Cum sa iti pui in evidenta sprancenele. 5  trucuri pentru a avea sprancene perfecte!

Sprancenele reprezinta acea zona cu pilozitate de deasupra ochilor. Pe langa faptul ca sprancenele impiedica transpiratia, apa sau praful sa cada in sacul ocular, acestea au un rol important in comunicarea interumana si expresia faciala. De asemenea sprancenele iti pot schimba complet fizionomia si aspectul estetic. Sprancenele trebuie sa arate natural si sa contribuie la conturarea fetei intr-un mod frumos, fara ca acestea sa iasa in evidenta intr-un mod exagerat.

De-a lungul timpului, moda in materie de stilizare a sprancenelor s-a tot schimbat. Anii ‘90 se pot caracteriza ca anii sprancenelor foarte subtiri. In acea perioada se exagera cu subtierea sprancenelor, ca mai apoi in anii 2000 sa revina in trend naturaletea acestora. In ultimii ani, look-ul sprancenelor se bazeaza pe natural. Atat de mult s-a dezvoltat zona de infrumusetare a sprancenelor, incat astazi sunt tot mai multi experti in stilizarea sprancenelor, specializati in a crea forma ideala, potrivita fizionomiei tale. Sprancenele ideale sunt cele groase, usor arcuite, ce nu necesita o ingrijire amanuntita.

Cum se stilizeaza sprancenele?

Exista mai multe metode de a stiliza si infrumuseta sprancenele:

– tatuare

– pensare

– laminare

– vopsire

– machiajul sprancenelor

Pasi de urmat pentru realizarea unui pensat corect:

Cel mai important pas in ingrijirea sprancenelor, este pensarea acestora. Un pensat incorect poate duce la efecte nedorite pe un timp indelungat. Realizarea unui pensat corect se face in functie de forma fetei si de fizionomie. Pensarea consta in eliminarea firelor de par nedorite, inestetice pentru a crea un look finisat si ingrijit. Pe piata exista o varietate de sabloane pentru pensarea sprancenelor ce te vor ajuta sa obtii forma perfecta, daca nu vrei sa apelezi la un specialist. In primul rand, atunci cand te vei pensa acasa, ai nevoie de instrumente de buna calitate, o penseta si o foarfeca profesionala. Atunci cand iti vei stiliza sprancenele si le vei pensa, trebuie sa tii cont in primul rand de forma fetei si sa iei in considerare faptul ca desi sabloanele reprezinta un punct de ajutor in pensarea sprancenelor, acestea au forme standard ce nu sunt personalizate pe forma fetei si a ochilor tai.

  • Daca ai fata rotunda, atunci forma sprancenelor tale trebuie sa fie arcuita si groasa. Evita forma rotunjita a sprancenelor, fiindca acestea iti vor rotunji fata si mai tare.
  • Daca ai fata patrata, opteaza pentru sprancene groase, foarte usor arcuite.
  • Daca ai fata in forma de inima, sprancenele usor arcuite iti vor veni perfect.
  • Daca ai fata in forma diamantului, ai nevoie de sprancene groase si rotunjite cu o arcuire usoara a acestora.
  • Daca ai fata ovala, opteaza pentru o forma plata a sprancenelor. Acestea trebuie sa fie drepte si putin arcuite sus.

In plus, trucul in cazul unei pensari ca la carte consta in trasarea unghiurilor corecte. Ai nevoie de o linie sau de un creion pentru a te ajuta in trasarea unghiurilor. Asta inseamna ca baza nasului trebuie sa fie punctul de ghidare pentru a stabili lungimea sprancenelor. Primul pas consta in trasarea unei linii invizibile folosind un obiect drept.

  1. Aseaza creionul drept, intre coltul intern al ochiului si partea exterioara a narii. In acest fel, creionul iti va arata de unde trebuie sa inceapa spranceana.
  2. Aseaza creionul intre coltul exterior al ochiului si partea exterioara a narii pentru a obtine punctul unde spranceana trebuie sa se sfarseasca.
  3. Aseaza creionul intre partea exterioara a narii si exteriorul irisului pentru a determina unde va cadea arcuirea sprancenei.

Pensatul se realizeaza de regula dupa baie sau dupa sauna, atunci cand porii sunt deschisi. Se piaptana sprancenele, se elimina firele de par in plus si se tund cele lungi. De regula dupa pensat, fie ca acest proces este realizat intr-un salon de infrumusetare, fie acasa, poti opta pentru vopsirea sprancenelor pentru a le intensifica culoarea.

Vopsirea sprancenelor se realizeaza cu ajutorul unei vopsele profesionale special creata pentru vopsirea sprancenelor. A nu se folosi vopseaua pentru schimbarea culorii destinata podoabei capilare. Este recomandata vopsirea sprancenelor dupa 24 de ore de la pensat pentru a evita eventualele iritatii ale pielii. Singura dificultate in vopsirea sprancenelor este aceea de a alege culoarea potrivita. Atunci cand selectezi nuanta vopselei trebuie sa tii cont de culoarea parului si a tenului pentru a crea o armonie intre acestea.

Laminarea sprancenelor este o tehnica relativ noua, dar destul de indragita in randul doamnelor. Laminarea sprancenelor ofera un efect de lifting, dar si de volum al acestora. Le face sa para mai groase si iti vor crea iluzia unor sprancene voluminoase. Aceasta procedura este recomandata tuturor tipurilor de sprancene. Rezistenta laminarii dureaza intre 6 si 8 saptamani. Acestea sunt complet redefinite dupa laminare. Laminarea consta in aranjarea firelor rebele sau pur si simplu pentru conturarea si definirea lor. Dupa laminare nu mai este nevoie sa folosesti machiaj pentru a acoperi spatiile goale.

Tatuarea sprancenelor este o tehnica inovatoare ce este extrem de iubita in randul doamnelor. Tatuarea reprezinta o soltuie permanenta in cazul persoanelor ce au o pilozitate scazuta in zona sprancenelor. Este procedura ideala atunci cand nu vrei sa pierzi timpul zilnic cu machiajul sprancenelor sau atunci cand din diverse motive, fie ca vorbim despre pensatul excesiv, fie ca vorbim de o conditie medicala, sprancenele sunt inexistente. Micropigmentarea se realizeaza numai de catre persoane specializate si cu experienta. Tatuarea se face prin diverse tehnici: microblending, tehnica fir cu fir sau efectul de umplere a sprancenei. In ultimul timp tehnica fir cu fir este din ce in ce mai solicitata deoarece are un efect natural. Tatuarea este recomandata in cazul persoanelor cu sprancene rare, cu asimetrii. Tatuajul corecteaza spancenele rare, asimetrice sau cele cu goluri.

Machiajul este metoda cea mai utilizata pentru definirea sprancenelor. Fie ca folosesti fard de sprancene, creion sau tus, machiajul acestora are ca scop umplerea spatiilor goale. Contureaza forma sprancenelor cu ajutorul unui creion de sprancene, iar apoi umple spatiile goale, trasand linii, simuland firele de par, cu ajutorul unui tus sau un creion. La final aplica fard de pleoape pentru a inchide liniile cu care ai acoperit spatiile goale folosind creionul. La final poti fixa sprancenele si machiajul cu ajutorul unui rimel pentru sprancene.

Fie ca apelezi la tatuare, machiaj sau laminare, iti garantam ca sprancenele ingrijite si conturate frumos iti vor schimba intreaga fizionomie. Nu neglija zona sprancenelor si acorda-i o mare importanta deoarece acestea au un rol important in realizarea unui aspect armonios si frumos!

Until next time,

Echipa Procosmetic