Tot ce trebuie sa stii despre peelingul facial, cum si unde se realizeaza

Tenul are nevoie de o intretinere periodica daca vrei sa incetinesti aparitia semnelor de imbatranire sau vrei sa le stergi pe cele existente. Industria de skincare si de beauty este intr-o continua dezvoltare si pe piata au aparut diverse metode performante ce ne ajuta sa ne pastram chipul tanar si luminos.

Una dintre metodele cele mai apreciate atat de catre cosmeticiene cat si de specialisti, este peelingul. Peelingul este o metoda chimica de a inlatura celulele moarte de la suprafata pielii. Este asemanator gomajului, insa peelingul are o actiune mai intensa si mai profunda.

Pe langa peelingurile profesionale ce sunt realizate in cabinetele specializate si in saloanele de infrumusetare, acestea pot fi efectuate si acasa.

Produsele de peeling contin ingrediente active ce de obicei sunt acizi de exfoliere precum AHA, BHA sau PHA. Acidul glicolic este cel mai cunoscut si cel mai folosit tip de acid din gama AHA. Acesta este cel mai mic si cel mai simplu dintre moleculele AHA, iar tocmai dimensiunea sa redusa ii permite sa patrunda in straturile superficiale ale pielii.

Care sunt beneficiile efectuarii unui peeling?

In primul rand peelingul este recomandat tuturor persoanelor cu varsta de peste 20 ani. Pe langa faptul ca acesta curata celulele moarte si ajuta la regenerarea celor noi, peelingul facial ofera tenului luminozitate si capacitatea de a absorbi mult mai bine produsele destinate ingrijirii pielii. De asemenea, este de mare ajutor in a estompa ridurile si liniile fine, diminueaza cicatricile cauzate de acnee si repara pielea afectata de arsurile solare. De asemenea ajuta in cazul hiperpigmentarii, porilor dilatati si a tenului cu aspect tern si imbatranit.

Ce tipuri de exfoliere exista?

Exfolierea poate fi de 2 tipuri: mecanica sau chimica.

Peelingul mecanic este varianta de exfoliere usoara ce include folosirea unor produse ce contin mici particule abrazive si ajuta la indepartarea celulelor moarte de la suprafata. Cea mecanica include folosirea buretilor, a periilor sau a dispozitivelor electronice de curatare. Dispozitivele sunt de ajutor fiindca patrund in locuri greu de accesat precum spatiul dintre nas si obraz.

Peelingul chimic foloseste substante chimice pentru a indeparta stratul de piele ce contine celule moarte. Acesta este 3 feluri:

  • superficial. Este tipul de peeling ce poate fi efectuat acasa, in timp ce peelingul mediu si profund sunt efectuate doar la salon sub atenta supraveghere. Peelingul superficial poate fi efectuat pe toate tipurile de ten si nu necesita timp pentru recuperare, astfel ca poate fi efectuat fara probleme acasa si va puteti relua activitatile imediat. Este asemanator unui gomaj, insa peelingul ofera o curatare mai profunda.
  • mediu se realizeaza pentru a penetra straturile exterioare si medii ale pielii. De obicei acesta se limiteaza doar la fata. Rolul acestuia este de a stimula productia de colagen si de a ameliora ridurile.
  • profund penetreaza adanc stratul mediu al pielii, efectuand o curatare profunda. Acesta se recomanda sa fie efectuat strict sub supraveghere medicala si este recomandat persoanelor cu grave probleme dermatologice sau cu cicatrici cauzate de acestea. Dupa efectuarea peelingului profund ai nevoie de o perioada de 10-14 zile de recuperare, timp in care te vei feri de razele solare. Vindecarea completa poate dura si cateva luni. Este tipul de peeling ce trebuie efectuat o singura data din cauza faptului ca este agresiv cu pielea, iar perioada de refacere este destul de indelungata.

Cum si cand se realizeaza peelingul?

Specialistii recomanda ca peelingul sa fie realizat in perioada septembrie-mai, atunci cand razele solare nu sunt atat de puternice. Asadar perioada ideala ar fi inceputul toamnei si sfarsitul iernii. Zonele pe care se efectueaza peeling-ul sunt fata, gat, decolteu sau maini.

Ca si perioada a zilei, peelingul este recomandat sa fie facut in timpul serii si nicidecum dimineata. Pentru peelingul realizat acasa, este esential ca pielea sa fie curata inainte de a aplica produsul de peeling. Acesta se aplica conform instructiunilor detaliate pe fiecare produs in parte. Pentru rezultate cat mai vizibile, alege produse ce pot fi lasate sa actioneze pe ten in timpul noptii, ce nu necesita clatire dupa aplicare.

Produse recomandate:

  • Solanie Mesopeptide Gel exfoliant Pro Fine Enzyme Peeling are un efect identic cu peeling-ul efectuat cu acid glicolic de 4%. Contine fitoenzime de rodie si apa de trandafiri, elimina simplu si radical celulele moarte desfacand legaturile lipidice dintre celulele epiteliale, astfel pielea devine permeabila. Datorita formulei sale moi se distribuie usor si uniform pe suprafata pielii, ajungand in cele mai mici riduri, astfel are efect pe toata suprafata pielii chiar si in cantitate mica.
  • Solanie Aloe Ginkgo Crema exfolianta 125 ml indeparteaza celulele moarte al epidermei. Crema exfolianta cu efect chimic (acizi de fructe) si mecanic (granule de poliamida de 50 microni), indeparteaza celulele moarte ale epidermei si isi dezvolta efectul de curatare pana in adancimea porilor. Efectul calmant si regenerativ este asigurat de ingrediente cum sunt extractul de aloe si ginkgo, iar pantenolul protejeaza tenul de iritatii. Uleiul de sambure de struguri are efect nutritiv.
  • Solanie Special Line Crema exfolianta AHA cu mango si orez. Efectul abraziv delicat al bulelor de orez indeparteaza celulele moarte ale pielii si imbunatateste micro-circulatia. Materialul exfoliant al pamantului de diatoma (ingredient de origine marina) curata porii si aspira impuritatile.Acizii de fructe ale extractelor de mango – papaya si continutul de enzime imbogatesc cu acid glicolic si acid lactic stratul de cheratina, contribuind astfel la crearea celulelor noi. Datorita acestor substante active, pielea devine curata si sanatoasa. Acizii AHA netezesc ridurile si uniformizeaza suprafata pielii. Uleiul de avocado are efect nutritiv, pe cand betaina si alantoina reduc iritatiile si hranesc tenul. Principalele substante active: globule de orez, extract de fructe de mango si papaya, acizi AHA (acid glicolic, acid lactic, acid salicilic), pamant de diatoma, ulei de avocado, alantoina, betaina.
  • Solanie Aha Line serum exfoliant AHA Peel 25% intinereste pielea facand-o mai neteda. Este un ser usor opac cu acid alfa hidroxilic in concentratie de 25%, cu pH de 3,5-4,0. Acidul glicolic stimuleaza procesul cheratolitic si activitatea fibroblastilor, are efect de reducere a inflamatiilor si antioxidant. Folosirea regulata stimuleaza producerea de celule noi in derm si epiderm, intinerind pielea, care astfel devine mai neteda. Fosfatidil colina, care este componenta de baza a membranelor, intareste membrana celulara, marindu-i astfel capacitatea de a se proteja.

Peelingul este una dintre metodele ce iti dezvaluie frumusetea tenului si uniformizeaza culoarea acestuia. Nu te feri de efectuarea unui peeling. Fie ca il efectuezi la salon, fie acasa, peelingul este solutia unui ten perfect!

Tu ti-ai facut vreodata un peeling facial? Daca da, ai apelat la un profesionist sau ai preferat sa il realizezi acasa?

 

Until next time,

Echipa Procosmetic