Beneficiile cosmetice ale plantei Aloe Vera

Atunci cand vorbim despre ingredientele din produsele pentru ingrijirea pielii, unele au puteri cu adevarat impresionante, in timp ce altele sunt supraevaluate. Unul dintre ingredientele ce este foarte laudat in industria de skincare si ce si-a demonstrat eficacitatea de-a lungul anilor este aloe vera.

Aloe Vera este considerata o planta miraculoasa cu multiple beneficii atat in domeniul medicinal, cat si in cel de infrumusetare. Faptul ca Aloe Vera este folosita in skincare nu este o surpriza pentru nimeni, dat fiind faptul ca este o planta cu o eficacitate ridicata si dovedita de foarte mult timp. Aloe Vera ofera mari beneficii pentru piele si par iar proprietatile sale sunt recunoscute de mii de ani in medicina traditionala. Ca si ingredient cosmetic, aloe vera este folosit in multe produse importante precum creme de ingrijire pentru corp si fata, demachiante, lotiuni tonice etc. Planta este foarte prietenoasa cu tenul si are un risc foarte scazut in a provoca iritatii sau alergii. Cel mai des o intalnim in produsele ce se aplica dupa soare, dar si in cele de ingrijire a corpului, tenului si a parului.

Folosirea plantei de aloe vera ridica multe intrebari la care nu aveti inca raspuns, de aceea ne-am propus sa lamurim toate aspectele nestiute ale plantei considerata “miraculoasa”.

Poti aplica aloe vera zilnic pe ten?

Planta de aloe vera este supusa studiilor si cele mai vechi dateaza de peste 2000 de ani. Pana in prezent nu exista contraindicatii in folosirea ei ca parte a rutinei de skincare. Gelul si formele sale derivate sunt foarte prietenoase cu pielea si in plus aceasta prezinta un risc scazut de a provoca alergii sau reactii adverse. Totusi, citeste cu atentie instructiunile fiecarui produs si respecta instructiunile de aplicare.

Care sunt beneficiile plantei de aloe vera?

  • Piele uscata. Gelul de aloe vera se absoarbe foarte usor in piele, astfel ca este ideal pentru pielea cu tendinta de ingrasare. Insa, poate ajuta si pielea uscata. Foloseste dupa baie o crema cu aloe vera ce te va ajuta sa pastrezi pielea hidratata timp indelungat.
  • Imbunatateste aspectul pielii afectate de acnee. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca aloe vera are proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, dar si faptului ca are un continut natural de acid salicilic. Un alt considerent este faptul ca asa cum spuneam mai sus, aloe vera este foarte hidratanta, iar pielea, atunci cand este sanatoasa si hidratata se vindeca mult mai usor. Desi nu este indicat sa aplici aloe vera direct pe un cos inflamat, aceasta in combinatie cu creme, ajuta la ameliorarea acneei si estomparea cicatricilor lasate de aceasta.
  • Ofera luminozitate pielii. Pe masura ce pielea imbatraneste, productia de colagen este din ce in ce mai scazuta. Iar acest lucru duce la pierderea elasticitatii pielii si la aparitia ridurilor si liniilor fine. Insa aloe vera are proprietati ce vor incetini procesul de imbatranire, datorita puterii sale de hidratare si modul in care acidul salicilic actioneaza si exfoliaza pielea, incurajand crearea de celule noi.
  • Calmeaza arsurile solare. Una dintre cele mai cunoscute beneficii ale plantei de aloe vera este faptul ca aceasta vindeca arsurile solare. Datorita proprietatilor sale hidratante, aceasta poate vindeca arsurile de gradul 1 si 2. Anumite studii au descoperit faptul ca aloina, un compus ce se gaseste in planta de aloe vera, ajuta la procesul de vindecare a pielii, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. De asemenea, planta de aloe vera ajuta la combaterea peelingului pielii ce intervine dupa ce pielea a suferit arsuri solare, datorita proprietatilor sale hidrantante.

Ce fel de nutrienti contine aloe vera?

Planta de aloe vera contine o multime de nutrienti foarte beneficii atat pentru piele cat si pentru sanatate. Iata cateva substante nutritive gasite in aloe vera:

Minerale: Aloe Vera contine multe minerale hranitoare pentru piele precum seleniu, calciu, magneziu, fier, cupru, zinc si potasiu.

Vitamine: Aloe Vera contine o lista impresionanata de vitamine, inclusiv vitamina A, B1, B2, B3, C si E.

Acizi Beta-Hidroxi. Acesti acizi care sunt solubili in ulei si care ajuta la diminuarea porilor, fac aloe vera sa fie excelenta pentru pielea grasa, cu tendite acneice. De asemenea, sa nu uitam de faptul ca aceasta contine acid salicilic, bine cunosc pentru propriettile sale vindecatoare in lupta contra acneei.

Acizi grasi. Acizii grasi au proprietati antiinflamatorii si antiseptice ceea ce ofera o piele neteda si sanatoasa.

Cum poate fi folosita aloe vera?

Pentru ten. Aloe Vera ajuta la mentinerea elasticitatii pielii prin producerea celulelor ce reinnoiesc productia de colagen. De asemenea ajuta pielea in lupta impotriva aparitiei ridurilor si liniilor fine. Poate fi folosita pe pielea sensibila, mixta, uscata chiar si cea foarte uscata. Nu lasa o pelicula grasa si se absoarbe foarte repede in piele. Actiunea sa astringenta ajuta la reducerea porilor si imbunatateste aspectul tenului pentru pielea mixta. Pentru pielea uscata si foarte uscata, care de obicei este deshidratata, aloe vera va mentine o senzatie de prospetime, va netezi pielea si va ajuta la mentinerea hidratarii.

Pentru par. Aloe vera era un ingredient ce se regaseste in numeroase produse pentru ingrijirea parului si a scalpului. Datorita continutului de vitamina A, C si E, aloe vera poate ajuta la reducerea ruperii firelor de par, dar poate impiedica si caderea acestora. Mai mult, s-a dovedit ca previne aparitia matretii, calmeaza dermatita seboreica si reduce mancarimea de la nivelul scalpului. In plus, planta de aloe vera, are proprietati hidratante, ceea ce ajuta la reglarea secretiei de sebum de la nivelul scalpului. Aloe Vera contine un compus chimic ce este asemanator cu keratina, principala proteina a parului ce intareste parul, oferindu-i elasticitate si prevenind ruperea firului de par.

Pentru corp. Atunci cand integrezi aloe vera intr-o rutina de ingrijire a corpului corespunzatoare, vei observa ca aceasta poate exfolia, trata si poate oferi o nutritie constanta si surprinzatoare pielii. Este foarte usor absorbita in piele si este extrem de hidratanta. Pe langa faptul ca ofera nutritie si hidratare pielii, aceasta poate trata arsurile provocate de expunerea indelungata la soare si la razele UV. Aloe Vera are si proprietati antiseptice ce protejeaza pielea de bacterii, prevenind astfel aparitia acneei si infectiile pielii.

Tu folosesti Aloe Vera in rutina de ingrijire a tenului, corpului sau a parului?

Until next time,

Echipa Procosmetic

 

Produse recomandate:

Solanie Aloe Ginkgo Crema de zi hidratanta cu lipozomi 50 ml

 

Solanie Aloe Ginkgo lotiune tonica hidratanta 500 ml

 

 

Purederm Masca cu colagen si extract de aloe vera