Cum sa alegi vopseaua potrivita pentru sprancene?

Cine nu iubeste un truc ce te va scuti de timp pierdut in fiecare dimineata in fata oglinzii? Vopsirea sprancenelor este unul dintre trucurile ce te va ajuta sa scutesti timpul irosit cu conturarea sprancenelor in fiecare dimineata. Este un procedeu semi-permanent si foarte accesibil ca pret. Sprancenele sunt foarte importante in definirea trasaturilor noastre faciale. Aspectul acestora joaca un rol important, de aceea le si acordam o deosebita atentie. Este bine stiut faptul ca cea mai veche metoda de infrumusetare a sprancenelor si a genelor este vopsirea acestora, aceasta modalitate fiind cea mai ieftina si cea mai practica metoda.

De-a lungul timpului, forma sprancenelor s-a tot modificat in functie de trenduri, insa o intrebare ramane arzatoare: ce nuanta trebuie sa alegem pentru vopsirea sprancenelor?

Inlocuieste machiajul sprancenelor si al genelor si economiseste timp folosind vopsea pentru sprancene si gene. Atat genele cat si sprancenele pot fi colorate doar cu vopsea speciala, folosirea vopselei pentru par fiind interzisa. De aceea, apeleaza la produse profesionale precum Refectocil sau Thuya pentru a obtine un rezultat de lunga durata, natural si impecabil. Vopseaua de sprancene si gene are o formula delicata ce nu lasa urme inestetice pe piele, nu provoaca iritatii sau alergii si care actioneaza rapid, avand un rezultat uimitor.

Bucura-te de un efect de sprancene mai pigmentate si mai dese. Mai mult, alege culoarea potrivita pentru o perfecta armonie cu cea a parului.

TIPS&TRICKS: Alege mereu o nuanta mai deschisa pentru a fi sigura ca nu dai gres. Daca incerci sa obtii o nuanta exact la fel ca si culoarea parului tau, va parea un look destul de nenatural, de aceea este recomandat sa alegi o vopsea cu 1-2 nuante mai deschisa decat culoarea parului tau. Iar in cazul in care nuanta nu este pe placul tau, poti mereu sa o mai inchizi. In schimb daca nuanta aleasa va fi prea inchisa, nu vei mai putea face retusuri. Din pacate nu exista un truc ce te va ajuta sa deschizi culoarea si sa retusezi nuantele.

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont cand alegi vopseaua pentru sprancene?

Vopsirea sprancenelor le va schimba culoarea acestora intr-un mod semipermanent, oferindu-le un pigment mai accentuat, facandu-le sa para mai voluminoase si mai pline.

Un criteriu foarte important il reprezinta culoarea parului. Daca ai o culoare naturala este foarte usor de selectat nuanta potrivita, insa daca esti vopsita, atunci alegerea vopselei poate fi destul de tricky. Chiar daca ai o nuanta excentrica in par, asta nu inseamna ca si spancenele trebuie sa fie vopsite in acelasi ton. Nu uita ca nu exista sprancene galbene, rosii sau albastre.

Alege intotdeauna un produs destinat vopsirii sprancenelor si nu folosi vopsea de par! Este un criteriu extrem de important daca vrei sa ai rezultate pe masura si sa nu iti iriti pielea. Vopseaua de par este mai dura si poate cauza diverse iritatii sau rani pe piele.

Vopsirea sprancenelor: acasa sau la salon?

Indicat ar fi ca vopsirea sprancenelor sa se realizeze intr-un salon de infrumusetare, unde cosmeticiana te poate indruma si va alege corect vopseaua in functie de culoarea parului, fizionomie si culoarea tenului. Insa daca vrei sa iti vopsesti sprancenele acasa, cu siguranta daca vei tine cont de sfaturi, vei obtine rezultate foarte bune. Intr-un salon de infrumusetare, cosmeticiana poate combina 2 nuante de vopsea pentru a obtine culoarea cat mai apropiata de culoarea parului tau. De aceea daca ai parul vopsit, iti recomandam sa apelezi la serviciile unui profesionist. De asemenea, daca alegi sa te vopsesti acasa sau la salon, alege intotdeauna vopsea profesionala speciala pentru sprancene. Acestea au formule imbogatite cu ingrediente active ce nu iti vor afecta sanatatea si aspectul sprancenelor. In plus, culorile sunt uniforme, mult mai usor si rapid de aplicat, iar culoarea rezista mai mult timp. Riscul de iritatii sau inflamatii este unul scazut fata de cele din comert ce pot irita pielea.

TIPS & TRICKS: Daca iti vopsesti pentru prima data sprancenele acasa, aplica vopseaua gradual. Indeparteaza vopseaua dupa 2-3 minute si verifica rezultatul. Daca nu este pe placul tau, reaplica vopsea si las-o sa actioneze inca 2-3 minute. Aplicand vopseaua in acest fel, ai mai mult control asupra culorii finale.

Ce nuante alegi in functie de culoarea parului?

Pentru par blond: pentru a adauga putina drama blondului tau, opteaza pentru o nuanta cu 1-2 tonuri mai inchisa decat culoarea parului. Alege nuante de gri sau gri-maro. De obicei persoanele blonde natural, au sprancene foarte deschise la culoare, de aceea este necesara inchiderea lor cu 1-2 tonuri pentru a le defini si a parea mai voluminoase. Ca si nuante, iti recomandam Thuya vopsea gene si sprancene Gri Taupe sau Thuya vopsea gene si sprancene Maro Cenusa.

Thuya Professional Ash Brown - Vopsea pentru gene si sprancene maro cenusiu 14ml

Pentru par brunet: de regula, persoanele brunete nu trebuie sa experimenteze alte culori, ci sa foloseasca aceeasi nuanta ca a parului. Daca vrei sa inchizi nuanta sprancenelor cu 1 ton sau 2, ai grija sa faci asta gradual si nu dintr-o data. Poti opta fie pentru Refectocil vopsea gene si sprancene, fie pentru Thuya vopsea gene si sprancene negru.

Thuya Professional Deep Black - Vopsea pentru gene si sprancene negru intens 14ml

Pentru satene este recomandata folosirea unei nuante de maro, precum Refectocil vopsea gene si sprancene maro sau Thuya vopsea gene si sprancene maro deschis.

Thuya Professional Light Brown - Vopsea pentru gene si sprancene maro deschis 14ml

Par roscat: avantajul roscatelor este ca pot avea fie sprancene blonde, fie in aceeasi nuanta cu parul sau o culoare satena. Majoritatea roscatelor nu au culoarea parului la fel cu cea a sprancenelor. Daca parul are o nuanta rosu cupru foloseste Refectocil vopsea gene si sprancene castaniu-mahon sau chiar o nuanta de blond inchis pentru a-ti lumina fata.

Refectocil Vopsea profesionala pentru gene si sprancene nr. 4 castaniu-mahon

Cat timp sa rezista efectul vopselei?

Rezistenta vopselei depinde de calitatea acesteia, de modul in care a fost aplicata, de rutina ta de ingrijire a tenului, dar si de cat de mult te expui la soare. Vopsele profesionale au, de regula, o rezistenta de pana la 6 saptamani. Culoarea se va estompa in timp, intr-un mod natural si nu vor ramane pete. Vopseaua nu iti va afecta sprancenele daca aceasta este aplicata intr-un mod corect. Vopseaua de sprancene nu contine decolorant si este special creata pentru a fi aplicata pe zone sensibile, fie ca vorbim despre sprancene sau gene.

Care sunt beneficiile folosirii unei vopsele profesionale pentru sprancene?

Vopsirea sprancenelor poate rezolva urmatoarele probleme cosmetice:

  • Daca firul de par este moale si nu se aseaza, prin vopsire acesta va deveni mai usor de aranjat
  • Daca sprancenele tale au o culoare nepotrivita ce nu este in armonie cu nuanta parului, vopsirea va rezolva acest lucru
  • Vei obtine sprancene mai dense si mai voluminoase
  • Nu mai ai nevoie de cosmetice suplimentare pentru a realiza machiajul sprancenelor in fiecare dimineata.
  • Este o metoda non-invaziva.

Alegerea vopselei pentru sprancene poate fi un lucru destul de provocator. Daca nuanta nu este aleasa bine, ti se va schimba integral fizionomia. Daca alegi o culoare mai inchisa sau mai deschisa decat cea potrivita, finish-ul nu va fi cel dorit. Din fericire exista o varietate de culori de unde poti alege. In acest fel, cu siguranta vei gasi nuanta potrivita pentru tine.

Until next time,

Echipa Procosmetic