deschis natural. Evita culorile inchise care nu vor face decat sa iti accentueze si mai tare aspectul palid.

Pentru un ten rozaliu-rosiatic iti recomand culorile cenusii, cat si culorile reci precum: blond-argintiu, castaniu deschis, blond platinat. Acestea iti vor contura un aspect armonios si vor estompa roseata. Iti sugerez Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 10.1 blond extra deschis cenusiu 60.

Daca tenul tau este masliniu sau mai inchis, potrivite pentru tine sunt culorile din categoria celor intense, cu nuante inchise. Alegeri bune pentru tine sunt: brun-auriu, aluna, maro-miere, mahon. Iti recomand sa incerci Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 4.52 saten mediu mahon violet.

Pentru un ten cu tente galbui iti recomand sa incerci nuantele coniac sau chiar si rosiatice. O idee foarte buna este Alfaparf Evolution of the Color Harmonizers vopsea de par permanenta nr 03 auriu 60.

Lasa-ti nuanta pielii sa iti fie ghid si nu o sa regreti!

Culoarea ochilor

Alegerea culorii vopselei de par in functie de culoarea ochilor este una dintre cele mai vechi, cunoscute si practicate metode. Aceasta metoda „traditionala” are la baza cateva aspecte fundamentale care ne ajuta in alegerea nuantei cele mai potrivite pentru noi.

Astfel, pentru ochii caprui, cele mai indicate sunt nuantele maronii, intrucat acestea iti vor contura cel mai bine trasaturile frumoase. Iti recomand sa incerci Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 10 NB blond extra deschis natural cald.

Pentru ochii negri cele mai potrivite sunt culorile inchise de saten si brunetul. O idee buna este Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 2 saten natural foarte inchis.

Daca ai ochii verzi iti recomand nuantele rosiatice si aurii. Poti incerca Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 5.04 saten deschis cupru pur.

In ceea ce priveste ochii albastri, nuantele de blond te vor avantaja cel mai tare. Poti sa incerci diferite nuante de blond, de la cele platinate pana la cele gri si albe. Sugestia mea pentru tine este Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 11.00 blond platinat.

Culoarea naturala a parului tau

Alaturi de culoarea pielii si a ochilor, culoarea naturala a parului tau este un alt factor extrem de important in aceasta alegere. Poti sa-ti dai seama foarte simplu daca o nuanta te avantajeaza, in functie de pigmentul natural al parului tau. Este indicat sa iti alegi o vopsea de par cu o nuanta sau chiar doua mai inchise sau mai deschise decat cea naturala.

Astfel, daca esti blonda este de prefererat sa optezi pentru nuante de blond sau coniac. Te-ar avantaja Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 5.7 saten deschis mat.

Pentru un par saten natural potrivite sunt nuantele de maro cu tonuri calde sau aurii, caramelul, coniacul. O sugestie buna pentru tine este Alfaparf Evolution of the Color vopsea de par permanenta nr 6.7 blond inchis mat 60.

Daca esti bruneta natural iti sugerez sa incerci culori inchise, maro inchis, ciocolatiu. Iti recomand sa incerci Alfaparf Thermae Spa vopsea de par permanenta fara amoniac nr 5.42 saten deschis aramiu violet.

Fa alegerea cea mai buna pentru tine si tine seama… cu o culoare potrivita orice femeie poate straluci!

Articole similare

CUM SA-TI ALEGI CULOAREA DE PAR POTRIVITA
CUM SA-TI ALEGI CULOAREA DE PAR POTRIVITA
Sursa foto: www.pinterest.com Ori de cate ori iti doresti o schimbare, cea mai la indemana optiune este alegerea unei noi culori pentru parul tau. Nu exista femeie care sa nu se fi gandit, cel...