Spirulina: beneficii pentru ten si par

Industria de skincare si beauty introduce din ce in ce mai multe ingrediente naturale in compozitia produselor de ingrijire a pielii, intorcandu-se la origini si apeleaza la diverse remedii naturiste pentru intretinerea frumusetii. Una dintre plantele cu beneficii miraculoase din compozitia produselor de infrumusetare este spirulina. Probabil ca stii spirulina ca un supliment alimentar si beneficiile sale asupra sanatatii precum scaderea tensiunii arteriale, eficacitatea sa impotriva stresului oxidativ, sustinerea sistemului imunitar, circulatia eficienta a sangelui, insa stiai ca poate fi si aliatul pielii tale? Bogata in substante nutritive, vitamine, acizi grasi si aminoacizi, spirulina are multe proprietati benefice ce te ajuta sa ai grija de pielea ta in mod natural, zi de zi.

Ce este spirulina?

Spirulina este sursa de sanatate, aceasta fiind o alga bogata in proteine si antioxidanti ce traieste atat in apa dulce, cat si in apa sarata. Una dintre cele mai bogate surse de nutrienti, spirulina este bogata in Vitamina C, B12, B5, E, Zinc, Magneziu, Calciu, Fier, Beta-Caroten. In comert spirulina se gaseste sub forma de pulbere sau comprimate si se administreaza de obicei pe cale interna. Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand se alterneaza cura interna de spirulina cu cea externa.

Care sunt beneficiile spirulinei in cosmetica?

Datorita cantitatii mare de antioxidanti, spirulina aduce un plus excelent in rutina de ingrijire a pielii.

  • Proprietati anti-imbatranire. Datorita numerosilor antioxidanti din compozitie, spirulina are proprietati anti-imbatranire si antiinflamatoare. Spirulina incetineste procesul de imbatranire, ajutand la regenerarea celulelor, aceasta fiind recomandata in cazul tenului gras si matur. Studiile clinice au aratat eficacitatea cremelor cu spirulina asupra tenului matur, dar si asupra tenului tanar. Aceasta hidrateaza pielea, protejeaza bariera cutanata si controleaza excesul de sebum. In plus, lupta impotriva radicaliilor liberi, prevenind deteriorarea pielii ce poate duce la imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Spirulina contine de asemenea multi aminoacizi importanti, precum prolina si glicina ce ajuta la mentinerea fermitatii si care sustin productia de colagen a organismului.
  • Mentine sanatatea pielii. Spirulina ajuta pielea sa isi mentina tineretea si elasticitatea, datorita antioxidantilor din compozitie. Foloseste creme ce au in compozitie spirulina sau adauga in produsele tale spirulina sub forma de pulbere. Vei vedea ce aspect tonifiat si tineresc va capata pielea. Continutul ridicat de Vitamina A, B12, E, calciu, fier si fosfor nu pot avea decat efecte de necrezut asupra sanatatii pielii.
  • Tratament pentru par si unghii. Spirulina este utilizata la scara larga pentru tratarea problemelor parului precum subtierea firului de par sau alopecia. De asemenea lupta impotriva matretii, face firul de par mai puternic si mai lucios. Acizii grasi esentiali, vitamina A, beta-carotenul si aminoacizii din compozitia spirulinei sunt minunati pentru par. Folosind spirulina in mod regulat, aceasta vindeca probleme unghiilor si stimuleaza cresterea acestora.
  • Tratament adjuvant in cazul tenului acneic. Datorita efectelor antibacteriene si antiinflamatorii, spirulina poate fi un bun adjuvant in tratarea acneei si a eczemelor. De la controlul productiei de sebum, la reducerea inflamatiei, la protejarea pielii de daunele provocate de radicalii liberi, spirulina pare să aiba o multitudine de beneficii pentru lupta impotriva acneei.

Cum sa prepari un produs cosmetic cu spirulina chiar la tine acasa

Pe baza studiilor efectuate pe acest ingredient puternic, spirulina poate ajuta la promovarea sanatatii pielii în mai multe moduri. Beneficiile spirulinei sunt multiple: iti poate tonifia pielea, ameliora cearcanele si uscaciunea pielii, detoxifiaza pielea si incetineste imbatranirea acesteia. Pe piata poti gasi diverse creme cosmetice pe baza de spirulina, insa daca iti poti prepara si tu acasa diverse produse. Mai jos iti oferim cateva idei pentru a-ti concepe acasa produse cu spirulina.

Masca de fata:

  • 1 lingurita de spirulina praf (gasesti in comert spirulina sub forma de pulbere)
  • 1 lingurita de miere de albine
  • 1 picătură de ulei esential (pentru a masca mirosul nu foarte placut al spirulinei) cu orice aroma iti e pe plac
  • cativa stropi de apa plata pentru ca masca sa fie usor de intins

Amesteci ingredientele într-un bol pana acestea se omogenizeaza, apoi o aplici pe tenul curat si se lasa sa actioneze aproximativ 15-20 de minute. La final, clatesti cu apa din abundenta si poti aplica o crema hidratanta. Tenul tau va fi curat, tonifiat si luminos.

O varianta mult mai simpla de masca de fata este cea cu spirulina si apa. Amesteci o jumatate de lingurita de spirulina pudra cu putina apa cat sa formezi o pasta. Aplica masca de 2 ori pe saptamana si vei avea un ten curat, sanatos si stralucitor.

Demachiant:

  • 1 lingura pulbere de spirulina
  • 1 lingura ulei de argan sau de jojoba

Amesteca ingredientele intr-un bol pana acestea se omogenizeaza. Se aplica pe pielea curata prin miscari circulare, cu ajutorul unei dischete demachiante. La final, clateste cu apa din abundenta. Iti va indeparta machiajul si urmele de murdarie intr-un mod delicat, fara sa usuce fata.

Masca de par:

  • 1 iaurt natural
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura pulbere de spirulina

Se amesteca bine ingredientele intr-un bol, apoi se aplica pe tot parul (pe lungimea firului de par si pe scalp) si se lasa sa actioneze minim 30 minute. De preferat ar fi sa infasori parul intr-un prosop pentru ca masca sa actioneze mai bine. Iaurtul și mierea iti vor hidrata parul si il vor face moale. Spirulina este excelenta pentru a face parul stralucitor si pentru a-l fortifica.

Daca pana acum nu stiai de toate proprietatile minunate ale spirulinei si nu ai in casa praful miraculos, te sfatuim sa il achizitionezi si sa incepi sa il folosesti atat intern cat si extern pentru ca pielea, parul dar si intreg organismul tau sa isi pastreze sanatatea.

Produse recomandate:

Macon Hydro Alga - Crema cu spirulina, acid hialuronic si aminoacizi 50ml

 

Macon Hydro Alga - Masca gel cu spirulina pentru ten uscat si sensibil 50ml

Until next time,

Echipa Procosmetic