Laminarea genelor si sprancenelor. Mit si realitate

Laminarea genelor si sprancenelor este o procedura non-invaziva ce a prins o popularitate incredibila in ultimul timp in randul doamnelor. Aceasta procedura urmareste obtinerea unor gene lungi, curbate pentru o perioada de 3 pana la 8 saptamani. Laminarea genelor este o alternativa mai la indemana decat aplicarea extensiilor de gene. Persoanele care apeleaza la laminarea genelor isi doresc un aspect mai natural decat cel obtinut prin aplicarea extensiilor de gene. De asemenea, tehnica laminarii genelor nu este deloc daunatoare nici genelor, nici sprancenelor.

Procesul de laminare ajuta la domolirea si aranjarea firelor de par rebele. Atat genele cat si sprancenele pot avea un aspect dezordonat, tocmai de aceea este indicata si recomandata laminarea acestora. Laminarea genelor si a sprancenelor este o tehnica originara din Rusia si este un nou trend in materie de beauty.

Chiar daca laminarea genelor si a sprancenelor este o tehnica extrem de populara, aceasta procedura este destul de controversata si au aparut destul de multe intrebari pe baza acesteia. Tocmai de aceea in articolul de astazi facem o comparatie intre zvonuri si le impartim in 2 categorii: mituri si adevaruri. Printre multiplele informatii care circula in online, exista si zvonuri care nu au legatura cu realitatea si care te pot impiedica sa iei o decizie corecta in privinta laminarii.

Procedura este recomandata pentru oricine, in special pentru persoanele ce nu prefera extensiile de gene false, ci prefera un look mai natural. In realizarea laminarii si pentru un aspect cat mai bine definit este importanta directia genelor. Directia genelor trebuie sa fie la fel la ambii ochi pentru a nu avea rezultate diferite.

Mit: Dupa laminare, mascara nu se fixeaza pe gene sau pe sprancene. Nimic mai neadevarat. Folosirea mascarei nu este afectata de folosirea solutiilor. Poti rimela genele, iar rimelul se va fixa ca si pana in procedura de laminare. Intr-adevar nu este recomandata rimelarea genelor inainte cu 24 de ore pana in procedura si 24 de ore dupa procedura.

Adevarat: Genele devin mai definite si mai groase. Prin procesul de laminare genele sunt supuse unui tratament cu keratina ce le va ingroasa, devenind mai dense, iar datorita pigmentarii acestea devin mai inchise la culoare lasand impresia de gene mai groase, curbate si definite.

Mit: Genele devin mai lungi. In urma procedurii, genele nu se lungesc, ci doar ofera impresia alungirii datorita colorarii si faptului ca dupa procedura devin curbate. Tratamentul mareste volumul genelor cu aproximativ 40%, insa nu si lungimea acestora.

Partial adevarat: Este nevoie de o ingrijire speciala a genelor dupa laminare. Primele 24 de ore dupa efectuarea procedurii de laminare sunt cruciale. Pe langa faptul ca este recomandat sa nu folosesti rimel in prima zi, genele nu trebuie umezite si trebuie sa eviti zonele cu abur sau orice forma de umiditate. De asemenea ar fi recomandat ca in primele 24 ore sa nu porti fard de pleoape sau de sprancene. In rest, ingrijirea laminarii este una minima, dar cu rezultate uimitoare. Vei vedea cat de simplu vei obtine look-ul natural pe care ti-l doresti fara sa apelezi la multe produse de make-up.

Mit: In urma laminarii, genele si sprancenele se deterioreaza. Laminarea este recomandata sa fie efectuata de un tehnician ce foloseste produse de calitate si care efectueaza corect etapele laminarii. Daca pasii laminarii sunt respectati, iar produsele folosite sunt profesionale, atunci genele si sprancenele nu prezinta niciun risc de deteriorare. Din contra, laminarea este una din procedurile semi-permanente ce nu afecteaza nici genele, nici sprancenele.

Adevar: Dupa laminare nu mai este necesara folosirea rimelului. Acest lucru ramane la latitudinea fiecarei persoane. Insa laminarea curbeaza genele, le ofera o culoare mai intensa si sunt perfect definite. Poti aplica mascara pentru extra volum, insa nu este neaparat necesar sa faci acest lucru sau poti elimina complet folosirea mascarei din machiajul de zi cu zi.

Mit: Laminarea dispare la contactul cu apa. Procedura de laminare are o rezistenta cuprinsa intre 6 si 8 saptamani, iar apa nu afecteaza acest lucru. Este indicat sa eviti contactul cu apa sau cu zone umede in primele 24 de ore de la efectuarea procedurii, in rest te poti spala pe fata cu apa fara probleme.

Beneficii laminare gene si sprancene:

  1. Rezultate uimitoare: laminarea este alternativa perfecta a extensiilor de gene, fara a folosi adezivi si alte produse ce cauzeaza deteriorarea acestora.
  2. Procedura non-invaziva
  3. Pret avantajos
  4. Ingrijire minima

Cum ma pregatesc pentru laminare?

In cazul laminarii genelor si sprancenelor este indicat ca tenul sa nu fie machiat, in special zonele ce urmeaza a fi laminate. De asemenea este recomandat ca atunci cand te pregatesti pentru laminare, fie a sprancenelor, fie a genelor sa eviti folosirea mascarei cu 24 de ore inainte pentru a obtine rezultate uimitoare.

Etape laminare gene:

  1. Dezinfecteaza mainile si produsele ce urmeaza a fi folosite;
  2. Curata zona ochilor folosind un demachiant pe baza de apa;
  3. Aplica o cantitate mica de adeziv pe benzile de silicon (bigudiuri);
  4. Aseaza bigudiul cat mai aproape de radacina firului de par si tine apasat timp de 30 secunde;
  5. Aplica adeziv pe banda de silicon;
  6. Cu ajutorul batului de portocal lipeste firele de par pe discheta de silicon;
  7. Folosind batul de portocal aplica Permanent Gel pe gene. Acopera cu folie transparenta si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute;
  8. Dupa 15 minute, indeparteaza produsul cu ajutorul unui betisor de urechi;
  9. Folosind un betisor de urechi aplica Neutralizatorul lichid si acopera cu folie pentru inca 15 minute;
  10. Dupa 15 minute, indeparteaza produsul si banda de silicon cu ajutorul unei dischete umede;
  11. Usuca zona tratata cu ajutorul unui servetel.

Thuya Vegan Line - Kit complet pentru permanent, laminare, lifting, colorare gene&sprancene Perfect Look

Cei mai dificili pasi, dar si cei mai importanti in realizarea laminarii genelor o reprezinta:

  • alegerea corecta a bigudiului, care se face in functie de lungimea genelor
  • aplicarea bigudiurilor. Acest pas necesita atentie pentru a avea rezultate cat mai bune si pentru a lucra cu usurinta.
  • ridicarea genelor pe bigudiu. De acest pas depinde rezultatul final. Genele trebuie ridicate cu atentie si aranjate cat mai ordonat.

Laminarea sprancenelor

Este o procedura asemanatoare cu cea a genelor, deoarece iti ofera un efect de lifting si le face sa para mai groase. Laminarea sprancenelor ajuta la umplerea golurilor din sprancene si iti ofera iluzia unor sprancene voluminoase. Procedura are o rezistenta intre 6 si 8 saptamani si nu necesita ingrijire speciala. Laminarea sprancenelor este varianta simpla si mai putin costisitoare decat tatuarea acestora. Procedeul dureaza in jur de 50 de minute, iar rezultatele sunt perfect vizibile inca de la prima aplicare. Laminarea sprancenelor include redefinirea acestora si oferirea unei formei noi ce iti va schimba complet intreg aspectul.

Etape laminare sprancene:

  1. Curatarea si pieptanarea sprancenelor. Acest prim pas include demachierea sprancenelor si curatarea zonei ce urmeaza sa fie tratata, iar apoi pieptanarea acestora.
  2. Stilizarea sprancenelor. Se extrag firele de par nedorite ce depasesc linia sprancenelor, insa nu se tunde din lungimea acestora.
  3. Aplicarea permanentului pentru fixarea sprancenelor. Se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa actioneze. Se indeparteaza apoi produsul cu un betisor de urechi. Dupa aplicarea permanentului se piaptana sprancenele astfel incat sa dai directia dorita a firelor de par.
  4. Folosind un betisor de urechi aplica Neutralizator si acopera cu folie pentru inca 15 minute. Dupa 15 minute, indeparteaza produsul cu ajutorul unei dischete umede sau cu apa micelara
  5. Vopsirea sprancenelor se realizeaza cu Henna sau alta vopsea profesionala pentru sprancene.
  6. Se sterg sprancenele si surplusul de produs, apoi se piaptana.

Refectocil Kit profesional pentru laminarea sprancenelor Brow Lamination Kit

Asadar daca iti doresti o privire plina de expresivitate, insa esti adepta unui stil natural si nu iti doresti sa apelezi la tehnici invazive, atunci laminarea genelor si a sprancenelor este alegerea potrivita pentru tine.

 

Until next time,

Echipa Procosmetic